P990i je poslovni mobitel. Daje ti mogućnosti kakve ti nokia ne može pružiti. prije svega rad s Office datotekama, editiranjem, slanje istih pomoću BlackBerry Connect rješenja, spajanje na wlastitu W-LAN infrastrukturu, te veliku slobodu što se tiće kretanja izbornikom, rada sa stylusom ili bez njega, JOG-DIAL slobodu rada s jednom rukom za pisanje sms-a, mailova, notesa i sl.
Njegove multimedijske mogućnosti također su izuzetne: dobra kamera (ne tako dobra kao kod K750i, kažu), RDS radio, video i mp3 player, preglednik slika i sl-malo je ograničeno procesorom jačine 208 Mhz, no noviji Firwareovi su i to popravili.
Sve u svemu nudi puno, no podrška za assesoars je nešto slabija nego za nokiju. Nažalost ne znam koje su prednosti nokije pa neću puno pisati. SE P990 ima mnoge prednosti u usporedbi sa N73, jer je namjenjen drugom segmentu korisnika (poslovni korisnici), a vjerujem da i nokija tuče P990i po nekim karakteristikama. Svakako bi bilo dobro da vidiš što više odgovara tvojim potrebama. Ja sam tako htio kupiti M600, ali kada sam vidio da uz P990i za 1100 kn više para dobijem i USB cradle, uređaj koji ima WLAN, kameru, MS DUO PRO Support i form faktor koji teško da može nadmašiti bilo koji drugi tip mobitela (Flip based) izbor je bio jasan.