pošto je naslov ove teme Sloboda navijača, malo sam razmišljao o tome...
Nevezano za ovaj tragični događaj koji se dogodio...

Sloboda navijačima u Hrvatskoj!?
kako da ne, ali onim koji ne rade sranja na stadionu i oko njega.

Da se mene pita, ja bi napravio istu stvar kao i Engleska što je napravila.
Strože zakone, pogotovo za huligane...

Prije koji dan/tjedan gledam tekmu Dinama i još nekog kluba iz naše kukuruz lige, igralo se na maksimiru.
Ajde, utakmica ništa posebeno, na poluvremenu 0:0
Izlaze igrači i sudac, taman treba počet drugo poluvirijeme, kad bakljada sa sjevera.
Niko nije dao gol, sudac nije znak za početak drugog poluvremena, ništa što bi izazvalo bakljadu.
Početak drugog poluvremena kasni 5minuta.
I sad ja vas pitam zašto??
Zato što se našlo par ljudi kojima je IQ na razini temperature subotnje večeri sredinom veljače, pa im je baš fora zapaliti koju baklju i baciti ju na teren.
WTF.
Kakvo je to ponašanje. ja bi takvima dao izgon sa nogometnih terena doživotno.

Tu i tamo pogledam nekakvu utkamicu Engleske lige.
Bez obzira tko igrao, kada se pogledaju navijači na tribinama. prekrasna slika.
recimo navijači Liverpoola. Prije početka utakmice oni kao jedan pjevaju himnu. nema trganja stolica, bakljade i sličnih sranja.
Navijači sjede samo koji metar od travnjaka i igrača.
Zabije se gol, svi skaču, pjevaju, šta god, ali opet nerade sranja, ne bacaju bengalke...

da su takvi zakoni i u hrvatskoj po pitanju navijača i ponašanja na stadionu, vjerojatno bi i malo češće išao gledat utakmice, jer znam da bi išao bez straha da će me netko pogoditi sa nečim, bez straha da ću se nagutati plinova iz bengalki, ako odem sa malim rođakom, da nemam straha za njega da će ga netko u naguravanju pregaziti ili nešto...

Sloboda navijačima DA, ali ne svima!