me mozes sa nijedniim...
jednostavo nije dozvoljen pristup flex memoriji...
da bi ubacia melofiju, sliku ili nesto sa kompa, trebas malo prckati po eepromu...
kojim programom da ubacim melodije i slikice,loga i slicno na A50?
skinuo sam SX45CZ,pa onda Siemens Data Suite,Pa VisSie,pa...
nijedan ne prepoznaje telefon,a probao sam dva telefona sa tim programima.Volio bih ubaciti neka zvona i slike,pa ako znate koji program,javite!
asx
me mozes sa nijedniim...
jednostavo nije dozvoljen pristup flex memoriji...
da bi ubacia melofiju, sliku ili nesto sa kompa, trebas malo prckati po eepromu...
maraschino - PTICICA
Znaci samo preko SMS-a...
Do vraga... nista, zamjenicu ga za M(T)50,pa cu imati i Javu...
asx
Usput kako ide to prckanje po EEprom-u.Sta covjek treba uraditi pa da istjera flex memoriju na vidjelo kod A50?
asx
Vrlo jednostavno, učitaš program u hexeditor, izmijeniš dijelove koji ti se ne sviđaju, vratiš ga natrag u mobitel.
![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Moze li to malo detaljnije,kad je vec tako jednostavno.Poslao: Sljaka
Vrlo jednostavno, učitaš program u hexeditor, izmijeniš dijelove koji ti se ne sviđaju, vratiš ga natrag u mobitel.
![]()
DA li u hex editor ubacujem sadrzaj eeproma ili sadrzaj flasha.
Imaju li gdje kakve upute za to.
Kojim programom to vratim nazad u telefon?
asx
iscitaj eeprom sa nekim od programa. Npr. upotrijebi V_Klay. Kliknes na tab flasher i onda podesis postavke da se iscita eeprom. Podesis From address (eeprom) i size (eeprom).
I klines na ok... ma to dalje znas...
S istim programom ga mozes i ubaciti. Opet stavis iste postavke.
I onda samo otvoris eeprom sa nekim hexeditorm, pa vidis sto bi mijenjao.
Imas na mojoj stranici opisan postupak za A55 (pod tuning/ A55-edit), pa malo pogledaj...
maraschino - PTICICA
ali nemoj ti aditi za a50 isto kao i za a55 jer fw nije isti. samo malo pogledaj postupak, da znas sto raditi...
maraschino - PTICICA
@kalac Ono gore je bila šala. Nije problem u postupku nego u tome što mijenjati. Bez detaljnog poznavanja programa koji upravlja mobitelom nisu moguće njegove izmjene. Kako možeš znati da nećeš obrisati nešto bitno. Za "jače" modele obično se nađu takvi detalji na GSM forumu (ima par ljudi koji su maheri za Siemens), ali za "slabije" modele obično ne. Učlani se na GSMforum pa pokušaj tamo postaviti isto pitanje
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks