Carina uvijek kada sumnja traži račun od kupca. Evo ti primjer: kupio sam neki parfem koji je inače jeftin, 20-ak dolara. Usprkos računu u kutiji i činjenici da na taj iznos inače ne ide carina, oni su mene tražili račun. Nakon slanja računa parfem je pušten u promet.

Dovoljno je da vide tvoje naočale pa da krene show. Možda budeš sreće pa ti niti ne otvore paket.

= Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
Ako su naocale u pitanju i tak malu cifru mislis stavit onda racunaj na moguce kazne za uvoz "lazne" robe i placanje unistavanja iste. Oko 1000 kn.
U zadnje vrijeme su opaki po tom pitanju i dosta ljudi je tak nahebalo.
Zbog ovoga sam pitao naručuješ li fejk ili original. Ako nemaš čvrst dokaz da je to original po tako niskoj cijeni koju planiraš plasirati radije se nemoj upuštati u to. U zadnjih mjesec dana portali su dosta pisali o uništavanju fejk robe na carini bez puno pitanja. Živi apsurd jer umjesto da oni nas štite od fejk robe, mi njima moramo dokazati da je roba tamo nekog kineza kojeg nikad nisi vidio - original. Mislim da je 500kn "kazna" ili štoveć.

Mislim da te ne bi trebali puno masirati ako pustiš cijenu prikladnu originalu, samo će te lupiti po džepu. Kakogod, meni više nije na pameti kupovati takav tip robe preko neta dok se one barabe tamo malo ne dovedu u red.