Namjeravam kupiti gore spomenuti aparat, cijena cca. 2600kn, no otvoren sam za sve prijedloge ako netko ima....
Hvala,
Pozdrav
Po meni je kupnja ovoga modela vrlo zanimljiva opcija.
Naime ovaj se modal puno rijedje prodaje i oko njega se interesira puno manje potencijalnih kupaca, koji se odluce na model iz Sony game. Velika vecina njih (koji, naravno, aparat traze u ultra compact klasi) se odlucuje na modele iz Sony T serije. Meni je osobno razlog radi kojega su i (nekad) model N1 i danas model N2, “zanemareni”, nepoznat.
Ako radimo komparaciju u cijeni, cijena modela N2 vrlo je bliska cijenama modela T30 i T10, a niza je od cijene modela T20 i T100.
Komparacija po mogucnostima koje pruza korisniku vrlo je neizvjesna, koji god recentniji model od T serije odabrali. Mozemo ga ovdje za primjer, usporediti sa trenutno najvise pozicioniranim modelom T serije...T100.
U usporedbi sa T100 jedina dva nedostatka koji N2 model ima su:
-nedostatak mehanickoga sustava stabilizacije slike
-manji raspon objektiva (T100 – 5x opt. zoom, N2 – 3x opt. zoom)
Ostali parametri su jednaki. Uz opasku da N2 ima touch screen (dijagonale 3 incha jednake rezolucije kao i T100) sa podrzanom opcijom “focus over screen”, ne je jos manji, tanji i laksi od modela T100 (i od bilo kojega drugoga modela iz T serije).
S obzirom na sve navedeno i na cijenu doticnoga modela, ja bih ga ocijenio vrlo zanimljivom i dobrom kupnjom za sve one koji traze vise pozicioniraniji ultra compact model digitalnoga foto aparata i imaju cca 2500 kn za izdvojiti.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks