Daj malo detaljnije opisi postupak
Slike sa tim programom su puno bolje
Kopajući po raznim symbian forumima naletio sam na jednu zanimljivu python skriptu za fotografiranje.
Korištenjem te skripte izbjegava se glavnina procesiranja slike i komprimiranje jpg-a, zato je i veličina dvostruka.
Moj mob nema pretjerano dobru kameru, ali svejedno sam ovdje stavio primjere da se vidi razlika.
Trebalo bi biti uočljivije pri većim rezolucijama. Pa neka netko isproba i javi dojmove.
Treba na mob instalirati Python i Python script shell.
A aplikaciju na C:\Python ili E:\Python.
Navodno radi na svakom Symbian mobitelu koji ima Python.
Slika 1 - original
Slika 1 - python aplikacija
Slika 2 - original
Slika 2 - python aplikacija
![]()
Zadnji uredio Faca555 : 06-08-2007 u 21:18
Daj malo detaljnije opisi postupak
Slike sa tim programom su puno bolje
Zadnji uredio hat : 06-08-2007 u 18:58
KISI KISI
I meni djeluju bolje... Neobično, logično bi bilo da su bolje nakon što ih mob malo obradi.
Što se postupka tiče, ovako bi išlo:
1. odeš na ovu sourceforge stranicu i skineš Python za svoju verziju Symbiana (ne onaj SDK file nego primjerice u mom slučaju za Symbian v3 file koji se zove PythonForS60_1_4_0_3rdEd.sis).
2. na istoj stranici skineš odgovarajući PythonScriptShell file i potpišeš ga sa svojim certifikatom. Kod mene je to bio PythonScriptShell_1_4_0_3rdEd_unsigned_freedevcert .SIS.
3. instaliraš na mob prvo file iz koraka 1 a onda 2.
4. iskopiraš skriptu na mobitel u folder C:\Python ako si ga instalirao na mob ili E:\Python ako si ga instalirao na memorijsku karticu.
5. pokreneš Python koji bi se trebao nalaziti medju instaliranim aplikacijama i pokreneš skriptu pod imenom camera.py i to je to.
E hvala nisam znao koju skriptu
Reza slika slikanih tim programom je 1280x960 tak da mi se na isplati slikat njime![]()
![]()
![]()
KISI KISI
jel znas koju verziju moram skinuti za s602?
Ovisi koji Feature Pack ima ta tvoja verzija S60.
Ovdje imaš popis Symbian mobitela
Odaberi svoj model i pogledaj što ti piše pod stavkom Developer Platform. Ako piše recimo:
Developer Platform:
S60 2nd Edition, Feature Pack 3
Onda ćeš instalirati sljedeće:
PythonForS60_1_4_0_2ndEdFP3.SIS
PythonScriptShell_1_4_0_2ndEdFP3.sis
tnx. evo napravio sam tako. izgleda da ipak ne prihvaca kameru. mozda zato sto je n90. ne znam dal normalno radi na n70. inace prikaze mi sve osim kamere - camera.py.
Tip koji je napravio skriptu ima E70 tako da na njoj sigurno radi.
Dakle snimio si "camera.py" u E:\Python a on ti ne pokaže taj file neg samo one:
filebrowser.py
gles_demo.py
itd... ima ih još par
Ne znam zašto ga ne prepoznaje. Morao bi bar detektirati file a onda eventualno javiti grešku prilikom pokretanja ukoliko nešto ne štima.
bas sam svragao u samom direktoriju preko explorera, uopce nema fajla camera.py -jer ima samo taj fajl negdje za skinuti na netu? pa da ga sam ubacim
Stavio sam link za skriptu u prvom postu.
Možeš ju skinuti ovdje
evo ga radi. tnx!
budem sutra po suncu uslikao par slika pa ih uploadam!
evo ja sam probao na n73, i slika je ispala užas..
neda mi se niti uspoređivati ni ništa..
neznam, al meni su dobre obadvije slike. ova 'nabrijana' na nekim dijelovima ima realnije boje, a na nekim ne.
Bi mi mogao pomoc,meni treba za 6600,a pojma nemam koju verziju da skinem,mislim da ce to na mom mobu puno pomoc!
hvala unaprijed
A j*****,svejedno hvala na trudu!
Bookmarks