VW Golf GTI W12
Volkswagen je predstavio unikatnu dizajnersku studiju popularnog modela Golfa GTi-ja, ali s nevjerojatnih 650 KS. Najjači i najbrži Golf svih vremena ubrzava do 100 km/h za svega 3,7 sekundi, postiže maksimalnu brzinu od 325 km/h, a sve zasluge za ovakve impresivne brojke pripadaju središnje smještenom W12 motoru s dva turbopunjača.
Da bi ugradnja bila moguća, Volkswagenovi inženjeri konstruirali su aluminijski podokvir u koji je motor smješten, a sustavi hlađenja spojeni su s bočnim ventilacijskim otvorima. Aluminijski 6,0-litreni W12 motor, evolucija je 450 KS snažne izvedbe iz modela Phaeton, a nastao je spajanjem dva V6 motora i dodataka dva turbopunjača. Razvija čak 650 KS pri 6.000 okr/min, odnosno 750 Nm okretnog momenta pri 4.500 okr/min, dok se snaga putem šest-brzinskog Tiptronic automatskog mjenjača prenosi na stražnje kotače.
Ovakve performanse zahtijevale su i brojne dorade na studiji koja je u odnosu na velikoserijsku GTI izvedbu šira za 160 mm te 70 mm niža. Krov je konstruiran od karbonskih vlakana, dok stražnje krilo predstavlja difuzor, ali ujedno i kanalizira zrak za hlađenje motora, baš kao i C nosači krova s integriranim usisnicima zraka.
Golf GTI W12-650, dizajnerska je studija Volkswagena namijenjena obilježavanju tradicionalnog GTI festivala u austrijskom Wortherseu, najvećeg ovakve vrste u Europi, na kojem brojni fanovi odaju počast legendarnoj GTI oznaci.
Dakle što kažete na ovo?večina vas ga je vidjela sigurno ali sad možemo komentirati!!!![]()

Odgovori uz citat

...naravno, moje mišljenje...a ovo gore je stvarno pretjerano te mi se nimalo ne sviđa...
makar, ko bi imao goriva za taj stroj...pa to je samo za izgled, tak malo pogledaš njegove slikice i to je to...čemu maštati..kada nema svrhe...
Bookmarks