Join Today
Prikazujem rezultate 26 do 27 od 27

Threaded View

zajebant Postignuća:
    SocialVeteranTagger First Class50000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Frequent Poster

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    S6
    Operater
    HT
    Bodovi
    112.292
    Nivo
    81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Bodovi: 112.292, Nivo: 81
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony DSC W80 review

Prije par dana sam kupio Sony W80 (jer mi je moj Canon prestao raditi), pa reko da napišem mali review dotičnog fotića...
    Sony DSC W80 review
    Karaktersitike:
    • 7.2 Megapixela
    • 3x optical zoom
    • Zoom wide (W) - 35 mm
    • Zoom tele (T) - 105 mm (3 x)
    • Macro focus – 4cm
    • Interna memorija – 31MB
    • LCD – 2,5'', 115000 boja
    • USB 2,0
    • 91 x 58 x 23 mm, 175 g (sa baterijom)
    Sadržaj kutije
    U kutiji se dobije: fotoaparat Sony W80 (koji se u paketu nalazi u navlaci), punjiva baterija (Lithium ion), plastična kutijica u kojoj stoji baterija (kutija služi za sprječavanje kratkog spoja, bar tako piše na njoj), vezica, tj da se fotić može nositi oko zgloba, sonyev punjač za bateriju zajedno sa kablom za napajanje, kabel za povezvanje fotića i kompa koji ujedno služi i kao kabel za A/V (tj ima dva izlaza, jedan za A/V, a drugi za USB), upute (jedna malo deblja knjižica sa uputama na hrvatskom), CD za instalaciju programa i uputama i garancija (bar kod mene je garancija 2 godine).

Izgled digitalnog fotoaparata
    Što se tiče samo izgleda Sony W80 tiče, fotić je napravljen od aluminija (bar se tako meni čini), a dijelovi na bokovima fotoaparata kao da su metalizirani/kromirani.
    Sa prednje strane dominira objektiv (Carl Zeiss leća), iznad kojeg je na samom rubu smješteno malo optičko tražilo. Pored tražila (rekao bi točno iznad objektiva) smješten je indikator self-timera (samo okidača), a pored njega je smješten blic.
    Na lijevoj strani prednjeg dijela fotića je kromirani dio koji je namjenjen kao nekakav «grip», lijepo izgleda.
    Prednji dio fotića odaje vrlo dobar i kvalitetan dojam.
    Na stražnoj strani dominira LCD displey, dijagonale 2,5'' sa 115,000 boja (poznat i sa drugih Sonyevih digitalaca, W55/80/90,S800...). Iznad displeya se nalazi optičko tražilo, a pored njega su dvije diode postavljene vodoravno jedna iznad druge. Gornja dioda je indikator AE/AF blokade/Self-Timera, a donja dioda je indikator blica/bljeskalice.
    Sa desne strane dsiplya, pri vrhu je postaljena tipka za zoom (W/T). Ispod tipki za zoom nalazi se kontrolni kotačić, koji služi za odabir načina snimanja (odabir scena). Malo lijevo od od tog kotačića se nalazi tipka za pregledavanje slika, a ispod nje tipka MENU koja služi za razna podešavanja prilikom slikanja ili pregledavanja slika.
    Ispod kontrolnog kotačića se nalaze kontrolne tipke (koje također služe i kao navi-pad kod pregledavanja slika). Lijevo ispod kontolnih tipki se nalazi tipka HOME koja služi da bi se ušlo u izbornik i promijenili podaci (tipa zvukovi, datum i vrijeme, način spajanja preko USB_a, digitalni zoom...).
    Sa gornje strane fotića se nalazi tipka za slikanje i tipka za paljenje/gašenje fotića. Kada se fotić upali, tipka za paljenje svijetli zelenom bojojm. Pored tih dviju tipki, je još samo mali mikrofon.
    Na donjoj strani fotića nalazi se USB priključak (šteta što nije miniUSB), mali zvučnik i «navoj» za stativ. Malu mani bi pripisao tome što nema zaštite za USB priključak.
    Na lijevoj bočnoj strani (ako gledamo u objektiv) se nalazi utor za vezicu, a ispod njega je plastični poklopac koji skriva bateriju i memory stick pro duo. Makar je poklopac plastičan odaje dosta dobar dojam i nema nikakvog klimanja.
    Na desnoj bočnoj strani je jedino ugravirno: 3X optical zoom.

Sve u svemu, W80 ostavlja jako dobar dojam što se kvalitete kućišta i izrade tiče, a i težine.

Ergonomija (držanje u ruci/slikanje)

Što se tiče same ergonomije, fotić je malen, pa se lako može koristiti sam sa jednom rukom. Lijepo stoji u ruci. Jedini manji minus po meni je to što ima tipke za zoom, a ne klasični «kotačić» na gornjoj strani (kod gumba za slikanje, kao što ima W55, Canon Ixus 750...), pa onda osobe malo većih ruku (kao što sam ja), moraju malo i sa drugom rukom pridržati fotić dok koriste zoom. (tako bar ja radim jer imam veliki palac, ali valjda je to stvar nakvike, pa će kasnije ići lakše)
    Funkcije i slikanje
    W80 u usporedbi sa W55 (bar koliko sam vidio po svim specifikacijama) donosi neke male promjene (i u dizajnu i u softu).
    Za razliku od W55, W80 posjeduje «samo» ~31MB interne memorije. To je dovoljno za 10slika u rezoluciji 7MPx,
    W80 posjeduje opciju Face Detection. Ova opcija je korisna kada slikate neku osobu (ili više njih), pa fotić sam prepoznaje lice osobe/osoba. Ako je više osoba, onda fotić izabire ono «bitnije» lice. Ta opcija se da izgasiti u MENU_u prije slikanja.
    W80 također posjeduje opciju: Double anti-blurb technology (super steadyShot). To djeluje kako nekakav stabilizator, pa slike ispadaju oštrije. Kod automatskog načinja slikanja, steadyShot se uključuje kada je tipka za slikanje napola pritisnuta, a kod ostalih načina se može izabrati da li da je stalno uključena/isključena ili kako i kod automatskog da se pali kada je naploa pritsnuta tipka za slikanje.
    Od ostalih «novotarija» tu je ISO koji ide do 3200 i slike u Full HD rezoluciji (točnije rezolucija slike je 1920 x 1080 pixela, tj u formatu 16:9). Također moguće je slikati slike u formatu 3:2.

nastavak slijedi...
    Zadnji uredio Ico : 05-08-2007 u 19:31
    ... HTC Desire -> Sensation -> One (M7) -> Note 3 -> LG G2 -> S6 SM-G920F

Slične teme

1. Sony Ericsson P1 review
    By Vepar in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 141
    Posljednji post: 22-11-2008, 10:10
  2. Sony Ericsson w880i review
    By wildbabe in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 87
    Posljednji post: 25-08-2008, 01:54