al uvijek se nadje sacica nepusaca koji bi maltene pobili proizvodjace cigareta i nas pusace..
ako ja trujem sebe, to je moj problem!! i samo moj!
ako nekome smeta to sto se trujem, ili ako se osjeca ugrozeno po zdravlje pluca, slobodno neka se odmakne od mene.
i kraj price..
postoji mogucnost da se u Hrvatskoj zabrani pusenje na javnim mjestima, no to ce se desiti jedino ako udjemo u EU..
u protivnome, sumnjam, jer drzava ima straaasne prihode od poreza na duvan..
a cak i da se to desi, pa ljudi moji, mi smo Balkanci..
uostalom, vec je izumljena nikotinska elektricna (ili kakva li vec) cigareta, koja pusacu daje jednak uzitak, a neopasna je za okolinu..
ne govorim ovako samo zato sto sam pusac, iste stavove sam imala i prije nego sam propusila, ljudi moji, zivimo u vremenu kada je sve oko nas zagadjeno i opasno po zdravlje.. cigarete postaju najmanji problem..
a to sto izazivaju rak pluca.. mislim, pa i alkohol steti za jetru i cjelokupno zdravlje, zar cemo vratit doba prohibicije?? rafinerija Sisak, koliki su njeni uposlenici vec pomrli od raka pluca, ocemo je zatvoriti?? ajmo gledat globalno, sto cemo s oneciscenjem i globalnim zatopljenjem???
ma ljudi moji, nemojte stvarat neku utopiju u glavama..
nit ce bit manje pusaca, nit ce tvornice duhana propadat zbog zabrane pusenja na javnim mjestima..
sto se raka pluca tice, tocno je da ga pusenje moze potencirati, no da ce svaki pusac, pasivni ili aktivni, nuzno oboljeti od njega.. nema sanse..
to je sve na genetskoj osnovi, netko moze pusit pet kutija dnevno do kraja zivota bez ikakvih posljedica, a netko se citav zivot moze drzat dalje od cigarete pa opet obolit..
a mozda nam alkaida sutra poslaje atomsku bombu i sve nas pobije..
..a mozda su u sumi..
nemojmo bit smijesni...

Odgovori uz citat

Bookmarks