Ebiga nisam kupio ni FZ8, a izlazi nova FZ18....![]()
http://www.digitalreview.ca/Content/...ra.shtml#Specs
Ebiga nisam kupio ni FZ8, a izlazi nova FZ18....![]()
http://www.digitalreview.ca/Content/...ra.shtml#Specs
Sto kazete ljudi valja li ovaj fotic ili ne???![]()
otkud da znamo kad ga još nema na tržištu?
Ja sam kupio Fz50. Svi govore puno šuma, pa ne valja ovo pa ne valja ovo.
Pa je izašao bolji, neki drugi : ali ja sam kupio FZ-a
Nemoj čekati, nemoj gledati: odluči se zašto ti treba: skini samplove slika aparata kojeg si odabrao: razvij te fotke kao fotografije u fotoradnji: i reci sam sebi: sviđa mi se ili ne.
Jer svi mi zumiramo sliku pedeset puta i tražimo šum, zrnatost i ostalo. U biti je to nebitna stvar jer 99% slika je 15*10 format.
Camera Obscura - the best camera ever :)
Eto opet moram reci, je pepi_31 imas pravo...mislim da cu to rijesiti u slijedeci par dana. Kupio bih taj FZ8 izgleda nije los. Tvoj aparatic je ok , ali mi je malo previse novaca. Skupio sam taman za FZ8.
FZ 8 ima sve što ti treba: imaš 12x zoom, imaš stabilizaciju koja jako dobro radi. vidim i leća je "brža" nego li na Fz50.
Osim toga: do ISO 400 šum je tako malen da ćeš moći bez problema praviti 30*45 fotke. Isto tako imaš RAW mod pa možeš sliku dodatno procesirati. Čisto ok aparatić.
Camera Obscura - the best camera ever :)
Naravno, slazem se sa pepijem u potpunosti.
Konstantno iscekivanje novih i novo izlazecih modela moze ici u beskonacnost. Proizvodjaci digitalnih foto aparata danas rade vrlo brzim tempom. Dva puta godisnje, produkcija na trziste izbacuje novitete u gotovo svim serijama i klasama digitalnih foto aparata koje distribuira, osim u SLR klasi. Postao je i nerijedak slucaj da se i unutar navedenih razdoblja od 6 mjeseci, na trziste izbaci pokoji model, koji prosiruje ili upotpunjuje gamu odredjenoga proizvodjaca. Tako je trziste u konstantnoj produkciji novih modela, a prosjecno zadrzavanje pojedinoga modela na trzistu se skracuje.
Tako korisnik koji konstantno ceka nesto novije ili obraca paznju na najave proizvodjaca o novim modelima u sljedecemu poslovnom razdoblju, moze zauvijek cekati.
Puno je korisnije razumno ocijeniti svoje potrebe, te prema njima formirati listu foto aparata koji su ih kadri zadovoljiti. Odabrati jednoga od njih i odluciti se za kupnju. Realni zahtjevi i ocekivanja su najbitnija komponenta zadovoljstva pojedinim kupljenim modelom.
I za kraj cu napomenuti i cinjenicu, kako su modeli nasljedenici po pojednim serijama sve slicniji i slicniji prethodnicima, a upravo zbog kratkoga roka izlaska, pa je time i dobitak za korisnika (gledajuci napredak funkcija i mogucnosti fotoaparata) sve manji (ako gledamo razlike izmedju dvije susjedne generacije po pojedinoj seriji).
FZ 8 je odlican aparat. Ima dobre prodajne rezultate, korisnici su zadovoljni, recenzije takodjer i vise nego dobre. Naprednijemu amateru moze pruziti manje, vise sve sto mu je potrebno.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
TNX Bimbi i Pepi...odluka je pala, potvrdili ste moj izbor, citao sam dosta postova na forumu (Vasih) i u dosta stvari se slazem s vama. Za nekoliko dana mi treba stici neka lovica na racun i to je to.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
http://www.youtube.com/watch?v=qcYrzUAGizs
Js malo informacija...
A da razmisliš o Sony H9 ? Moj dolazi sutra.
Čitao sam dosta i od toliko informacija više na kraju neznaš ništa. Jednome fali ovo,drugome ono, i na kraju svi su dobri i ni jedan ne valja.Ako odlučiš kupiti jedan stroj ,znaš za što ti treba ,kupi i više ne surfaj po forumima.Ja sam odlučio kupiti H9 i to je konačna odluka.
ak sem ti srčeko ranil
FZ8 narucen dolazi za 7 dana...jeeeeeeee![]()
...jos 5 dana do FZ8......cekanje je grozno..uff!![]()
Stigao F8 evo punim bateriju jeeeeeeee![]()
Bookmarks