Samo nije mi jasno zasto nova tema?
Ovo ne samo da je vec mnogo puta receno, nego ima eto ova tema gdje si mogao pitati.
Da pošto otključavanje putem patch metode nije trajno i kad stavljaš novi firmware moraš ponovno stavit patch za taj firmware.
Samo nije mi jasno zasto nova tema?
Ovo ne samo da je vec mnogo puta receno, nego ima eto ova tema gdje si mogao pitati.
Hvala.
I sorry, vec sam jedva gledao kolko je sati bilo, tak da nisam ni razmisljal![]()
Edit:
noob alert!
Sad kopam po netu malo i naisao sam na ovo:
http://www.youtube.com/comment_servl...ture%3Drelated
Kom se ne da otvarat - k750i@w800i sa flash menijem. U komentaru "It's K750/W800 with R1BC002."
Ako netko ima link na tutorial, hvala.
Isto tako nasao sam da postoje sljedeći firmwarei za w800i:
R1AA008
R1BC002
R1BD001
R1L002
Koje su razlike medju njima? Koji je "najbolji", i jel se svaki da unlockat patchiranjem patchom iz simoxovog generatora?
I jos, vidio sam da za patchanje CID49 telefona FARom treba flashat nekakav fake MAIN. Jel to treba raditi i kad se patcha uz pomoc XS++ ili setool lite?
Zadnji uredio alh84001 : 16-06-2008 u 13:27
samo ako radis sa far-om... a ako radis sa xs ne!
###1410989180026
?!
Covjek je pitao za patchanje, a XS++ nije za patchanje.
BTW Far nije bitan, ako radis sa SEFP pluginom moras stavljati fake MAIN, ako radis sa jdflasherom ne moras. Isto ako radis sa SETool2Lite ne moras stavljati.
Sto se tice pitanja o verzijama firmwarea, preporucam ti da prelistas ovu temu, sve je vec vise puta izdiskutirano, stvarno mi se ne da ponavljati.
pa vise stvarno,kad netko pita koji je fw bolji.......
biraj između r1bc002 ili r1bd001
kako god okrenes za patchanje cid49 telefona mora se prije flesati fake main,bilo to automatski u programu ili manualno
tnt_tunja me iznenadi (ne)znanjem,sala
R.I.P Dimebag Darrell Lance Abbott 1966-2004
I was best SE modding freak on cafe.mobil until now.
Bye,bye SE modding......out of here -later.
Zato i je u navodnicima. Mislio sam vise na neke cake. Sad naidjoh na netu da ELF-ovi radi samo na R1BD001. Ili na mojoj motoroli k1, itunesi rade na jednoj verziji fw (u biti platformi), a na drugoj ne.
Al tnx
Nacitao sam se sad, upravo backupirah GDFS, i sad ide gore W800i
Edit:
Ne tako brzo. XS++ javlja:
...
20:06:31| Profiling SEMC phone...
20:06:31| Platform: DB2010
20:06:31| OTP CID: 49
20:06:31| EROM CID: 49
20:06:31| EROM Color: Brown
20:06:31| IMEI: 35255801xxxxxx
20:06:31| Phone ID: K750
20:06:31| Region: TMO_INT_D
20:06:31| CDA: CDA102338/152 R1A
20:06:31| Firmware Version: R1DA003
20:06:31| EROM: n/a
20:06:31| Ready for operation!
...
Nazad k crtacoj ploci![]()
Edit 2:
Nasao sam na http://topsony.com/forum/showthread.php?t=11534 :
Inače sam nalazio da trebam service cable (kojeg naravno nemam). Može li mi netko potvrditi da li se može ili ne CID49 BROWN -> RED sa DCU-60?yes you can do that with JDflasher. i tested it myself with a brown W600 CID49. you can't download brown firmware (i think). flash it with red firmware it doesn't make a difference. the firmware will be red and the erom brown but that's ok. if you had a CID36 phone you could've changed it to red using DCU60.
