Evo detaljne upute kako instaliravat java programe na samsung E250. Sve je radjeno korak po korak, tako da ako slijedite upute ne bi trebalo bit problema.
Tutorial je u .doc formatu
upute za instalaciju jave na E250 1.3Mb
EVO POSTUPKA!
USB kabel preko telefona (Samsung PC Studio)
1 - Konektiraj telefon preko USB u PC
2 - Pokreni Samsung PC Studio, ako nije vec pokrenut
3 - Otvori "file manager" (Click "Manage Files")
4 - Kopiraj .jad i .jar u "Other Files" folder u telefon
5 - Ako nemas .jad file, napravi ga pomocu programa "JADmaker"
6 - Iskljuci telefon iz PC-a i odi u "Other Files", pokreni .jad file i instaliraj igru/aplikaciju i pokreni.
Nadopuna:Moguće je i preko bluetooth-a,kad se file-ovi pošalju u "other files",dalje radiš od koraka 6.
================================================== ===
Gledajući strane forume o upload-u jave na dotični mob svi spominju ovaj način
Upute se slijede kao za D900 samo sto kod koraka IX. #*536963# treba zamjenit sa *#52828378# i otici u OTA Type Setting meni te prebaciti s GPRS OTA na Serial OTA (nakon sto se sve napravi, prebace igre itd. ovo natrag vratit na GPRS OTA jer inace nece raditi gprs.)
Evo konkretnih uputa:
Ovo moras obavezno napraviti prije svega!!!!
Put kojim ces ici je: Menu -Applications - Java World - Options - Network settings:
APN : internet
username : <leave blank>
password : <leave blank>
proxy OFF
save settings
Kad to napravis prati redosljed koji ide i nemozes pogrijesiti (nadam se)
I. Spoji kabal (USB) u racunalo. (samo kabal ne i mob)!!
II. Instaliraj SoftickPPP. (pri instalaciji on ce ti javit gresku ignoriraj je - cancel) - - - I nemoj ga jos startati!!!!
III. Prikljuci mobitel i startaj od mobitela program - (Samsung's PIM & File Manager)
IV. Ako ti program od mob. nadje mobitel onda je sve u redu! Izadji iz programa.(preskoci a) i b) )
IV. a) Ako nije nasao mob. onda odpoji mob. i reset kantu. ijako nemoras ja to napravim. Onda 100% radi.
b) Kad se stroj digne iskljuci SoftickPPP posto se sam pali i ponovi radnju III. i IV (SoftickPPP ti je u sistem trayau)
V. Pokreni SoftickPPP i udji u njega (desni klik misem u system trayu) Settings
VI. "Bluetooth/Serial" tu moras naci svoj mob.
on ti se ovako predstavlja COMx "\Device\ss_mdm0" (COMx je port na koji se mob. prijavio, x moze biti bilo koji port) kod mene je COM3 \Device\ss_mdm0
Kad ga nadjes onda oznaci taj port!
VII. Ponovo ides Softick PPP desni klik misem i Active (prvo na vrhu).
Ako ti Softick PPP nije naso nista nijedan uredjaj onda pogasi sve i ponovi svu radnju od III.
Nemoras stroj gasiti!! Odpoji mob. ugasi mob i exit program Softick PPP!!
VIII. Pokreni Uploader.exe i izaberi igru koju ces ubaciti.
IX. Ukucaj u mob. *#52828378# i odi u OTA Type Setting meni te prebaci s GPRS OTA na Serial OTA
Zadnji uredio Alienware : 20-02-2008 u 20:14 Razlog: DODANA NADOPUNA PREKO BLUETOOTH-A ZA ONE KOJI NE KUŽE IZ PRVOG PUTA
Evo detaljne upute kako instaliravat java programe na samsung E250. Sve je radjeno korak po korak, tako da ako slijedite upute ne bi trebalo bit problema.
Tutorial je u .doc formatu
upute za instalaciju jave na E250 1.3Mb
Bez USB-a naravno da će ti teško ići i čak da ti neće uspijevat. Zato USB.
kako to napravit kad ne rade
http://users.skynet.be/yozy/tutorial...kPPP234-en.exe
http://users.skynet.be/yozy/tutorial...s/Uploader.exe
te dvije stranice
Zadnji uredio Alienware : 08-02-2008 u 20:39
Prebacivanje ide najjednostavnije preko BL sa USB samo su neki uspijeli ali samo neki, ima jos jedan postupak direktna instalacija na FW a onda Firmware flashirat!
PPPsothink + Javauploader + Jad+JarMaker = Svi problemi rijeseni!
PS: Kod svake instalacije USB drivera treba komp restartat tako vrijedi i za BL !!! Kod instalacije SothinkPPP ista stvar install i restart. Zatim podesis SothinkPPP cime ce se povezati i na koji port. Stime da si pripremio na mobu JavaUplad postavke kako je opisano i oslikano!!! Uz JavaUploader ces obiljezit jar datoteku i sa moba pocnes downloadat.....
