Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 155

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.215
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.215, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 99,9%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da te malo utješim Malena, nije to ništa strašno. Ako je takva situacija kako si opisala onda je bolje što prije to riješiti, da nebi došlo do komplikacija. Meni nikad nisu vadili umnjak, ali ja vadim drugima zube (radim na Hitnoj stomatologiji). Ako umnjak nije pre jako naslonjen na sedmicu i ako korjenovi nisu jako savinuti onda nebi trebalo biti nekih komplikacija. Ako je jako nagnut, ako su korjenovi savinuti i ako slučajno pukne kruna dok se vadi, onda ja malo kompliciranije ali i to se da preziviti, pod anestezijom si i ne osjetiš bol. Ako se zakomplicira onda če ti mozda morati sa dlijetom štemati kost tj. čeljust ali kao što sam rekao ne boli, samo čuješ kako kost puca. U tom slučaju je postoperativna bol normalna stvar, moze boliti i desetak dana nakon vadenja. Mozda češ dobiti i par šavova ako ti rasture gingivu.
    Uglavnom nakon vadenja uzmeš neki analgetik( voltaren rapid, ketonal forte, neofen forte i sl.), izvana hladne obloge, ne ispirati ranu s vodom, drugi dan nakon vadenja ispirati sluznicu sa čajem od zalfije ili kamilice, 24 sata nakon vadenja ne piti vruče i gazirano. Ako češ oticati onda bi trebala dobiti i antibiotik, ako nisi alergična na penicilin onda najbilje Augmentin.
    I to ti je ukratko to, ništa strašno, nedaj da te netko uplaši .
    PREDATOR

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE xperia neo
    Godina
    41
    Bodovi
    11.876
    Nivo
    26
    Bodovi: 11.876, Nivo: 26
    Ukupna aktivnost: 41,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    issss e pa ti si me dobrano uplasio. jako je naslonjen zub i jako je uvijen korijen... znaci bolit ce ko hiljadu vragova, bum ja pricekala mamu da me ima ko njegovat i da,koji se drugi pije osim penicilina?
    Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE xperia neo
    Godina
    41
    Bodovi
    11.876
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evo ok je, narucena sam za 3tjedna drzite mi fige! uf!

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.215
    Nivo
    36
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao malena Pregledaj post
    issss e pa ti si me dobrano uplasio. jako je naslonjen zub i jako je uvijen korijen... znaci bolit ce ko hiljadu vragova, bum ja pricekala mamu da me ima ko njegovat i da,koji se drugi pije osim penicilina?
    Ako si alergična na penicilin onda se uzima Dalacin C (bolja varijanta) ili Ceporex (lošija varijanta), ovisi šta ti lječnik prepiše.
    PREDATOR

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE xperia neo
    Godina
    41
    Bodovi
    11.876
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao predator Pregledaj post
    Ako si alergična na penicilin onda se uzima Dalacin C (bolja varijanta) ili Ceporex (lošija varijanta), ovisi šta ti lječnik prepiše.
    a dalacin je isto sranje ko i ceporex.... azitromicin ne, ha?

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.215
    Nivo
    36
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a dalacin je isto sranje ko i ceporex.... azitromicin ne, ha?
    Dalacin je eritromicin, u praksi se pokazao ipak biljim od ceporexa.
    PREDATOR

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    SE xperia neo
    Godina
    41
    Bodovi
    11.876
    Nivo
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dalacin je eritromicin, u praksi se pokazao ipak biljim od ceporexa.
    ma nisam to htjela reci, nego da su mi i ceporex i dalacin losiji od sumameda pa pitam sta se on uopce ne daje za to?

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.215
    Nivo
    36
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma nisam to htjela reci, nego da su mi i ceporex i dalacin losiji od sumameda pa pitam sta se on uopce ne daje za to?
    Sumamed nije antibiotik izbora kod odontogenih upala. U praksi se nije pokazao baš efikasan kod takvih stanja, po meni najbolji je Augmentin (pokriva i gram negativne bakterije pa ne treba davati i Medazol uz njega) a kod alergije na penicilin izbor je Dalacin C. Sumamed se pokazao efikasan kod malog broja ljudi s takvim upalama.
    PREDATOR

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    HTC Evo 3D
    Operater
    BonBon
    Godina
    41
    Bodovi
    9.141
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.141, Nivo: 22
    Bodovi: 9.141, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 21,0%
    Ukupna aktivnost: 21,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o nee, hebemu sve...

