Pored sve sile aparata koje imam doma, imam i jednoga Benqa.
Radi se o modelu DC C520+. Pretezno ga koristi draga, ja samo u svrhe koje kakvih testova. Kupljen je na njeno inzistiranje nakon sto joj je krepala Minolta x31.
Aparat je prilicno solidno gradjen, kuciste je komplet aluminij, osim dijela na kojemu se nalaze utor za kartice i spremnik za bateriju. Dizajnom dopadljiv i nista losiji od bilo kojega predstavnika te klase i toga cjenovnoga razreda. Display je vise nego zadovoljavajuce kvalitete.
Glavne boljke...AF sustav i pojava efekta crvenih ociju, AE u nekim slucajevima zna zakazati. Navedeni minusi su ucestali u gotovo svih ultra compact modela mogu reci da po pokazanim rezultatima Brnq ne zaostaje mnogo za skupljim Canon ili Sony modelima. U usporedbi sa recimo aktualnim modelima W serije, cak rijedje daje "crvene oci", dok mu AF i AE sustav pogrijese koji puta cesce.
Sve u svemu, ako zelis ustedjeti pri kupnji, a foto aparat ti nije br. 1 gadget i zelis da posluzi da tu i tamo zabiljezis kakav trenutak, i navedeni Benq ce sasvim solidno odraditi taj posao.
P.S. Vrlo slabi rezultati u uvjetima smanjena svjetla (dakle u mracnim prostorima gotovo neupotrebljiv).

Bookmarks