Moram napomenuti da se slazem sa ovima gore, uz jos par dodataka/napomena:
@bbbrljo,
Vidim da si vidno potresen dogadjanjima i stvarima koje si vidio i dozivio, ali po meni, poziv na suosjecanje ovdje nece naci puno odjeka, jer vjerovao ili ne, velika vecina ljudi uglavnom NE DOZIVLJAVAJU i NE NALAZE SE u situacijama kakve si opisao, i to iz jednostavnog razloga: vecina ljudi, kad vidi da se negdje uglavnom dogadjaju sr*nja i divljastva, zaobilazit ce takva mjesta, a ne bas namjerno odlaziti tamo inatiti se i dokazivati nekome nesto. Osobno bih na vecinu tvojih gornjih pitanja odgovorio: ne, nisam nikada (osim posredno, npr. na TV), te se nadam da ni necu.
Takodjer, sto god ti rekao i mislio o tome, paljenje baklji je iskljucivo i jedino izraz divljastva, a ne nikakvo vatreno navijanje ili sto vec. Stvarno ne vidim nikakvu ljepotu u "stadionu u plamenu", te smatram da su bilo kakve eksplozije, vatra i slicna pirotehnika lijepi eventualno jedino izdaleka, i to kad su dogovoreni sa SVIMA prisutnima (npr. vatrometi i slicno), a ovako u blizini ljudi se mogu svidjati samo blago poremecenim militantno nastrojenim osobama, agresivnim pubertetlijama, "buntovnicima bez razloga" koji eto moraju negdje kanalizirati svoj visak energije, i slicnima. Barem ja to tako vidim. Ne kazem da si ti jedan od tih i takvih, ali eto druzeci se s takvima poistovjecujes se s njima, barem u ocima javnosti. Znas onu: s kim si, takav si. Vjeruj mi, vecina ljudi te baklje i slicno vidi kao cisto divljastvo, te uglavnom nema puno suosjecanja prema ljudima koji to rade. Isto ide i za unistavanje stadiona, trganje i paljenje stolica i sl. Postoje PUNO bolji, prikladniji i civiliziraniji nacini da kao navijaci izrazite jedinstvo i podrsku svom timu.
I na kraju, slazem se da bi se ovo trebalo prebaciti u prikladniju temu.

Bookmarks