ja moram vadit donja dva umnjaka, ovaj topik me na to podsjetio. zubarka je rekla da je poželjno da ih izvadim, ali ne moram odmah. kad me počnu boljeti da bih onda trebao :/

sve bi bilo ok da nisam gadljiv i da se bojim zubara, ono baš mi je neugodno svaki put kad čujem bušilicu, kad samo prolazim kraj ordinacije, produžim ubrzanim korakom.
    kamoli još slušat lomljene, mrvljenje zuba, ou fak, gotov sam
    bol poslije, ajd, to bih preživio, ali ovo slušanje tokom vađenja, ovo bi me ubilo, tj- će me ubiti.
    prvo moram otić kod zubara, da čujem njegovu dijagnozu (zamijenit ću zubara jer je ova zubarka loša) pa onda na vađenje - ou fak
    Zadnji uredio jolly_bravo : 05-08-2007 u 14:36
    Now: Nexus 4 @ rooted stock 4.4.3 + xposed
    Nexus 7 16gb C70 - rooted stock 4.1.2 JB || EX: HTC Evo 3D @ CoolICS 18 < Motorola Defy @ WIUI < HTC Hero || My AppBrain apps | My Last.fm

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    Nokia E71,HTC touch HD
    Operater
    vip
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

operacija umnjaka

Operirala umnjak,donji lijevi,korijen usao u kanal pa je bila ona kompliciranija varijanta,dobila lokalnu,istina, ne boli ali je neugodno jer sve cujes i ipak osjetis da te razvlace i natezu.Ipak poslije je bilo puno gore,imala savove,10 dana nenormalnih bolova (cca.svaka 2 sata voltaren pa ketonal rapid i tako 10-tak dana),natecena dosta,imala savove!Ali isto tako moja sestra isto operirala umnjak i nije bilo ni priblizno tako grozno.Ako vec moras to obaviti,obavi sto prije da ti se ne bi upalilo(kao meni) pa anesezija nije bas skroz ni primila. Drzim fige i sretno!

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

operacija umnjaka :/

Dakle, trebam na operaciju umnjaka. Ovdje na forumu pročitala sam sve o tome, ali niste napisali (a to mi je važno) gdje to mogu obaviti. Inače sam iz Slavonije, u ZGu studiram i nisam upućena.
    1. trebam slikat zub (opet), neku veliku sliku, pa me zanima gdje se to obavlja, tj. gdje se trebam naručit...
    i 2. u koju bolnicu (ambulantu) da se naručim za operaciju??
    Moja zubarica će mi dati uputnice, rekla je da sama saznam ovo da zna gdje me poslat.
    Hvala!

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.215
    Nivo
    36
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Slavonka Pregledaj post
    Dakle, trebam na operaciju umnjaka. Ovdje na forumu pročitala sam sve o tome, ali niste napisali (a to mi je važno) gdje to mogu obaviti. Inače sam iz Slavonije, u ZGu studiram i nisam upućena.
    1. trebam slikat zub (opet), neku veliku sliku, pa me zanima gdje se to obavlja, tj. gdje se trebam naručit...
    i 2. u koju bolnicu (ambulantu) da se naručim za operaciju??
    Moja zubarica će mi dati uputnice, rekla je da sama saznam ovo da zna gdje me poslat.
    Hvala!
    Trebat će ti slika, umnjak ti neće vaditi bez slike. Zub možeš slikati u svakom domu zdravlja, dobar rentgen ti je u Ilici 19 i kod mene u Zapruđu. Za vađenje se možeš s uputnicom naručiti u Gunduličevoj na Stom. faksu, u Perkovčevoj i u Novoj bolnici u Dubravi. Osim toga imaš dosta privatnih klinika koje rade preko uputnice, npr. Fiziodent preko puta Kulušića, tamo mi radi frend.
    PREDATOR

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question

Trebat će ti slika, umnjak ti neće vaditi bez slike. Zub možeš slikati u svakom domu zdravlja, dobar rentgen ti je u Ilici 19 i kod mene u Zapruđu. Za vađenje se možeš s uputnicom naručiti u Gunduličevoj na Stom. faksu, u Perkovčevoj i u Novoj bolnici u Dubravi. Osim toga imaš dosta privatnih klinika koje rade preko uputnice, npr. Fiziodent preko puta Kulušića, tamo mi radi frend.

