iz njemačke mobovi,garancije-pvt servis...tako je u 90%slučajeva
Ma daj ljudi o čemu vi pričate, kakva Njemačka!!!
Kako cigarete se prodaju u švercu a već imaju legalnu hrvatsku markicu.
Večina mobitela koja dolazi sa garancijama i slično se ilegalno provode kroz knjige nekoga ovlaštenoga zastupnika u RH i onda se ispod ruke prodaju na veliko (čitaj kontejnere) raznima dilerima koji opet imaju svoje raspačivače koji prodaju na sitno i svi sretni i zadovoljni kada stigne do zadnjega u lancu > kupca.
Neka vam je na pameti da su to količine od nekiliko tisuča uređaja tako da su provizije sasvim zadovoljavajuče.
Cjeli "stroj" je jako dobro "podmazan" tako da nitko ne "škripi".
Izvorno postao Sir Oliver
Zadnji uredio VuKi : 14-08-2007 u 16:18
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
iz njemačke mobovi,garancije-pvt servis...tako je u 90%slučajeva
i jesu li te garancije važeće u mobisu??
mobisova garancija je mobisova garancija, na mobisovom obrascu i valjana je ako je ispunjena i ovjerena od strane prodavaca
Privatne pismene garancije su garancije (na papiru, tj obrascu od tog servisa) privatnih servisa gdje i nosis mob u slucaju problema.
Privatne garancije naravno ne vrijede u mobisu.
Ubio bih sve u ovoj prostoriji za kap piva! - Homer Simpson
to je isto kao i sa cigarama,plasmama..pol tih mobova "ispadne" putem iz kamiona...
Npr netko radi u Mobisu .
Mobis naruci 300 n95 , 100 6300 itd.
Onaj koji radi narudzbu naruci jos 100 n95 i jos 50 6300.
Naravno ne na istom formularu kao i di je sluzbeno mobis narucio.
Dobije ih za iste novce koliko ih i mobis plati , a nema troskova dostave ni nista [ jel to mobis plati za svojih 300 n95 i 100 6300 ]
Tih 150 mobitela se nigdje ne knjizi , a ovaj kaj ih je dodatno narucio proslijedi ih dalje da se prodaju.
U svemu tome ima nekoliko ljudi tako da nisu to neke ogromne zarade po modelu ,ali fino skupe kad prodaju dosta toga.
Joj jednostavno je.... Uvoznici naruce kontenjer mobova.... kontenjer dodje.... uvoznik to uzme... i na "nesrecu skuži" da ima 124 moba "oštećena", prijavi Nokiji oni to ne traze natrag, (pa sta ce im osteceni mobovi...). Lijepo ide Mobisova garancija... i likovi iz Mobisa ti preprodaju N95 za neku lovu... tj. to sve im je zarada, sve zajedno podjele!
....
Jeste tako nekako je.....
Ja idem s jednim tipom na fax sta radi u mobisu pa veli da svako bude imao nesto ispod pulta.. normalno da nece pricati o detaljima....
čitajući po oglasima nameće se česta upotreba riječi : novo, zapakirano, s garancijom, hrvatski jezik... e sad, da bi to tako zaista bilo trebalo bi po meni urota s dobavljačima koji bi izbjegavali plaćanje poreza. u svakom drugom slučaju to je laganje krajnjih kupaca (koji to zapravo i nisu jer kupnja na crno nema nikakva zagarantirana prava) jer je taj mobitel očito u najkrajnijem slučaju otključan. smatram kako su cijene mobitel kod nas previsoke iz jednostavnog razloga: čine sva čuda da izbjegnu garanciju ako nešto pođe krivo kod moba, i s time se izjednačavaju s prodavačima na crno.smatram da je u večini slučajeva tako-daje se velik novac kojega ne prate određena prava. molim sve one koji imaju određene argumnete i iskustva za ili protiv kupnje na crno da napišu nešto. da, ova tema je bila već bez broj puta ali nekako mi se čini da se ima još što šta za reći
....
ja već dobrih nekoliko godina nabavljam mobove prek oglasnika i nikad nisam imao nikakvih problema osim jednom sa k750 al to je bio valjda takav model a sljedeći je bio bez greške... sad kad kupujem uvijek gledam da imaju garancije od ovlaštenih a ne od privatnih servisa i sve 5...
cijene mobitele se formiraju zakonom ponude i potraznje.
recimo , cijena 8800 nekog special editiona je 600 eura u oglasniku.
taj mobitel ima funkcije kao i mobitel za 200 eura
no ****** ljudi ga zele kupovati i moze biti 600 eura
tako da nemozes reci da je nesto preskupo ili nije.
kada sam rekao previsoka cijena mislio sam na ovo: dajemo za legalne mobitele više novca nego za "crnjaka" iako nerijetko kada se pozovemo na garanciju (ako nešto krene po zlu) gubimo svoja prava i time je to izjednačeno s crnim tržištem. popravljaju se sitni nedostaci a kada popravak ide preko neke cifre vade se na oksidaciju matične i sl. ljudi daju više love za legalne mobitel radi nekakve sigurnosti.
a sad da te poučim oko termina fashion mobitela. da, 8800 svih vrsta su skuplji iako imaju manje funkcija iz vrlo jednostavnih razloga: ulaže se daleko više u reklamiranje tih proizvoda i rade se od "kvalitetnijih" materijala. onaj koji je imao problema s takvim mobitelima neka kvalitetno zamijene sa specifičnimtaj segment tržišta je najunosniji jer kupci takvih modela mjenjaju mobitele u godini i po 3 puta. stvar prestiža.
btw, na tržište mobitela NAJVIŠE utječe brand, i koliko je vremena dotični proizvod već na tržištu uz navedenu ponudu i potražnju.
Zadnji uredio zappa : 11-12-2007 u 01:15
mene zanima iskustva onih koji su naručivali mobitele koji se navodno orginalno zapakirani s hrvatskim jezikom...da li je to istina ili ne?
imam jedno pitanje...
npr... da ja imam firmu ili obrt svejedno
dali bih ja tada direktno mogao kupiti od mobisa mobitel po veleprodajno cijeni
znači umanjenoj za 22% ?
to mozes u Metrou npr. koji ima tak i odredene cijene , jednu za za obrtnike i jednu za pučane obicne.
razlika je izmedu veleprodajnih cijena i cijena za obrtnike.veleprodajnu cijenu ce ti dat ak uzmes 50+ mobitela , a cijenu za obrtnike ces dobi u Metrou .
slucaj otprije 2 tjedna: frend spazi u p.oglasniku n95,nova,0h razgovora-300eura HITNO!! najde se s likom na benzinskoj(pazi budale) on njemu paru ovaj njemu mob,dojde doma kad ono kinez! sve kak na pravoj n95 samo softweare za k...,kamera vga,onaj switch za makro se ne mice uopce itd... zvali ga al mob ugasen,nema podataka o pretplatniku... tak da pazite kaj kupujete!
MALCOM X
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
i to se majstor iz čakovca u zagreb vozil![]()
MALCOM X
Bookmarks