Je cigarete su zlo …
Moram priznati da sam „slabić“ po tom pitanju … uvijek nađem opravdanje zašto ne prestati .. pušim blizu dvije kutije dnevno a nekada i više ( ovisi o situaciji ). Uspio sam prošle godine donijeti odluku u 7. mjesecu i prekinuo pušiti, čak mi nisu ni nedostajale cigarete previše i to me jako iznenadilo. No kako sam prestao pušiti i kako se približavala jesen i zima tako je moj apetit za hranom rastao a želja za sportskim aktivnostima ( zadnjih podosta godina rekreacijska ) prestala . i pazi ti vraga , svaki mjesec i pol kupuj nove hlače nemoš stare zakopčati … zdebljah se ja do kraja 1. mjeseca ove godine čak 16 kila . Idem rezat nokte na nogama .. nemoš ,smeta stomak ( većina se valjda zbog brzine debljanja nakupila na stomaku ). Dopizdilo mi to i počnem vježbati da se vratim u normalu .. i tako vježbanje , druženje s društvom , koja kava u kafiću poslije …i zapalih iz zezanja jednu, zavrtalo mi se u glavi ..ali brzo se priviknuh i vidi vraga… opet pušim kao i prije ako ne i više. Kile sam uspio stesati i skinuti za tri mjeseca i vratiti u normalu ( 92- 94 ) . Skinuo bih ja to i bez pušenja .. znam … jer sigurno mi cigarete nisu u tome pomogle. No zapalih jednu i uništih sve .. šteta.
Stvarno sam slabić po tom pitanju i u pravu je svatko onaj tko kaže da se može prestati .. ako to čovjek želi zbilja . Nisam ponosan ni najmanje na taj dio svoje osobnosti, čak me je stid.