špzrav svima!!
    pomno sam citala vas forum i imala bi par pitanja za tebe predator

inace dogodilo mi se to da sam dosla na blef kod zubara kojeg prvi put vidjeh, jer me bolio zub i pogleda on meni gornju dx osmicu i kaze ma to je za vaditi ni pet ni sest - daj sestro inekciju...BEZ SLIKANJA i mog pristanka..mislim si ok ajd sta je tu je bolje da ide van ako zna bolit (mada imam mijesta za sva 4 izrasle osmice) ono na belf bez slikanja u 2 minute mi izvadili zub jucer oko 8navecer...
    noc sam provela u drustvuvoltarenom retard-a i sad ne znam kako dalje pa bi te lijepo zamolila da mi preporucis koliko smijem uzimat voltare retarda na dan? da li smijem prat zube? sta jest? nemam savova...krvario mi je jucer cijeli dan...koliko treba da zacijeli(nemam neku natecenost koliko mogu skuzit)
    daj nam upute meni i svim buducim zrtvama izvadjenog zuba na blefr
    unaprijed zahvalna

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10 Pro,
    Operater
    091, 095,
    Bodovi
    22.215
    Nivo
    36
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao missymop Pregledaj post
    špzrav svima!!
    pomno sam citala vas forum i imala bi par pitanja za tebe predator

inace dogodilo mi se to da sam dosla na blef kod zubara kojeg prvi put vidjeh, jer me bolio zub i pogleda on meni gornju dx osmicu i kaze ma to je za vaditi ni pet ni sest - daj sestro inekciju...BEZ SLIKANJA i mog pristanka..mislim si ok ajd sta je tu je bolje da ide van ako zna bolit (mada imam mijesta za sva 4 izrasle osmice) ono na belf bez slikanja u 2 minute mi izvadili zub jucer oko 8navecer...
    noc sam provela u drustvuvoltarenom retard-a i sad ne znam kako dalje pa bi te lijepo zamolila da mi preporucis koliko smijem uzimat voltare retarda na dan? da li smijem prat zube? sta jest? nemam savova...krvario mi je jucer cijeli dan...koliko treba da zacijeli(nemam neku natecenost koliko mogu skuzit)
    daj nam upute meni i svim buducim zrtvama izvadjenog zuba na blefr
    unaprijed zahvalna

Dobro, bilo je par slučajeva da sam i ja vadio umnjake pacjentima bez slike, kada sam procjenio da neće biti komplicirano.
    Što se tiće Voltarena (rapid, retard) možeh ih uzeti do 5, max 6 dnevno ali bolje što manje. Voltaren je dosta težak za želudac pa ako ti smeta uzmi Neofen forte ili Ibuprofen u istoj količini. Napravi čaj od žalfije ili kamilice i par puta dnevno isperi lagano ranu. sa četkicim nemoj direktno ići po rani dok malo ne zacjeli. jesti možeš sve ali opet treba paziti da ne žvačeš sa tim djelom dok se rana ne stisne.
    PREDATOR

15. 'Hvala' kaže:

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro, bilo je par slučajeva da sam i ja vadio umnjake pacjentima bez slike, kada sam procjenio da neće biti komplicirano.
    Što se tiće Voltarena (rapid, retard) možeh ih uzeti do 5, max 6 dnevno ali bolje što manje. Voltaren je dosta težak za želudac pa ako ti smeta uzmi Neofen forte ili Ibuprofen u istoj količini. Napravi čaj od žalfije ili kamilice i par puta dnevno isperi lagano ranu. sa četkicim nemoj direktno ići po rani dok malo ne zacjeli. jesti možeš sve ali opet treba paziti da ne žvačeš sa tim djelom dok se rana ne stisne.

hej predator thx srce si!!!!!!!!!!!
    stvarno si ko plavi telefon!! thx !!!!!!!! very much!!!
    nama obicnim smrtnicima tvoji savijeti puno znace!!!!

evo idem odmah kuhat cajica...mislim da sam danas bolje samo da ne otekne naknadno...ako nista ovo vadjenje zubiju je provjerena dijeta koja funkcionira ehehehe
    poz

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Operacija "Rasprodaja"
    By MrBlc in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 16-12-2006, 22:06

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke