oke, ajmo ovak..
jos jednom cu ponoviti, pravi navijac je onaj koji navija za dinamo, onaj koji obozava nogomet kao sport, onaj koji prati tekmu, koji prati svaku minutu onoga sto se desava na terenu, koji je u stanju sjetit se kad ga pitas kolko je zavrsila tekma dinama i mrduse donje prije 6 godina!
ne, pravi navijac nije onaj tko se deklarira kao bed blu boj i pretjerano to istice, pravi navijac nije onaj koji ode na tekmu i onda provede 90 minuta a da nit 10 ne gleda pravo na teren, takav ni ne zna dal je gol ili nije sve dok ostatak rulje ne zaurla.. a kako bi i vidio kad se citavo vrijeme nekaj dimi.. di je tu ljubav prema nogometu? di je tu ljubav prema dinamu? ja tu vidim samo ljubav prema divljanju..
ak je to navijanje, onda smo ja i moja mater triput veci navijaci, jer kad doma gledamo tekmu, prozivljavamo svaku jebenu minutu onoga sto se na terenu desava, a ne onoga sto se desava na sjevernoj tribini!
kazes da su bojsi medju 5 najboljih navijaca u europi? po kojem to mjerilu? ne znam bas da nas je fifa ili uefa hvalila kad su po terenu letile baklje.. opizde kaznu klubu, a zbog cega? zbog bojsa koji vise stete i sramote nanesu dinamu, nego sto je to ikakva korist i navijanje..
pitas zasto bi se ljutio na mene.. pa zato sto ti pokusavam pokazati koliko si u stvari pod utjecajem mase i koliko je to glupavo!
brljo, ti si bistro momce, voli ti dinamo, obozavaj ti nogomet, ma prati svaku tekmu!! ali shvati da ti indentificiranje s bojsima ne donosi nista dobro u zivotu! da ti kao individua vrijedis puno vise nego sto vrijedis kao clan neke organizacije koja nista dobro nije ucinila niti za svoj klub, niti za svoj grad..
nisi nista manje vrijedan nit ista manje volis dinamo ako kazes "ja sam brljo" umjesto "ja sam bojs"..
i da, sjecam se da si pisao o englezima koji su nerede maknuli sa stadiona, ali zato su sranja po gradu.. neka su! time ne stete klubu! njihovi klubovi ne placaju milijunske kazne! na stadionu za vrijeme tekme atmosfera je savrsena!
liverpool.. ainfield road..
kada se zaori "You'll never walk alone", to je osjecaj koji ledi zile.. i nema, nema tih baklji, te pirotehnike i takvih bojsa koji bi mogli nadjacat taj osjecaj kad se slusaju navijaci Liverpoola! al ne... to bojsi ne kuze.. pjevanje 90 minuta nije navijanje..![]()

Bookmarks