Heh, da i ja nesto kazem, prvo, vecina sociologa ne osuduje navijace kao huligane i daje objasnjenja poput toga da su to izgubljeni pojedinci koji traze identitet i nalaze ga u tim grupama, a do nasilja uglavnom ne dolazi jer su svi oni zeljni soranja, vec pojedinci zbog kojih za sobom povlace druge koji se sami nikad ne bi sorali i onda dolazi do masovne tucnjave:

"Nasilje na stadionima ipak, smatraju mnogi autori ne može se uporediti sa agresivnošću. Ono je ritualno, a pojedinci koji u njemu sudjeluju često tako nešto nebi napravili da su sami. Oni u euforiji gube moć prosuđivanja i povode se za gomilom, koja im ujedno daje i osjećaj sigurnosti."

Dal je to opravdanje, vjerojatno ne, ali meni to govori da rijesenje ovoga ne moze bit u mlacenju navijaca od strane policije, zapravo ne vidim razliku izmedu policije koja mlati navijace i navijaca koji mlate jedni druge. I u jednoj i u drugoj skupini postoje isfrustrirani pojedinci kojima fali da se malo ispucaju i svojim ispadima dovode do toga da ljudi misle da su svi navijaci huligani, a nacijaci misle da su svi murjaci debili.

Sta se tice razbijanja po gradu, to je masovno okupljanje i mene ne cudi da u njemu dolazi do takvih sranja, svi znamo da se isto desava i na norijadi, ali nitko ne kaze "svi srednjoskolci su huligani" zbog toga, tad je svima jasno da se radi o pojedincima koji izazivaju nerede. A zasto je kod nas izrazenije nasilje? Zato sto je ponasanje navijaca odraz stanja u drustvu...u Engleskoj nije suzbijeno nasilje na stadionu zato sto je murja mlatila sve po redu nego zato sto su uveli stroge zakone za navijace i oni koji imaju dosje zbog ispada na stadionu ne mogu se zaposlit. A Hrvatska je zemlja sa velikom tolerancijom nasilja, krenuvsi od nasilja u obitelji, ali tome se nitko ne zgraza jer se radi o pojedincima i jer ne zavrsi u medijima, ponasanje murje i to sto ne mogu odgovarat za to ako stvarno nekoga bez osnove pretuku na mrtvo ime, jos je jedan primjer toleriranja nasilja unutar sistema, ali na to svi gledaju kao na nesto opravdano. Po meni nije bitno ko koga sora, nasilje je nasilje i nemoze nasilje izbiti nasilje, moze ga samo pogorsat. I sve dok ce odasiljat slika da je nasilje uredu, nasilja ce bit.