...čekaj - slijede li te linije prethodni wallpaper ili su došle nasumično???
Dakle, imam lcd SAMSUNG SyncMaster 710N i pojavila mi se anomalija, to jest, nešto slično BURN-IN efektu kod plazme! da li je to moguće kod lcd-a???
Ovako to izgleda...iscrtao sam neke linije da se bolje vide....
A očito je da je uzrokovano ovom pozadinom
Kako, zašto, ideje nemam...
Screen Saver je standardno uključen i pojavljuje se nakon nekih 5min, tako sam ga postavio baš da ne bi dolazilo do toga što mi se dogodilo, još zanimljivije je da se na crnoj podlozi ništa ne vidi..
Imam plazmu pa mi se nije na njoj još ništa dogodilo, a sad na lcd odjednom...
Naišao sam na jedno rješenje...pa ćemo vidjeti, da li pomaže išta...
http://lifehacker.com/software/lcds/...nin-146469.php
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
...čekaj - slijede li te linije prethodni wallpaper ili su došle nasumično???
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
šta se to može? zašto dolazi do toga?
kako se to može spriječiti
★★★★★
...možda je zbog matrice - jesi pokušao mjenjati kontrast...
U biti napravi ovo sa lifehacker-a - tj. zblesiraj ga...
Mala preporuka je i program: http://www.donationcoder.com/Softwar...orOffSaver.scr
- dotični prog ti umjesto Screensaver-a gasi monitor - mislim da i to može pomoći kako bi se spriječilo ovakvo nešto...
Može, naravno da može...stvar je da ja to nisam znao da je moguće nastati kod lcd-a, znao sam samo za plazmu i sa plazmom se nikad nisam zafrkavao..
Nastaje, ako jedna slika bude po 1-2 dana, bez ikakvih mjenjana po ekranu, znači ostavi sad ovaj wallpaper da ti bude dva dana i onda ti se taj shit usječe i dobiješ ovo što ja sad imam..
ako su određene linije izoštrene jače, onda ti treba još manje...
Spriječava se, radom po ekranu, rotarianjem, uključivanjem screen savera, gašenjem ekrana i bla bla bla bla bla bla...
Kad se to pojavi, u principu je nemoguće to ukloniti...
postoje pokušaji kao npr. ovo http://lifehacker.com/software/lcds/...nin-146469.php
ali sumnjam u efikasnot toga.. no nije za isključiti, probat ću pa javim...
Uglavnom, nemojte si dopustiti da vam se to pojavi...
ja svoj lcd gasim svaku noć stime da mi jedan wallpeaper stoji po mjesec dana kad se naviknem na njega!
ali komp mi radi skoro od jutra do sutra samo lcd gasim preko noći da li bi se to moglo meni dogodit?
★★★★★
...ne bi trebalo - ipak nije to CRT...
što si mislio s tim nije CRT
★★★★★
Monitor ako je ispravan i valja, nema veze kako ti njega gasio ili koristio, nesmiju se greške pojaviti...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
možda je stvar u tome da je taj tvoj LCD tolko umislio da je plasma, da se počeo tak i ponašat.
A da nije netko crtao po njemu (prejako stiskajući), pa je ga je malo izranjavao?? u svakom slučaju probaj ga zamijenit, ako je pod garancijom.
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
...CRT - cathode-ray tube - stari monitori "cjevaši" - zbog njih je i izmišljen Screensaver jer im se dešavalo baš ovo...
ma da e za CRT monitore nisam imao pojma da im se to događa!
mislim da je tebi neko malo prošarao s olovkom samo ne za touch sreen već kemisjkom(pinkalom)
★★★★★
Nije mi nikako ovo jasno, fakat...
Nemoguće je da mi je itko šarao po ekranu a pogotovo savršeno poklapanje crta po ekranu sa crtama wallpapera...
Neznam ni sam..garancija na monitor je 3 godine, što se mene tiče odlazi u servis..spojit ću ga na ovaj od laptopa i koristiti se s njim, najmanji problem...
samo stvar mi je totalno banalna...
probaj promjeniti rezolucijumožda ne ostane to..
![]()
nema to veze
Eto laganini se stvar ispravlja pomoću onoga tutoriala, djelotvorno je...
Imam ja još jednog lcd za svaki slučaj u pripremi ako ovaj bude morao na servis...
Kad bude ispravljeno, stavit ću natrag istu pozadinu čisto da vidim da li je to trajno maknuto ili će se opet dogoditi isto...
Ako ništa ne uspiješ pokušaj staviti negativ wallpapera (nije isprobano - radiš na vlastitu odgovornost!).
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Ispravljeno, i nemam problema više s tim.![]()
mislim da će se otvorit ovo sa vremenom...
sjene će ti se opet pojavit nakon nekog vremena.. kad ces imat word ukljucen recimo, ili desk preko noci... ¤
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ATATCGCCCATATTTCGATGACCCCAAATTTCGAGGGGATTTAGGGCATG AACAATTTGACGACTGAG
TATAGCGGGTATAAAGCTACTGGGGTTTAAAGCTCCCCTAAATCCCGTAC TTGTTAAACTGCTGACTC
Bookmarks