jel zna neko gdje su najbolji cevapi u predjelu sjeverno-zapadne istre
U indexu su odlični čevapi, jednom mi je čovjek pričao od kojeg mesa ih radi ali sam zaboravio, uglavnom bilo je većinom junetine.
Ali ja otkako sam probao čevape kod Čujića ne jedem nigdje drugdje jer su meni osobno vrh. Čudno mi je da nitko nije spomenuo njega, vani stoji natpis sarajevski cevapi, originalne nisam probao tako da ne mogu biti mjerodavan ali cevapi su fenomenalni, lepinja taman koliko treba umočena u onu juhu i malo zadimljena, općenito su pečeni na drvenom ugljenu i ima odličan kajmak uz to.
Nalazi se ispod Baschiere na horvaćanskoj.
Zadnji uredio Syyy : 27-06-2007 u 15:47
jel zna neko gdje su najbolji cevapi u predjelu sjeverno-zapadne istre
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
@Syyy -di je taj Čujić?
kao mali sam znao pojest cevape u dubravi-lokal,slasticarna i cevapcenica (LoL!) - ''dinamo'', jel tko bio tamo, zanima me kakvi su cevapi?
e da di ima dobrih šiš ćevapa za pojesti. u rubelju su mi fenomenalni, kod mobisa još bolji..jel zna netko jos neko mjesto?
@coma a jebi ga, zahebo sam
btw moja baka radi najbolje ćevape i lepinje kad je rijec o kucnoj izradi![]()
Bas htjedoh spomenuti Cujica, ali me Syyy preduhitrio.
Mislim da cak pise "po originalnom Ferhatovicevom receptu".
Uglavnom, sarajevski jesu (tj. marka cevapa jest "sarajevski"), ali, ocekivano, nije to u rangu najboljih u Sarajevu, sto se okusa, kvalitete, ugodjaja tice, bar ako se mene pita. U svakom slucaju, isplati se probati.
Pitanje je zeli li netko losije, ali sarajevske ili bolje, ali banjalucke.
U Cvjetnom naselju su ok ("Pecenjara Cvjetno"), mozda tek nesto presitni za prosjecno nateceni domaci zeludac.![]()
Sto se cevapa, bureka i drugih pita u Sarajevu tice ("Svaka je pita pitica, samo je burek pitac!"), doslovno se moze pojesti gotovo na svakom koraku (i to ne samo na Bascarsiji) i iako ima izuzetaka, vise-manje vecina je dobra (odnosno, neusporediva s ovim po pekarnama u Zagrebu).
Preporucam i cevabdzinicu "Zmaj" na Hrasnom (Novo Sarajevo).
Takodjer, od kolaca i torti bilo bi dobro maznuti i "Havanu" - meni osobno jedna od najjacih torti.
U Zg za pite preporucam piteriju "Tomislav" - stanica prije okretista na remizi - nije najjeftinije, ali je najbolje sto se Zagreba tice.
A sad se odoh ubiti jer sam se napalio na zderanje, a maloprije sam izvadio kutnjak!![]()
Zadnji uredio FlowBlow : 27-06-2007 u 13:44
Evo da ja odgovorim, kad sam vec tu.
Cini mi se da sam drugdje vidio jos neki, ali za taj ne znam adresu.
Ovaj se nalazi odmah na pocetku Horvacanske, tj. prekoputa stud. doma na Savi, unutar one velike zgrade na kojoj pise "Tahograf". Ili, ako dolazis iz Novog Zagreba, nakon Jadranskog mosta skrenes lijevo pa odmah s desne strane je, malo iza bus stanice.
najbolji burek u klasi pekarna - ''pekarna sv duh''-krizanje selske i ilice. bas onaj pravi klasicni burek, koji je zarolan i postavljen u krug. od mesa je odlican, prste lizem,prefino. samo postoji propust - zgleda da nekada znaju ponuditi stari burek, tako da ga samo zagriju. al inace odlican burek.
Evo da se prijavim, sinoć sam uzeo ćevape u onoj rupi u Zapruđu. Cijena nikakva (mali 13, veliki 20 kuna), veličina porcije ko kod Rubelja. Somun OK, dobar, fin, ukusan, ne premasan, ali ćevapi su mi nekak presuhi, i malo previše papra imaju, tako da se baš osjeti papar. Nije mi to to.
Vidim, Ćujić se spominje. Svakako ću skoknuti do tamo, danas ili sutra već. Dakle, ispod Baschiere je? Baš direktno ispod, ili malo više lijevo / desno? Da ne lutam gladan![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
bus dobio srač_u![]()
čujić je točno ispod baskijere, na samom uglu zgrade, ulaz mu gleda na horvaćanski zavjoj. Jako ugodan ambijent, prvoklasna usluga i stvarno odlični čevapi a i žuja i karlovačko su mu dobri
Ja sam na savi u domu pa se svako malo odem zaklati tamo u čevapima!
Nebum dobio sraćku, bar ne dok su ćevapi kakvi-takvi. Ali to je sad misija, to je moj Graal: naći poštene ćevape u gradu Zagrebu. Sad sam ko' Lancelot (što znači da neću ševit dok ne naletim na neku malu s vrlo glupim imenom)
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Bookmarks