Extra je...Taman sam hteo da kupim i k750 zbog tih skinova ali masva je tu![]()
Hm, pa koliko vidim, ni ne moras znati ruski. Ispod svakog patcha ima komentar u kojem je objasnjeno sto patch radi, i to za dosta njih i na engleskom, pa ako ti se koji svidi, kliknes na naziv patcha i skines ga kao ZIP.
A ako slucajno nema komentara na engleskom, probaj kliknuti kao da ces ga skinuti, cesto se i iz imena filea barem otprilike vidi sto patch radi. Npr. prvi se zove "vibra_by_proceeding_call_w810_r4db005.zip".
BTW ne znam zasto si se registrirao, evo ja za probu skinuo par patcheva bez problema, iako se nisam ni registrirao ni prijavio.![]()
ovdje su vam patchevi za w810_r4ea031
http://www.4shared.com/file/23752877...i_patches.html
Mi6 Black
Zasto ja nisam mogao upaliti mobitel nakon stavljanja patcha na mobitel.
Bilo mi je pisalo gotovo za 205s i ja iskopcam usb a mobitel nemogu upalit.
Radio sam s setool2lt po uputama.
odabro sam onaj da mi radio radi bez slusalica
continue_radio_playing_you_unplug_headsets_w810_r4 ea031.vkp
sve sam extractiro na d-disc.
Mislis da ce to pomoc?
joj nisam sve nego samo setool.exe
mozda je zato?!
Je to je bila moja greska.
Jos jedno piutanje kako da stavim Battery_pack_4imzuk.zip
Unutra cu one png slicice.
Jel to ide isto s setoolom?
Hvala puno.
da to radiš s setoolom
trebaš ubaciti sysgfx patch ali prije tog trebaš u memoriju telefona ubaciti gfx mapu u kojoj se nalaze ikone(kao što ti želiš battery pack) ali napominjem da je to alpha verzija i dosta je nestabilno,mob se zna sam od sebe restartati,patch za fast rewind i swf kao wallpaperi su onemogućeni
inače ja koristim taj sysgfx(to je bilo jače od mene da ga ne isprobam) ali iz drugog pokušaja mi radi pošto se meni desio restart i morao sam full flashati mob
čekati beta verziju
Mi6 Black
Posto sam iscitao vecinu ovoga sto ste napisali, interesuje me da li sam dobro shvatio da se moze debrandirati W810i bez bruteforcinga sa setool2lite? Dobio sam nov w810i T-mobile branded, i smeta mi recimo shutdown screen koji je lockovan, pa onda data comm profile itd. Da li bih mogao naci sve potrebno za flash na vanilla SE w810i bez icega custom? Da li mogu da uradim neki backup trenutnog stanja, da bih mogao i da se vratim na njega - zbog garancije? Molim imajte razumijevanja, poprilicno sam fresh i newb u svemu ovome i treba mi pomoc. Thx in advance
Edit: Prikopcao sam phone sa setool2lite 1.08 i kaze da je CID49 i sve ostalo.
Ako bi htjeo vanila flash - sta da stavim od custom packova, fs-a i maina?
Zadnji uredio high1 : 12-09-2007 u 19:46
Hm, pa kaze da bruteforcea. Mozda je to normalno.
Iako, skoro 6 sati je ipak malo previse...![]()
Meni se cini da bruteforcing uopste nije potreban - ali, naravno, to zakljucujem samo na osnovu citanja posta. Trebalo bi da setool2lite 1.07 i kasnije moze da ti odradi debranding i za CID49 - ako ja dobro shvatam, trebalo bi da uradis isto sto i u ovom postu http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=14443&st=0
samo sa fajlovima za svoj telefon. Sve fajlove imas u prvom postu u arhivi koju je stavio MASVE, a to su :
MAIN : W810_R4EA031_MAIN_GENERIC_HN_RED49.mbn
FS : W810_R4ED001_FS_S_E_EUROPE_RED49.fbn
CUSTOM : W810_CDA102555_3_Generic_South_East_Europe.zip odnosno
folder tpa u njegovoj arhivi w810ifirmware.rar.
Ove fajlove mozes naci i na iProTebe.cz ako se registrujes - usput tamo ima i novijih firmwera pa me zanima da li je neko stavljao njih?
Prakticno, u setool-u u sekciji files sa Add dodas main i fs, pa pritisnes flash.
Onda folder tpa koji si prethodno zipovao takav kakav je sa podfolderima etc. dodas u sekciji Misc i opet flash. I to bi trebalo da bude to.
Naravno, pre toga backup svega sto ima na phone-u etc.
Ali ovo je samo teorija koju sam izveo na osnovu dva dana citanja i trebalo bi da je neko ko se bavio ovim prakticno potvrdi (practice what you preach).
Opet, moralo bi da radi...
Nadam se da ce MASVA ili nokman reci nesto na ovo...
Zadnji uredio high1 : 12-09-2007 u 22:23
Bookmarks