Evo jedva nekako pisem. Svaki stiskaj ovih tipki na tastaturi me boli. Natucen sam cijeli - cijeli. I neka sam.
Samo cu postaviti par pitanja tu clanovima ovog foruma koji su cvijece nase drzave i ne vide dalje od svog televizora i pisanih clancica jos popisanijih novinarcica. Stvarnost je vani, na ulici. Ono nije doma. Ono nije na vijestima, ono nije na papiru, na planskim i smisljenim konferencijama tamo nekih butrica koje daju tako lijepe i sablonirane izjave i priopcenja. STVARNOST JE NA ULICI. Koliko god da mi je zao ljudi koji nisu navijaci (bas navijaci) i dosli su na jucerasnju utakmicu, vidjeli slike uzasa, tako mi je i (Boze mi oprosti) drago, jer ce se siriti rijec onoga sto su vidjeli i sto se zapravo dogodilo.
PITANJA KOJA CU POSTAVITI onima koji ne da su glupi, nego su zatucani i obmanjeni ultra mega super smisljenom kampanjom iskorijenjavanja navijaca i mazanjem ociju ovoga hrvatskog puka:
- Jeste li ikada vidjeli kaos?
- Jeste li ikada vidjeli udaranje pendrekom po glavi covjeka koji nosi naocale?
- Jeste li ikada vidjeli skakanje po glavi covjeka koji nosi naocale?
- Jeste li ikada bili zgusnuti u 25m kvadratnih s 100tinjak (sto navijaca, sto djece, starijih ljudi, zena) ljudi, uz grozan jauk?
- Jeste li ikada bili zgusnuti u 25m kvadratnih s 100tinjak ljudi, uz grozan jauk i brutalno pendrecenje po 20ak specijalaca s gornje i donje strane? Izlaza nema.
- Jeste li ikada bili u takvoj gore situaciji i gazili po ljudima pod nogama, jer nemate gdje stat? Nema poda, pod je nacinjen od bespomocnih ljudi.
- Jeste li ikada pali na pod i ljudi padali po vama? Dignuli se i vidili da ste lezali na curici od 12 godina?
- Jeste li ikada vidjeli prestravljenu majku koja drzi dvoje djece u placu dok oko nje oklopljena policija nemilosrdno udara sve oko njih, ni ne pustajuci zenu da prodje, nego ih naguravaju i dijele cuske u potiljak? Cuske kojom bi i meni zazvonilo u glavi.
- Jeste li ikada vidjeli policajca od 1.90m i svojih 100kg kako s obadvije ruke drzi pendrek i udara 15godisnjacica koji lezi skvrcen na podu?
- Jeste li ikada vidjeli masu naslonjenu na staklo, a policija shvacajuci do cega dolazi jos jace udara? Jeste li bili u situaciji da se derete toj obucenoj specijalnoj postrojbi da stanu jer ce staklo puknuti? Svaka vasa rijec je njihovo jos jace udaranje. Sad si zamislite, to staklo puca i reze djecaka, stvara mu ozbiljne i duboke posjekotine, a specijalna postrojba vidi sto se desilo i pritom jos pojacava nemilosrdnim udarcima. Jel mozete?
- Jel mozete zamisliti da specijalna postrojba naudjuje 60, 70godisnjacima? Jel znate nekog tko ima 70godina? Jel mozete zamisliti da netko tko je obucen da uvodi mir, vidi nemir u nemocnom starceku? Koji pritom drzi unuka za ruku.
... ne mogu vise nabrajati, ruka mi otpada. Ima jos toga...
- Jeste li ikada bili u takvoj situaciji? I sto je najgore, jeste li ikada bili u toj situaciji i onda dosli kuci, te vas napali vlastiti roditelji s rijecima: Huligane!
Jeste li? Da li znate kakva je to nemoc?
Jeste li to sve dozivjeli? E pa ja jesam, i nocima cu sanjati onu curicu ispod mene kad sam se dignuo. Sam dragi Bog zna da nisam vidio to dijete.
Samoga mene mi nije zao, nimalo! Ali najvise boli nepravda i narod koji je obmanjen i lakovjeran. Kako se usudjujete osudjivati iz svojih foteljica na temelju serviranih vam informacija i slicica? Sramite se.
Idem dugo vremena na utakmice, ali ono jucerasnje ponasanje 'hrvatske policije' se moze usporediti s ponasanjem ondasnje milicije.
Stoji na jednom zidicu u VG: pendrek lomi kosti ali srce ne!
Sto udarate jace, to smo mi jaci!
Draga hrvatska policijo, neka vas dragi Bog prosvijetli i sacuva.
samo to imam reći...
vi koji ne shvaćate, probajte shvatiti kad vam dijete, prijatelj, cura, dečko, muž, žena, roditelj, ne daj bože, budu žrtve policijske brutalnosti i prekoračenja ovlasti...
onda će me zanimati vaše mišljenje...

Odgovori uz citat
Bookmarks