tetro, peky, mislim da fakat vise nitko ne tvrdi da murija nije pretjerala.
al mene urnebesno istovremeno i zivciraju i nasmijavaju do suza ti konstantni proljevi da oni nisu smjeli doci, oni nisu smjeli zahtjevati da se baklje gase, oni ne smiju ovo, oni nesmiju ono..
pa yebote, alo, jesi na stadionu, na fakin javnom mjestu? jesi. jel krsis zakon paljenjem baklje? krsis. jel murija organ reda? jest. sukladno tome, ima li pravo doci i reci (naglasavam reci, bez upotrebe sile (a ja i dalje ne vidim da je murija ta koja je prva fizicki ikoga napala, i kao sto rekoh, o svemu sto je uslijedilo kasnije mozemo stoljecima diskutirati)) da se baklje ne pale? ima!!
uopce me zaboli za praksu i tvrdnje da se trebalo privoditi na kraju utakmice. to je samo jedan yebeni primjer u kojem je murija ocito do sada navijacima izlazila ususret. jer zakon, ispravite me ako se varam (i to molim s kvotom clanka, crno na bijelo) ne dozvoljava pirotehnicka sredstva na stadionu!!
suma sumarum: decko je upalio baklju. dosao redar (ajmo malo logike i rvackog jezika, sto rijec redar znaci?!) reci da se baklje ne pale. decko redara udara s ledja iz cista mira (redar je odlazio s tribine, decko hodao iza njega). fakin napad na sluzbenu osobu na javnom mjestu. redar oso po visi organ reda. taj isti organ, olitiga murjak privodi decka. na sto ima puno pravo.
horda podivlja. nasrce na muriju.
pocinje divljati i horda na drugoj tribini.
nastaje kaos.
tko je koga vise mlatio, tko zasluzuje vece kazne, velim, mozemo diskutirati do prekosutra.
ali jasno je kao dan kako je sve pocelo i tko je krivac.
i ja bih fakat, al ono fakat voljela da postane praksa reagirati odmah na svaku fakin baklju. lamentirajte vi sad sto godina zasto se to desilo bas 1.5. i kujte teorije zavjere da je sve to samo da prestanemo pricati o ostalim problemima u drzavi, al zaista bih voljela da se svemu tome vise yebeno stane na kraj, i da si dijete danas sutra mogu odvesti na stadion bez straha da ce mu nesto pirotehnicke prirode doletit na glavu (kolko god nas brljo uvjeravao da bojsi znaju rukovati bakljama. hell yes, da, znaju. kaj, svi imate neku inicijaciju koja ukljucuje tecaj sigurnog rukovanja bakljama?), a da to ne znaci kesiranje parstokuna za zapadnu tribinu. tak bogata nisam, a yebiga, nogomet volim!
zadnji put sam na dinamovom derbiju s hajdukom bila prije 3 godine. na istoku, na samom jugu istoka. na dijelu tribine koji je cak bio malo prazniji. isla sam s muzem, sestrom i njenim muzem. jos smo gruntali hocemo li voditi i njihove klince. na kraju nismo. ljudi koji su bili ispred nas vodili su klinca od nekih 8 - 9 godina. neka 3 metra od nas krajem drugog poluvremena upaljeno je par baklji. zamislite samo sto se sve moglo desiti da je itko od tih koji su baklje palili bio malo pijaniji, nepromisljenjiji, da je tu baklju bacio.. samo zamislite.
kaje maksimir privatna prcija navijaca pa si polazu puno pravo na njega? oni smiju raditi tamo sto god hoce? oni smiju ugrozavati sigurnost svih ostalih? oni smiju takvim ponasanjem tjerati ljude s djecom sa tribina?
ma fakof. meni ce moje dijete jednog dana biti svetinja, i to puno veca od vaseg dinama. i to znaci da, zahvaljujuci vama, ja svoje dijete ne mogu dovesti na stadion, jer ga ne zelim svjesno izlagati riziku.
al bitno da sad, kad ste dobili sore (zao mi je onih koji nisu radili nered, al ne mogu bas reci da mi je huligana zao, sori, al fakat ne mogu), sad se nije bed pozivati na djecu i starce(sto je ovaj novi rolajz smajlic ruzan!...Happy now?)

(sto je ovaj novi rolajz smajlic ruzan!...Happy now?)

Bookmarks