@sljaka:mlada jesam, i upravo iz tog razloga ne zelim ici linijom manjeg otpora, ne zelim dopustiti da drugi "biraju" za mene..
svjesna sam da je u nasoj drzavi gotovo nebitno tko je na vlasti, svjesna sam da moj glas u mnostvu nece biti presudan, no savjest mi ipak nalaze, ako vec imam odredjeni stav u svezi politike, da ga i iskazem. smatram da je nasa politika zdravoseljacki receno u qrcu, da smo svjetlosnim godinama daleko od politike razvijenih demokratskih zemalja (sto na kraju krajeva ukazuje i bezbroj stranaka na politickoj sceni). sve je to jedna obicna igra demokracije koju bi i moji jaslicari u vrticu bolje interpretirali.
no, kada bismo svi gledali na nacin na koji gledate ti i mile, ne samo kod nas, nego na globalnoj razini nikada ne bi doslo ni do kakvih pomaka!
realno i cinjenicno stanje u hrvatskoj jest da za nasega zivota, a mozda ni za zivota nase djece nece biti puno bolje.. ali do promjena mora kad tad doci..
mozda cu i ja s godinama dijeliti vase misljenje, no sigurna sam da cu prije toga svoju djecu odgojiti da ne dopustaju da drugi odlucuju za njih!! i pokazivat cu im to svojim primjerom!
a to sto si rekao da sitnice kroje zivot, da su mi bitni moji sefovi.. pa vidis, ja sam, tj. za tjedan dana cu biti u drzavnoj sluzbi. moj posao je na lokalnoj razini, dakle, kroji ga lokalna vlast, vlast grada Zagreba. naravno da mi nije svejedno tko ce biti na vlasti u mom gradu. osobno, znam koliko se u vrtice ulagalo prije sdp - a, a koliko se ulaze sada, kada je na vlasti sdp!! ne hvalim bandica, smtaram da je imao mnogo losih poteza, ali unatoc tome, za moj grad je ucinio mnogo pozitivnoga!

Bookmarks