= Citat = Izvorno postao Ico Pregledaj post
Ovako, dok sam bio na moru pojavio mi se problem sa Canon S1 IS fotićem (kojeg imam već godinama i koji me do tad služio bez problema)

naime, radi se o slijdećem: kada upalim fotić i hoću slikati nešto, samo mi se pojavi "šum" na displeyu, a ikone se normalno vide.
Također kada pregledavam slike koje sam prije slikao, normalno ih vidim.
Znači samo ne mogu sliakti.
Evo i primjer slike kako to izgleda kada želim nešto uslikati:

isto tako mi izgleda i slika na displeyu samo bijele boje...

Što mislite do čega bi to moglo biti ??
koliko bi mogao popravak doći ?

Samo da napomenem da mi fotić nije padao i da prije nego što mi se to pojavilo sam gledao slike na TV-u.

i jedno moje malo ludo razmišljanje: ako je to recimo do chipa, da li postoji mogućnost da se umjesto postojećeg chipa (3,2Mpx) ugradi neki bolji, od recimo 5Mpx (kao onaj u S2) ili neki još malo bolji (6 , 7 mpx) ?? (i ako bi bilo možda moguće, koliko bi to došlo)

Ovo se desavalo u dva slucaja:

1. Kvar na display - u. U tome slucaju aparat prilikom fotografiranja odradi posao besprijekorno, sto se vidi nakon prebacivanja fotografije na racunalo, ali su za vrijeme fotografiranja na display - u aparata "smetnje". Rijesenje zamjena display - a aparata...isplativo samo ako se radi o novome modelu koji je pod garancijom, sve ostale solucije...neisplative.

2. Kvar na chipu aparata. "Smetnje" na display - u uzrokovane su ispravnom reprodukcijom onoga sto chip "vidi". Rijesenje je zamjena chipa aparata...izrazito neisplativo (osim u slucajevima kada serviser bas ima totalno razbijeni aparat kojemu je chip ostao ispravan i za 100 kn ti obavi zamjenu...desilo se poznaniku sa T7 - icom ).

Sto se montaze chipa vece rezolucije kao zamjene dobra ideja ali nece ici.

S obzirom na dimenzije chipa, kalibrira se i optika aparata i jos poprilican broj sitnica, tako da zamjenis postojeci chip sa vecim ili manjim, to ne bi radilo. Jedina mogucnost zamjene za chip vece rezolucije postoji ake je chip istih dimenzija, a vece rezolucije, radi manje dimenzije pixela, ali ti se javlja problem sa firmware - om, tako da ne znam koliko je i to izvedivo.