da malo osvježim temu . . .
dakle, jedan od sudionika nemilog događaje u kojem je naš prijatelj, brat sa tribine nepovratno izgubio život, ide u moju školu . . .
sreo sam ga neki dan, ja sam se vraćao s vožnje, a on je baš išao na groblje . . .
i baš sam ga pitao, kad se sve to malo sleglo, što se točno dogodilo te kobne noći . . .
naime, njih 11, među kojima je najstariji bio frane, ostali svi 16 - 17 godina, su krenuli na ribnjak . . .
oni to nisu znali, ali ta ekipa koja je bila tamo, među kojima je bio i dotični aleksandar koprenica, su sat i pol prije njihovog prolaza na ribnjaku su imali neku dogovorenu tučnjavu . . .
prilikom prolaska pored njih, aleksandrova ekipa, nekoliko godina starija i mnogobrojnija, provocirala je uzvicima di ste pičke bili prije pola sata i ostalim uvredljivim materijalom upućenim prema njima . . .
oni su produzili, i otišli dalje . . .
pri povratku na opatovinu, opet su prošli pored navedene skupine koja je i dalje provocirala uvredama . . .
i došlo je do tučnjave . . .
nisam shvatio tko je krenuo prvi, možda i oni, ali u to nisam siguran pa neću pričati ko je krenuo prvi . . .
dogodilo se kaj se dogodilo, aleksandar je izvukao nož i probo je franu
nitko od njih nije bježao, kako se poslije pričalo, već su ostali i pomogli frani koji je ležao na podu . . .
jer mi ne bježimo . . .
i među aleksandrovom ekipom nije bilo cura i niti jedna cura nije dobila batine te noći na ribnjaku, to je još jedna novinarska izmišljotina . . .
isto tako, sin roberta valdeca nije samo bio svjedok, bio je s tom ekipom na ribnjaku . . .
po dolasku policije, uhićeni su i prebačeni u zatvor . . .
u autu u kojem su njega vozili je bio je inspektor koji je vozio, žena iz socijalne i njih dvojica . . .
inspektor i ova iz socijalne su poveli jedan vrlo zanimljiv razgovor . . .
pričali su o tome kako je aleksandar jadan, kako će sad bezveze završiti u zatvoru, da on 100 % nije ništa kriv, . . .
u zatvoru su bili 6 dana, dok su ostali sudionici tučnjave pušteni za desetak sati . . .
dobili su prijave za sudjelovanje u tučnjavi, dok ostali, osim aleksandra, nisu dobili ništa . . .
a on je dobio optužnicu za prekoračenje nužne obrane i nanošenje teških ozljeda, a zna se da se za svake ubodne rane iznad pojasa tretira kao pokušaj ubojstva . . .
kako i oni imaju neke veze u policiji, saznali su da se njega štiti, i to na nekoj malo većoj poziciji jer i nekim pozicioranijm ljudima nije dopušten pristup i sva saznanja o slučaju . . .
toliko o tome . . .

Bookmarks