Zadnji uredio alh84001 : 16-06-2008 u 21:53
Ne mozes trajno pretvoriti BROWN -> RED (to mogu samo u servisu), ali sa jdflasherom mozes bez problema flashati BROWN mob. Isprobano kod kolege.![]()
Znaci ne moze se (besplatno) trajno unlockati, ne moze se (besplatno) trajno BROWN -> RED. Ali ionak nis na ovom svijetu nije trajno
Pokusam sutra, sad je kasno, nadam se da vise nece biti mojih postova na tu tematiku
I pretpostavljam da onda i main u telefonu mogu patchati samo sa jdflasherom.
Zadnji uredio alh84001 : 17-06-2008 u 01:06
Proslo sve u redu. Hvala puno svima na pomoci![]()
moze li mi netko reci da li se pri flashanju resetira brojač poruka?
ZubøCяew
nije,on ostaje ali se resetira trajanje poziva (iako jos ostaje u skrivenom meniju)
R.I.P Dimebag Darrell Lance Abbott 1966-2004
I was best SE modding freak on cafe.mobil until now.
Bye,bye SE modding......out of here -later.
ako radis full flash--->resetira!!!
###1410989180026
jucer sam flashao k750 cid49 na w800 r1bd001 firmware i sve je radilo kako treba dok nisam stavio najobicniji vkp patch za sim unlock. i nakon toga mobitel se nije htio upalit. probao sam reflashati i staviti neki drugi patch - ista stvar. treci put sam ga flashao sa r1bc002 i onda je sve radilo ok!
zelim staviti r1bd001 jer jedino za njega ima patch za elfove. u cemu bi mogao biti problem??
nisam siguran al mislim da taj patch koji si stavio da ne odgovara toj verzija softa koji si flashao na mob!
###1410989180026
ne ide mi ovo.... pokrenem XS++ i kliknem connect i spojim mob i drzim C i nista.. kaze:
16:21:01| Attempting to open the interface...
16:21:01|
16:21:01| TURN OFF PHONE!
16:21:01| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
16:21:01| You have 30 seconds...
16:21:01|
16:21:31| Error: Cannot open phone communication port
16:21:33| Disconnected... Unplug the phone
Ovakva ISTA greska je tu spomenuta i objasnjena valjda najmanje 100 puta, bez pretjerivanja. Drugi put koristi search.
Nisu ti dobro (ili nisu uopce) instalirani USB Flash driveri.
sorry, bit ce da sam krivo ukucao u search jer mi nije nista izbacio....
USB flash driveri su instalirani, tj kliknem na ggsemc.inf i install i nista se ne pokaze, samo se kao resetira slika... mislio sam da je to ok...
Ne bih znao za te drivere.
Ja koristim ove i nikad nikakvih problema.
e hvala, s ovim tvojim driverima radi![]()
Imam jedan problem, ne znam da li se ti kako riješiti i da li je to možda normalno:
K750 modan u W800. Kada slikam slike najveće rezolucije (2MP), ne slika trenutno, nego čak kroz dvije-tri sekunde. Kako to izgleda? Nekidan sam slikao suprotni zid sobe. Upravo u tom trenutko prošla je sestra tuda. Na slici ju je uhvatilo kao duha u pokretu. Također, ako mi se i najmanje tresu ruke dok slikam slike ispadaju mutno do neprepoznatljivosti. Može li se to riješiti stavljanjem drugih drajvera za kameru?
Meni ovo zvuci kao da ti je ukljucen neki poseban nacin rada, (macro, night mode, ...).
Provjeri si sve postavke kamere.
jesi li slucajno mijenjao drivere za kameru???
vrati ili original ili pogledaj u temi za camdrivere!!!
@blizzard
ja sam par puta radio full flash i svaki put bi mi se resetirao brojac poruka neznam kako je kod tebe,ali ja glavu dajem da je to tako!
###1410989180026
Bookmarks