Zadnji uredio Alienware : 20-02-2008 u 19:52
Mozda malo glupo pitanje, ali da li je to stvarno jedini nacin za stavljanje aplikacija na mob? Mislim, to je zapravo toliko komplicirano. Ja koji kuzim te stvari, nisam uspio. Valjda neki tehnicki problemi oko portova.
Znam da se aplikacija moze skinuti preko neta, preko gprsa pa se tako direktno instalirati. Mogu li na negdje uploadati aplikaciju i onda je tim putem ubaciti u mob? Kad se vec ne moze aktivirati instalacija aplikacije dok je u 'Other files' - debilno! Hvala.
e a bas mi treba taj pc studi0.
Od kud da ga skinem
e a sorry kaj dosadujem al nemrem nac i jad mejker koji sljaka
e a kad prebacujem da to stavljam u jedan folder jad i jad il ne.
Hvala puno za sve
Stavljaš u folder "ostalo"
ok kako izvršiti instalaciju oba fajla su mi pod ostalim ali neznam je instalirat
Upute se slijede kao za D900 samo sto kod koraka IX. #*536963# treba zamjenit sa *#52828378# i otici u OTA Type Setting meni te prebaciti s GPRS OTA na Serial OTA (nakon sto se sve napravi, prebace igre itd. ovo natrag vratit na GPRS OTA jer inace nece raditi gprs.)
Evo konkretnih uputa:
Ovo moras obavezno napraviti prije svega!!!!
Put kojim ces ici je: Menu -Applications - Java World - Options - Network settings:
APN : internet
username : <leave blank>
password : <leave blank>
proxy OFF
save settings
Kad to napravis prati redosljed koji ide i nemozes pogrijesiti (nadam se)
I. Spoji kabal (USB) u racunalo. (samo kabal ne i mob)!!
II. Instaliraj SoftickPPP. (pri instalaciji on ce ti javit gresku ignoriraj je - cancel) - - - I nemoj ga jos startati!!!!
III. Prikljuci mobitel i startaj od mobitela program - (Samsung's PIM & File Manager)
IV. Ako ti program od mob. nadje mobitel onda je sve u redu! Izadji iz programa.(preskoci a) i b) )
IV. a) Ako nije nasao mob. onda odpoji mob. i reset kantu. ijako nemoras ja to napravim. Onda 100% radi.
b) Kad se stroj digne iskljuci SoftickPPP posto se sam pali i ponovi radnju III. i IV (SoftickPPP ti je u sistem trayau)
V. Pokreni SoftickPPP i udji u njega (desni klik misem u system trayu) Settings
VI. "Bluetooth/Serial" tu moras naci svoj mob.
on ti se ovako predstavlja COMx "\Device\ss_mdm0" (COMx je port na koji se mob. prijavio, x moze biti bilo koji port) kod mene je COM3 \Device\ss_mdm0
Kad ga nadjes onda oznaci taj port!
VII. Ponovo ides Softick PPP desni klik misem i Active (prvo na vrhu).
Ako ti Softick PPP nije naso nista nijedan uredjaj onda pogasi sve i ponovi svu radnju od III.
Nemoras stroj gasiti!! Odpoji mob. ugasi mob i exit program Softick PPP!!
VIII. Pokreni Uploader.exe i izaberi igru koju ces ubaciti.
IX. Ukucaj u mob. *#52828378# i odi u OTA Type Setting meni te prebaci s GPRS OTA na Serial OTAž
Nabavi softick PPP
Java Uploader
Jad Maker i slijedi ove upute
mnogo zeznuto, pa kud baš kupih e-250
E ovako. Ovo radi preko usb-a i bluetootha.
ukucate u mob
*#9998*52824678255#
na mobu se pojavi poruka aktivirano znaci dopustena je instalacija java aplikacija
prebacite na mob .JAR i .JAD file aplikacije. Potom odete u moje datoteke-> ostalo i pokrenete JAD file pa instalirate igru na mob. Neki dan mi je sinula ideja i evo ga, skuzio sam
to san sve proba napravit ali nista. kad upisem kod, nista se na događa. nista mi nejavi, samo je kod na ekranu.
sta napravit?
O kojem modelu se radi ?
radi se o modelu sgh-e250
Ovaj kod ne radi na E250 jer je namjenjen za U600 (E250 I U600 =2 različite platforme)
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=583462&postcount=1 -->pravi tutorial za E250
a kako cu preko bluetooth instalirat igru
prebacia samo oba dva fajla u mobitel i nema mi opcije da instaliram igru
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=583462 nastavimo u toj temi koja je namjenjena za E250 i upload java igara.
Iskljuci telefon iz PC-a i odi u "Other Files", pokreni .jad file i instaliraj igru/aplikaciju i pokreni.
ja nemogu pokrenit taj fajl. mogu ga samo kopirat i prebacit na memory karticu. nemogu nista instalirat.
kad ovo napravim Enter Serial Java menu #*5737425# and select second option - "2.Serial Download" onda mi kaze da je greška kod instalacije.
Bookmarks