Pozdrav svima!
Ljudi, pomoc molim, bilo sto...
Imam Siemensa M55 koji mi je danas krepao dok sam ga patchao sa V_klayom.
Ovako je bilo...
Stavljao sam patch sa V_klayom, nakon sto ga je on stavio, ukljucio sam mobitel, uplaio se display, dosla slika i onda se zacuo neki odvratni beep kao da mob. umire i mob se ugasio. Nakon toga, u V_klayu sam stavio Undo pach no ni to nije pomoglo-opet isto pri ukljucenju mobitela. Vec me pocelo gristi sto da radim, pa sam na siemensfreaks.com (http://www.siemensfreaks.com/NOVI1/htm/popravak/m55.htm) nasao tutorial za repair m55 i krenuo u popravak svog mobitela. Otvorio "M55 Siemens tool for 1 usd unlockers". Kliknuo na write flash i flashao file-om iz uputa. Nakon toga trebalo je unesti IMEI koji ima 14 znamenaka, no na mom mobu pise 15 znamenaka i na kutiji od moba pise 15 znamenaka s tim da je 15-ta znamenka 0. Ja sam ukucao prvih 14 i kliknuo na change IMEI, a on mi je izbacio "This phone is destroyed - please wrie good EEPROM first"
Nakon toga probao sam i Write EEPROM sa file-om iz uputa, nakon toga unijeo opet imei(prvih 14 znamenaka),ali svejedno nije bilo pomaka(izbacio da nemoze promjeniti imei,...blabla fast change ili tako nekako) - mob mrtav ne pali se, ne reagira na on/off tipku.
Nakon toga probao sam i write flash sa fileom kojeg sam sam napravio sa V_klayom prije svih pachanja,dok je mob radio kako spada, ali svejedno, nakon ukucavanja imeia, izbacuje: "This phone is destroyed - please wrie good EEPROM first", opet probao EEPROM, opet IMEI,unlock i opet veliko nista. mob mrtav hladan.
Ako ista znaci, mob je zakljucan na vip.
I da, majmum ja, nisam izvadio karticu iz moba dok sam sve to radio,pa je i ona platila
Eh sad, neznam sto vise probati. Ocito da je to slucaj za servis, ako mi i ikoji serviser moze uopce pomoci. Pa sad, dal bi popravak bio moguc? Ako da, koliki trosak mogu ocekivati? I tko bi mi mogao to napraviti?
!Unaprijed zahvaljujem!

Odgovori uz citat

za obojicu.

Bookmarks