Da te malo utješim Malena, nije to ništa strašno. Ako je takva situacija kako si opisala onda je bolje što prije to riješiti, da nebi došlo do komplikacija. Meni nikad nisu vadili umnjak, ali ja vadim drugima zube (radim na Hitnoj stomatologiji). Ako umnjak nije pre jako naslonjen na sedmicu i ako korjenovi nisu jako savinuti onda nebi trebalo biti nekih komplikacija. Ako je jako nagnut, ako su korjenovi savinuti i ako slučajno pukne kruna dok se vadi, onda ja malo kompliciranije ali i to se da preziviti, pod anestezijom si i ne osjetiš bol. Ako se zakomplicira onda če ti mozda morati sa dlijetom štemati kost tj. čeljust ali kao što sam rekao ne boli, samo čuješ kako kost puca. U tom slučaju je postoperativna bol normalna stvar, moze boliti i desetak dana nakon vadenja. Mozda češ dobiti i par šavova ako ti rasture gingivu.
Uglavnom nakon vadenja uzmeš neki analgetik( voltaren rapid, ketonal forte, neofen forte i sl.), izvana hladne obloge, ne ispirati ranu s vodom, drugi dan nakon vadenja ispirati sluznicu sa čajem od zalfije ili kamilice, 24 sata nakon vadenja ne piti vruče i gazirano. Ako češ oticati onda bi trebala dobiti i antibiotik, ako nisi alergična na penicilin onda najbilje Augmentin.
I to ti je ukratko to, ništa strašno, nedaj da te netko uplaši.

Odgovori uz citat
Bookmarks