Dakle...kupio sam jučer Sirf Star III BT prijemik ...sav sretan jer sam prošao jeftinije nego da sam odvojio 1000 i više kuna za jeftinijeg garmina. Da pojasnim...treba mi samo nešto što će pokazivati zemljopisnu visinu i širinu. That's it. Ništa više.
Prvi problem je nastao kad sam to čudo stavio na punjač....dok je ugašen samo blinka lampica,. a dok je upanjen samo svijetli ali ne daje znakove života. Pričekao sam ipak 3 sata da se (kako kaže uputstvo) baterija napuni do kraja. Ista stvar...no go...no luck....tolko o tome...prokleo sve živo i neživo. Na kraju mi pala na pamet glupa ideja...(bilo je već 23:00 i od nervoze nisam mogao spavati)...Stara nokia 6030 koja skuplja prašinu u ladici ima identičnu bateriju (li-ion,3.7V, iste dimenzije, isti priključak...sve isto osim boje)...odlično ..stvar actually radi...baterija se puni kako kaže u uputama. U međuvremenu skinuf smart2go softver i map loader sa nokijine stranice (to mi ej jedini prog za koji sam se sjetio da radi). Baterija je ubrzo bila puna i idemo se igrati (veće je ponoć prošla).
Nakon sat-dva raznih kombinacija došao sam do zaključka da stvar ipak (barem meni) ne radi kako treba.
smart2go na opciji satelite info pokazuje signal sa 5 satelita i to je u biti jedini dokaz da bi cijela ta stvar radila. Dok je na ekranu mapa...križić stalno stoji u Njemačkoj a donjem desnom kutu stoji slika prekriženog satelita. WTF? a info pokazije signal.....svašta. Skinem ja mapu za HR (možda stvar ne radi ako nema kartu)...Ista stvar. Brzim guglanjem naletim na par (nekih malih) programa za GPS. Napominjem..bilo mi je važno samo da pokaže zem.širinu i visinu... 0 bodova...niti jedan ne radi. Nije da sam baš našao nešto konkretno...uglavnom za neke druge (starije) verzije symbiana. Neki se nisu niti dali instalirati čak...oni koji jesu...ne daju znakove života. Bilo je već 3 ujutro....sad sam već bio (malo) umoran. Eto me (već) na poslu i pišem svoj križni put ovdje. Trebam neki savjet...možda najbolje u obliku softvera koji radi samo ono što tražim (instalacija smart2go-a me postarila za otprilike 2 godine).
Koliko sam shvatio moguća su 3 problema:
1. GPS ipak ne radi kako treba i treba na servis (ne sviđa mi se ta opcija).
2. BT komunikacija nije kako treba (sumnjam...jer veza postoji...možda je jedino problem u verziji Symbiana datum je 30.5.2006 ... Ne da mi se upgrade softvera na nokiji ako nije baš nužno)
3. Sve radi samo nemam pravi software... Ovo mi se najviše sviđa....pomozite ljudi
Dobro došli su bilo kakvi savjeti...u pomoć

Odgovori uz citat

Bookmarks