Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 906

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SEguy Pregledaj post
    Hehehe, ne zanima ti mene puno Zakon o navijačima (čak nisam imao volje niti pogledat isti).
    Za ovaj konkretni slučaj nije (i ne bi smio biti) meritoran Zakon o navijačima, već isključivo i prvenstveno Kazneni zakon (i Zakon o prekršajima). Jer koliko sam ja upoznat ovi u Austriji su počinili nekoliko Kaznenih djela.
    Ista situacija se događa i u RH, ali postoji taj problem što se uvijek prekršaji puno prije riješe neko kaznene prijave, pa se obično ide na njih (a kaznene prijave se čuvaju za malo teže stvari).

Postoji, itekako postoji i sve je regulirano (manje-više) Kaznenim zakonom:
    - Teška tjelesna ozljeda (čl. 98)
    - tjelesna ozljeda (čl. 99)
    - sudjelovanje u tučnjavi (čl. 103)
    - uništenje i oštećenje tuđe stvari (čl. 222)
    - dovođenje u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom (čl. 263)
    - uništenje ili oštećenje javnih naprava (čl. 264)
    - sprječavanje službene osobe u obavljanje službene dužnosti (čl. 317)
    - napad na službenu osobu (čl. 318)
    - sudjelovanje u grupi koja sprječava ili napada službenu osobu (čl. 319)
    - nasilničko ponašanje (čl. 331)
    - sudjelovanje u grupi koja počini kazneno djelo (čl. 336)

Verojatno bi se našlo još koje kazneno djelo čije zakonsko obilježje naši navijači u pravilu uredno ponavljaju (o prekršajima mi se ne da govorit puno).
    Stoga, ne treba njima Zakon o navijačima (bar ne za ovaj dio sankcioniranja), treba ih se samo po malo ažurnijem postupku kažnjavati za ova kaznena djela. UOSTALOM, možda bi bilo najbolje u glavu dvadesetu kaznenog zakona dodati još neko novo kazneno djelo posebno za naše navijače, pa neka navijaju koliko im milo.

Inače, svaki zakon ti se odnosi na sve (u pravilu: aludiram na to da je on opći pravni akt), a kažnjava ti se onoga komu se dokaže... to ti je uvijek tako.
    da, ali pošto i austrijanci imaju zakon o navijačima, a to se dogodilo na utakmici, tj. poslije nje, to se tretira po zakonu o navijačima
    zato je i napravljen zakon o navijačima, da bi se to lakše riješavalo

znam ja da postoji, ali se to ne provodi tako
    napisao sam u par postova kakva je procedura kad te uhapsi policija na tekmi kod nas
    huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    BlackBerry: Z30 & Q10
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.599, Nivo: 24
    Bodovi: 10.599, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bbbrljo Pregledaj post
    da, ali pošto i austrijanci imaju zakon o navijačima, a to se dogodilo na utakmici, tj. poslije nje, to se tretira po zakonu o navijačima
    zato je i napravljen zakon o navijačima, da bi se to lakše riješavalo

znam ja da postoji, ali se to ne provodi tako
    napisao sam u par postova kakva je procedura kad te uhapsi policija na tekmi kod nas
    Nisam da će se ovi "naši" kažnjavati gore po našem zakonu... doduše, kako mi u mnogo prepisujemo (s malom modifikacijom) stvari iz njemačkih i austrijskih zakona, onda je možda i njihovo Kazneno pravo slično našem (?!).

Proceduru nažalost ne znam u detalje, srećom nisam je imao potrebe učiti iz prve ruke. Doduše, pošto vidim da si ti maloljetan (ako su godine točne) onda se prema tebi mora drukčije postupati, a umjesto Kaznenog zakona (za kažnjavanje) na tebe se odnosi Zakon o sudovima za mladež... inače, za ovo drugo ne vidim nekakve prepreke da se ne postupa po Kaznenom zakonu, dapače, upravo to nepostupanje (od svih) dovodi do ovakvog "opasadnog stanja" za vrijeme (neposredno prije i poslije) utakmica (pogotovo nogometnih) kada te strah naći se na ulici, radi onih koji se nepravedno nazivaju navijačima, a zapravo su počinitelji kaznenih djela

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia X1 & iPhone 3GS
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao SEguy Pregledaj post
    Nisam da će se ovi "naši" kažnjavati gore po našem zakonu... doduše, kako mi u mnogo prepisujemo (s malom modifikacijom) stvari iz njemačkih i austrijskih zakona, onda je možda i njihovo Kazneno pravo slično našem (?!).

Proceduru nažalost ne znam u detalje, srećom nisam je imao potrebe učiti iz prve ruke. Doduše, pošto vidim da si ti maloljetan (ako su godine točne) onda se prema tebi mora drukčije postupati, a umjesto Kaznenog zakona (za kažnjavanje) na tebe se odnosi Zakon o sudovima za mladež... inače, za ovo drugo ne vidim nekakve prepreke da se ne postupa po Kaznenom zakonu, dapače, upravo to nepostupanje (od svih) dovodi do ovakvog "opasadnog stanja" za vrijeme (neposredno prije i poslije) utakmica (pogotovo nogometnih) kada te strah naći se na ulici, radi onih koji se nepravedno nazivaju navijačima, a zapravo su počinitelji kaznenih djela
    neće, kažnjavati će se po njihovom

u tome i je problem, ni pema maloljetnicima se ne postupa kako bi trebalo
    kad te privedu, slijedi oduzimanje mobitela i prijevoz u stanicu
    tamo počinje tortura
    ispituju te jedan ili dva policajca/inspektora, zavisi ko je slobodan
    odmah ti nude da potpišeš jednogodišnju zabranu, na koju poslije potpisa nemaš mogućnosti žalbe, prijete ti zadržavanjem u pritvoru od 8 dana, u nekim slučajevima se i primjenjuje sila

primjer kršenja ustavnih prava na jednoj utakmici:

tekma je bila ZAGREB - DINAMO
    veća skupina dečki koji inaju zabranu je prijavila kao boravišno mjesto za vrijeme utakmice kafić u kranjčevićevoj, što je njihovo pravo
    policajac treba doći provjeriti da li se oni nalaze na tome mjestu
    i tu nastaje problem
    kod provjere policajac bez ikakvog razloga zove pojačanje i privode sve njih, osim nekolicine koja je bila maloljetna
    napominjem da dečki nisu radili nikakva sranja, bili su u bircu i cugali
    i gdje je onda tu pravda?

P.S. da, imam 17 god
    huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Smrt Monopolu, Sloboda Liberalizaciji!!!
    By blue_soul in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 39
    Posljednji post: 02-08-2006, 14:56
  2. Ovo ja zovem navijačima :)
    By Šile in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 30-06-2004, 22:32
  3. sloboda govora
    By vee in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 22-08-2002, 01:12

Bookmarks