...admin si na svom user-u???
Ako jesi onda odi na C:\Documents and Settings i zbriši folder Administrator - naravno ako nešto imaš pohranjeno pod tim acc- sve ćeš zbrisati...
ovako,trebo bi maknuti administratora sa loggon pogona,jer na svojem accountu imam šifru i preko njega se nemoze ući,ali svaki put mi netko uđe u laptop od admina account i tako mi kada ka uđem u svoj račun promijeni mi se reza ekrana,pa kako bi ga mogao maknuti da se samo moze preko mog računa ulaziti u lap.
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
...admin si na svom user-u???
Ako jesi onda odi na C:\Documents and Settings i zbriši folder Administrator - naravno ako nešto imaš pohranjeno pod tim acc- sve ćeš zbrisati...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
ali tako će ubiti samo profil, user će ostati.
Admin user se ne može izbrisati, mora biti gore. Ali mu možeš napraviti dvije stvari:
1) staviti password
2) promijeniti ime
Naime, defaultni admin je "Administrator" i to većina korisnika zna. Promijeni mu ime, npr u ŠtefDeverić i stavi mu password, recimo gfT66&5. dd i tako si miran. Ako ne, barem mu pass postavi, da se barem toliko zaštitiš.
Za mijenjati pass ulogiraj se kao user Administrator, zatim stisni Ctrl-Alt-Del i onda odaberi "change password"
Za rename usera Administrator:
- ControlPanel --> Administrative Tools --> Local Security Policy
- odaberi "Local Policies" pa "Security Options"
- s desne strane treća-četvrta stvar kaže "Accounts: Rename Administrator Account" --> dupli klik, pa upiši novi naziv
Profil, ako se već kreirao, će ostati isti (dakle u c:\documents and settings\" će i dalje biti folder "Administrator" ali će username biti promijenjen, isto kao i pass. Onda nema da ti netko tambura samo tako. Ako hoćeš i da se profil zove s novim imenom, moraš ga prvo obrisati.
Kako?
Ako je admin bio ulogiran a nakon toga laptop nije restartan ili gašen, onda mu je profil locked. Tako da trebaš restartati laptop, ulogirati se kao neki drugi user sa administratorskim pravima (ali ne kao "administrator") i onda ubiješ profil (obrišeš ga zdravo seljački, ili odeš desni klik na MyComputer, pa Properties, pa Advanced, i pod "User Profiles" odabereš "Settings" pa ga tako obrišeš.
Profil će se automatski kreirati kod prvog logiranja usera, dakle ako ne logiraš admina onda neće ni biti profila - dok ga ne ulogiraš.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
...ideš - ti baš imaš viška vremena...![]()
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
ok,hvala obojici,i blue vidim da si se raspisao,si pokušao ući u novinarske vode?![]()
p.s. stavit ću šifru i promijeniti ime.![]()
moze closed
Ne pij dok voziš,prosut ćeš!!! ;)
blue je stari novinar
zatvaram na zahtjev, ako se zakaže potreba za ponovnim otvaranjem zbog mogučih problema, kontaktiiraj me na PM. i nema potrebe dalje napucavat postove.
Bookmarks