= Citat = Izvorno postao ravilov Pregledaj post
Citam ovo sve, i slazem se sa vecinom prijedloga, no mislim da bi prvo sljedece sto bi BBB trebalo uciniti (i sto je moguce i najmanje sto mogu), a sto bi im donekle povratilo neki ugled, bilo pod hitno se kategoricki, jednoglasno, i sto je najbitnije, sto preciznije distancirati od tih tzv. frakcija, huligana i ostalih probisvijeta. Svejedno, ili objavom imena osoba za koje znaju da nisu iz udruge a prave nerede (ili barem imena "nepozeljnih" frakcija), ili objavom imena vlastitih legitimnih clanova. Velika vecina javnosti je cvrsto uvjerena da su BBB sve sami huligani, ili da ih barem svekoliko stite, te ako BBB ne ucine ovo sto napisah, to je zapravo dokaz da je javnost u pravu. Zapravo, nije mi jasno kako i zasto se BBB nije vec daaaavno distancirao od takvih, ako je udruga stvarno sastavljena od tako uljudnih i civiliziranih ljudi... Da ja vodim udrugu i da mi netko tako "sa strane" blati ugled, odmah bi se pobrinuo da se zna da to nismo "mi".
Da, i ja bi se s ovime slozila.

Nego, kaj nije bit policije na stadionu je da pokusa pod svaku cijenu sprijecit nerede, a ne da prvom prilikom kad ih navijac izazove, naprave sranje? Jer, svatko zna da kad jednom krene na njega da ce izbit neredi. To je neobuzdana masa ljudi, par idiota vrlo lako navede masu da poludi. Ok, cula sam price da neki navijaci znaju bit odvratni, da ih znaju provocirat, psovat im mater, ali jedno je kad ti neko na ulici psuje pa ga privedes zbog nepostovanja policije, drugo je kad znas da ako krenes na tog idiota koji te provocira da ce stradat hrpa nevinih ljudi od policije do onih koji samo dosli pogledat utakmicu. Mislim, ok jasno mi je da navijaci izazivaju, da prvi pocnu, pa to su klinci s ulice koji se love za neke ideale i traze identitet na krivom mjestu, iskazuju svoje "moci" na krivi nacin (tu mislim da prvenstveno na huligane, ne na one koji stvarno vole nogomet i navijanje radi njega samog). Ali, nije mi jasno da policija reagira na taj nacin, policija koja bi trebala bit skolovana, izvjezbana i pripremljena na to kako da reagira u ovakvim situacijama.