memorijska kartica nema apsolutno nikakve veze sa updateom software-a, nju mozes slobodno izvadit kad radis update
Pozdrav svima.
Jos uvek sam novi vlasnik N73, procitao sam i naucio puno toga citajuci teme na forumu, ali mi jedna stvar nije bas jasna.
Hteo bih da telefonu izvrsim update sa NSU, ali vec imam ubacenu karticu od 1GB na kojoj sam stavio muziku, spotove i sl.
Negde sam sreo da mora da se radi i beck-up, kao i formatiranje memorijske kartice, pre updejta N73 sa NSUra!
Da li je to obavezno, ili se bez problema moze izvrsiti updejt N73 - bez formatiranja memorijske kartice?
Pozdrav
memorijska kartica nema apsolutno nikakve veze sa updateom software-a, nju mozes slobodno izvadit kad radis update
ja kad sam radio update na 6233 ostalo mi je sve (karticu sam izvadio) kaj mi je bilo na mem telefona, od tema, poruka, sve je ostalo
A i to me zanima - kada je ne bih vadio - da li bi onda bilo nekakvih problema prilikom updejta?
ako je ne vadis napravi back up u pc suiteu i onda restore, ja radio to danas...
TDI macht Spass
Znaci ipak, ako se kartica ne vadi iz telefona, potrebno je napraviti njen back-up na kompjuteru, pa formatirati, pa nakon updejta telefona - uraditi restore kartice sa kompjutera (Ako sam dobro razumeo).
A ako je izvadim - onda mogu uraditi samo updejt telefona i nakon toga samo da ubacim karticu?
Posto je do sada nisam vadio iz telefona, pitao bih i ovo - da li je potrebno pre njenog vadjenja uraditi jos neku drugu operaciju u vezi iste, posto znam da je trazila da stavim password kada sam je prvi put ubacivao u N73?
kartica se formatira ako se nesto od programa snimilo na nju, al najbolje je sve audio/video bacit na komp i sve zbrisat onda... i ponovo snimit, isprobano testirano![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Ima i nesto od programa i tema koje sam ranije instalirao na kartici, a posle obrisao.
Znaci ipak ce biti najbolje beck-up, pa format, pa restore kartice.
Ali zar onda u back-upu nece ostati i one nepotrebne stvari od starih, deinstaliranih programa i tema?
Pa kad vratim restore, sve to da se vrati nazad na karticu?
gle, ja nisam nigdje spomenuo nikakav backup...
nego kao što reko a mnogi ovdje govore a nemaju symbian...
Lijepo ti sve ono što ti je bitno: pjesme, slike, video i sl fajlove pospremi na komp, (ne backup nego kopiraj na komp) i tada formatiraš karticu i napraviš nakon tog master reset ili novi firmwavare, štogod želiš, nakon svega toga, vratiš sa kompa fajlove(pjesme, slike....) i instaliraš programe koje želiš.
Takav proces ti je dobro napravit svaih 4-6 mjeseci, jer nakon svakog brisanja programa ti ostane neki šit na memoriji i sve to ti usporava mob...
Eto, ako što reko Isprobano sve, testirano sve
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
E bas vam hvala, sada sam vec bolje ukapirao
To me je i bunilo u vezi restorea i backupa, znam iz kompjutera da tako ide otprilike, medjutim na PC-ju imamo cistace registrija, defragmentatore i sl, a ovde kod Simbiana to nisam sreo (Prvi put se i srecem sa Simbianom).
Iskopiracu slike, muziku i slicne stvari sa kartice na HD u PC-ju (Ne kao back-up), formatiracu karticu, izvrsicu updejt sa NSU, a onda cu vratiti (Sa copy/paste) na karticu - muziku i ostale stvari.
Znaci na ovaj nacin ce se obrisati sve sto je nepotrebno ostalo.
Jos jedno veliko HVALA prijatelji
Sada cu da probam sve redom, pa cim zavrsim - javicu za rezultat
Pozdrav
Sve uspesno uradjeno
Karticu nisam vadio, nego sam je formatirao, a trenutna verzija software-a je:
3.0713.1.0.2 od 05-04-2007 (Kad utipkam *#0000#)
Jos jednom zahvaljujem svima na pomoci
Pozdrav![]()
jeli išta brže, ja imam verziju 3.0704.1.0.1 od 19.01.07.
pa me zanima jeli se što bolje dobije, čuo sam da je music player bolji..
Ja cu ovih danan napravit update,imam problema s kompom pa se neusudim...
Ja do sada sto sam primetio - kao da radi malo brze od verzije sto sam imao do sada.
Ali je ipak to pod znakom pitanja, s`obzirom da je ovo sada cisti i novi OS, a u onom prethodnom sam imao svasta instalirano, a dosta toga i deinstalirano.
Nije mi jasno ovo sto kazete za player sa ME!
Gde je taj player?
Bar ja do sada nisam nasao nista takvo!
Sve je potpuno isto - tu je Real player i Flash player u aplikacijama, a i Muzicki centar je potpuno isti kao sto je bio u ranijoj verziji!
Ja sam i u nekim ranijim temema procitao da se updateom dobija player iz ME, ali ja to nigde ne vidim!!!
Da dopunim, da ne postujem uzastopno.
Sada sam pronasao da u Muzickom centru ima opcija da se napravi licna postavka 5 pojasnog equilizera, ako je to nesto ubaceno sa ME!
Medjutim vizualizatore, osciloskope i sl. - nigde ne mogu pronaci!
Zadnji uredio Vocalist : 27-06-2007 u 20:45
Bookmarks