Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Stand By!

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Bodovi
    21.128
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.128, Nivo: 35
    Bodovi: 21.128, Nivo: 35
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Krompirko Pregledaj post
    Kao prvo , tvoj frend ne koristi hibernate... tvoj frend koristi standby

Nove Nforce 5 i Nforce 6 matične , kao i večina 775 matičnih bazirana na chipsetima 915 i novijima, u kombinaciji sa dobrim napajanjem i sata2 Hard diskovima, nude potpuni standby računala.

Njemu se ugasi HDD i grafička totalno, a voltaža na procesoru se smanji na toliku razinu da nije potreban ventilator na hladnjaku.
    To mogu samo nova računala i laptopi.

Hibernate je sasvim druga opcija, i ona nije nimalo slična standbyu...

u standbyu računalo ostaje upaljeno, odnosno napon teče i kroz procesor i kroz matičnu i kroz memoriju, tako da su u RAMima i dalje sačuvani podaci, i onda se windowsi bootaju u par sekundi...

Kod Hibernate, sve što imate trenutno u RAM memoriji se sprema na Hard disk i zatim se računalo gasi totalno, prilikom ponovnog pokretanja, računalo ono što je na hard disku, vraća nazad u memoriju i nastavlja sa radom...

Mnogo zdravije za vaše računalo je da ode u standby, jer kad ga palite iz hibernate stanja je isto kao da ga palite totalno ugašenog.

i još jednom, znači samo nova računala sa ATX2,0 napajanjima te novim chipsetima i novim HDDovima imaju mogućnost da budu nečujni u standbyu
    E to me zanimalo...znači matična je u pitanju baš kao što sam i mislio....

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Godina
    35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja imam problem sa standby-em: Naime kada stavim comp na standby i kada ga ocu ponoco ukljucit nista se ne desava, samo se cooleri ponovo ukljuce a ekran i dalje stoji u standby tako da ga uvijek moram restartovat manualno kada ga stavim u standby. :-(

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove