= Citat = Izvorno postao bbbrljo Pregledaj post
snimke postoje, krivci trebaju odgovarati...
slažem se u potpunosti...

zašto policija, kako dokumentira sve, ne objavi snimke ispod istoka?
i što se dečku dogodilo nakon mirnog privođenja?
Na stranu sad moj animozitet prema nogometu...

...momak ili momci zapale baklju...ili kako se to vec zove...znaju da to ne smiju i da je to zabranjeno (znaju jer su je i unijeli na stadion skrivajuci je)...

...s njom kure sve okolo, pale stolce, unistavaju imovinu...

...dodju momci iz osiguranja da pokupe te baklje, koje nisu smjele biti unesene na stadion, a koje ipak gore, i onda jos dobiju batina jer rade svoj posao, oduzimajuci drugim ljudima nesto sto se tamo nije niti trebalo naci.

Pa kvragu...meni ovo nije jasno...kako sad ti koji su dosli po baklje mogu biti krivi za pizdarije koje su nastale tada?

Mislim navijaci ste, fanovi kako li god se nazivate...tamo na tribini je ludilo, atmosfera te ponese, malo je i alkohola u igri, ali ici mlatiti covjeka koji samo radi svoj posao i kojemu sigurno znam da nije bilo gust uci medju vas hrpu da vam uzme nesto sto niste niti trebali imati na stadionu...jednostavno to ne mogu shvatiti.

Sto je bilo kasnije to vise nitko ziv ne moze sa sigurnoscu utvrditi...svakome je valjda jasno da se i interventna policija malo zanjela...vjerojatno i pretjerano upotrijebila silu na nekim navijacima...

...ali jednostavno si ne mogu objasniti zasto svaka utakmica ili svaki sportski dogadjaj na kojemu sudjeluju momci sa tetoviranim buldozima, a u kojoj ima malo vise tenzija mora zavrsiti fizickim obracunom ili unistavanjem necije imovine. U RH, vani, na nogometnim stadionima i na drugim sportskim borilistima gdje su gore opisani momci povremeno svracali.

Znam da si navijac i time pomalo pristran, i ja bi ih branio na nacin na koji ti to cinis da sam "jedan od njih"...uza sve koji se ne slazu s tobom u ovoj temi cinis to vrlo razborito...ali moras priznati da je ta nasilnicka i unistavacka komponenta jednostavo sveprisutna u vasem navijanju. Nasilnicko ponasanje i unistavanje nije iznimka kod vas...to je pravilo, iznimka su situacije (vecinom utakmice manjih tenzija) kada se nista ne unisti ili fizicki ne obracuna s nekime. Nasilje i unistavanje su folklor...nesto sto kao grupa bastinite i sto prepricavate vise sa ponosom nego sa sramom...to je problem i njega nece rijesiti strozi zakon ili "tezi" pendrek.