= Citat = Izvorno postao bbbrljo Pregledaj post
da, ali pošto i austrijanci imaju zakon o navijačima, a to se dogodilo na utakmici, tj. poslije nje, to se tretira po zakonu o navijačima
zato je i napravljen zakon o navijačima, da bi se to lakše riješavalo

znam ja da postoji, ali se to ne provodi tako
napisao sam u par postova kakva je procedura kad te uhapsi policija na tekmi kod nas
Nisam da će se ovi "naši" kažnjavati gore po našem zakonu... doduše, kako mi u mnogo prepisujemo (s malom modifikacijom) stvari iz njemačkih i austrijskih zakona, onda je možda i njihovo Kazneno pravo slično našem (?!).

Proceduru nažalost ne znam u detalje, srećom nisam je imao potrebe učiti iz prve ruke. Doduše, pošto vidim da si ti maloljetan (ako su godine točne) onda se prema tebi mora drukčije postupati, a umjesto Kaznenog zakona (za kažnjavanje) na tebe se odnosi Zakon o sudovima za mladež... inače, za ovo drugo ne vidim nekakve prepreke da se ne postupa po Kaznenom zakonu, dapače, upravo to nepostupanje (od svih) dovodi do ovakvog "opasadnog stanja" za vrijeme (neposredno prije i poslije) utakmica (pogotovo nogometnih) kada te strah naći se na ulici, radi onih koji se nepravedno nazivaju navijačima, a zapravo su počinitelji kaznenih djela