= Citat = Izvorno postao observer Pregledaj post
WM5 uređaji koriste sporije mem module i stoga su sporiji, no da sada ne ulazimo opet u tu raspravu ono što sam ja napisao odnosilo se na mogućnosti pokretanja WM2003 programa na WM5.
Ti si napisao da ima više programa koje stari WM2003 može pokrenuti što pokazuje koliko si neupućen.
Po tome pitanju se stari sustav ne može mjeriti sa WM5 a pogotovo WM6 koji su unazad kompatibilni.
Dok ima hrpa aplikacija koje WM2003 i WM2003SE nema šanse da pokrenu.
Stoga je moj zaključak da je sustav pošteno zastario i naravno da ga ne volim.
A ti pričaj što hoćeš

Mogao bi malo pripaziti sto pises, jer ce inace neki forumasi biti zbunjeni

WM 5 nije unazad 100% kompatibilni, nego samo djelomicno, i cudno mi je kako ti (kao upucen covjek ;o) to neznas. Jako mnogo aplikacija je trebalo biti napisano ponovo da bi moglo raditi na WM5 platformi. Da nabrojim samo neke: SPB Pocket Plus, Wisbar Advance i WAD, popularne igre poput Bejeweled-a i Crazy Kart-a, mnogih emulatora, itd. Jednu od compatibility lista mozes naci ovdje.

Mozda si ti isprobavao samo nove verzije programa, pa zato mislis da sve radi, ali prije recimo 2 godine je prica bila znatno kompliciranija. Recimo, prije 3-4 godine je bilo aplikacija koje uopce nisi mogao staviti na storage memoriju PPC-a, niti memorijsku karticu, nego si ih morao instalirati u RAM da bi radile. Ne moram niti govoriti da takve aplikacije rade OK na WM2002-WM2003SE, dok se na WM5 s tim uopce ne isplati zezati. Također, bilo je i aplikacija koje su se mogle instalirati na karticu, ali su uvijek sa sobom instalirale i par fajlova u RAM memoriju. Mnogo njih na WM05 uzrokuju samo blank screen kad se pokrenu. Iako je dosta tih aplikacija poslije prerađeno za novi OS, mnogo njih (dobrih) je ostalo u zaboravu; u prilog ovome idu i 2 moja DVD-a puna PPC aplikacija koje se nastale od 2002. do 2004. godine.

Što se tiče novih aplikacija; skoro svaka "friska" aplikacija koja izadje za Pocker PC platformu uredno radi na na WM2003 SE, osim par izuzetaka poput SPB Mobile Shell. Tako da jos uvijek stojim iza svoje tvrdnje da trenutno postoji veca baza softa koja uredno radi na WM2003 SE, nego na novijim Windowsima, ali to nikako nije razlog da bi WM2003 SE bili bolji windowsi od novijih; i da ja sad kupujem PPC ne bih gledao nista ispod uređaja koji mogu vrtjeti Windows Mobile 6. Recimo, zanimljiv mi je ovaj HTC Kaiser, osobito dio koji se odnosi na 3D grafiku. Konacno cu moci zaigrati Quake III u OpenGL-u na uređaju koji nije velik kao mini laptop