Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Sony DSC W55

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo stigao W55.
    Part 1.
    Prvi dojam je odličan,fotić dolazi u zamotan u krpenu navlaku koju je moguće iskoristiti i za zaštitu kad je u torbici,pretincu u autu i sl. Ako nekome smeta kičasta naljepnica koja dolazi na njemu,lako se skine,a tragovi ljepila odlaze s vlažnim krpicama za naočale
    Tijelo je izrađeno od aluminija i "kromirane" plastike,ugodno je na dodir i ostavlja dojam kvalitete i robusnosti. Jedini je problem što se svaka packa i otisak prsta vidi,pa će ga budući vlasnici vjerojatno često čistiti.
    Ekran je dimenzija 2.5'' i rezolucije 115k pixela (ne znam koliko x koliko). Dobro bi mu došlo malo više pixela,ali ni sada uopće nije loš. Vrlo je živih boja i kontrastan,a svjetlina se može podešavati.
    Iznad ekrana se nalazi i optičko tražilo,za nostalgičare. Vrlo je maleno,ali upotrebljivo u situacijama kada je baterija na izdahu,pa se gašenjem ekrana štede dragocjeni postoci.
    Kontrole su prilično jednostavne i traže vrlo malo vremena za navikavanje. Zamjerio bih jedino premalene gumbe koji su još dodatno "uronjeni" u kućište. To je u neku ruku dobro,jer sprečava slučajne pritiske dok je aparat u džepu,ali osobe s debljim prstima (čitaj : ćevapima) će morati noktima gađati pojedine tipke. Kotačić je također malen,ali je ugodan i pruža dobar osjećaj kad "sjedne" u pojedini mod,tako da se nakon nekog vremena može koristiti i bez gledanja. Navigacijska tipka je izvrsna,dovoljno velika,kratkog hoda i tvrda.
    Prednja strana sadrži objektiv,bljeskalicu,AF lampicu i prozorčić tražila. Vrlo je elegantna i jednostavna,te aparat izgleda kao da pripada high-end klasi ultrakompakata. Leća je od prašine i od slabijih udaraca zaštićena plastičnim poklopčićem koji se sam uklanja pri uključivanju aparata. Sa prednje strane se također nalazi i mala izbočina koja je tu više radi izgleda nego praktičnosti.
    S gornje strane se nalazi okidač s integriranim zoom kotačićem,te Power gumb. Okidač je dovoljno velik i pruža dobar osjećaj razine pritiska. Za fokusiranje ga se pritisne do pola,a za okidanje do kraja. Zoom kotačić je taman dovoljno velik za ugodno korištenje. Power gumb je malen i ispod razine kućišta,te će ga osobe s ćevapima vjerojatno mrziti,ali što je,tu je. Kad je aparat uključen,svijetli ugodnom zelenom bojom i izgleda prilično fancy
    Na donjoj strani uobičajeno,utor za bateriju (Sony NP-BG1 li-ion baterija) i Memory Stick Duo/Pro Duo kartice,USB priključak i priključak za vanjsku bljeskalicu. Vratašca utora baterije imaju malo lufta,ali on se primijeti tek kad se pobliže pogleda,pa se to ne može uzeti kao neki veći nedostatak.

Ne da mi se više pisati,nastavak slijedi
    Zadnji uredio Balkanac : 07-05-2007 u 11:50

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Part II
    Nakon još malo igranja sa Sonyem,idem napisati i drugi dio recenzije.
    Meniji na fotoaparatu su me oduševili. Vrlo jednostavni i razumljivi čak i početnicima kojima je ovo prvi digitalac.
    Na kotačiću opisanom u prethodnom postu se odabiru modovi. Ima ih 10.
    Auto mode sam prilagođava sve postavke vezane za slikanje,poput ISO vrijednosti,brzine zatvarača i sl. Onda je W55 prava point-and-shoot kamera. U Auto modu daje solidne slike pri danjem svjetlu i na otvorenom (kao i većina digitalaca). U zatvorenim prostorima i navečer je preporučljivo koristiti bljeskalicu,jer u suprotnom W55 potjera ISO vrijednost do maksimuma i dobiju se slike sa jako puno šuma. Sa bljeskalicom ispadnu solidne slike. Primijetio sam da fokusiranje u mraku traje malo dulje,do nekih sekundu i pol-dvije,dok u uvjetima dobrog osvjetljenja potraje max pola sekunde.
    Program mode omogućava korisniku da se malo poigra s postavkama i mislim da će ga većina korisnika najviše upotrebljavati. Može se podešavati ISO vrijednost,fokus,balans bijeloga i slične postavke. Brzina zatvarača se nažalost ne može podešavati,pa zato slike u slabijem osvijetljenju ispadaju prilično mračno (to se donekle može kompenzirati povećavanjem ISO vrijednosti,ali je onda primjetan šum). Bljeskalica se u ovom modu može podešavati u 3 koraka : Flash On,Slow Synchro i Flash Off. Zoom ide do 3x (optički),dalje od toga ne bih preporučio jer je vidljiva degradacija slike kao i obično kad se koristi digitalni zoom.
    Movie mode služi za snimanje filmova u VGA rezoluciji na 25 fps. Video snimljen u dobrom osvijetljenju izgleda odlično,sa vrlo rijetkim trzanjem. U slabijem osvijetljenju je vidljivo nešto trzanja i ponekad kratkotrajna zamućenost slike ako mašemo fotoaparatom pa on konstantno mora fokusirati. Zoom ide do 3X i ne može se podešavati tokom snimanja (ovo ću uzeti kao blagi minus,jer bi ponekad dobro došlo. Pa to čak i moj 6280 ima J).
    Ostale modove neću podrobnije opisati,jer smatram da će ih većina korisnika koristiti samo povremeno.
    Snow (za snimanje scena zimi,znači s mnogo bijele boje)
    Beach (za scene na plaži,s pojačanom plavom bojom)
    Landscape (za krajolike,fokus skače na beskonačno)
    Twilight (za snimanje udaljenih objekata navečer)
    Twilight portrait (isto kao Twilight,samo se fokus promijeni)
    Soft snap (za snimanje portreta sa naglašenom bojom kože)
    High ISO (za snimanje navečer bez bljeskalice)

Sa fotićem se dobije CD na kojem su Sonyjev Picture Motion Browser i driveri za USB. Može se spajati kao USB Drive,što je po meni najpraktičnije. Da budem iskren,ostale modove nisam ni probao. Takvo spajanje treba podesiti u meniju jer se po defaultu spaja kao PTP. Kompatibilan je sa PictBridgeom pa će ljudima sa fotoprinterima to dobro doći.
    Kabel koji dolazi s W55 je multifunkcionalan,na jednoj strani ima sistemski konektor za fotić,a na drugoj strani se nalaze A/V i USB konektori. Kompatibilan je s USB 2.0 pa prijenos slika sa kartice na komp ide prilično brzo. Lako se spaja i s televizorom/receiverom. Samo se priključi na ulaze,a aparat sam prepozna da je spojen na A/V pa prikaz sa svog displaya prebacuje na A/V uređaj. Jako zgodno za pregledavanje slika u krugu familije,šteta što se ne može koristiti daljinac od telke J.
    Baterija se puni preko isporučenog adaptera i punjača. Ne puni se preko USB-a,nego ju je potrebno izvaditi i staviti u priloženi punjač kad se isprazni. Nije neki veliki problem jer stvarno dugo traje. Sony navodi podatak od 380 snimaka,koji je možda i moguće dostići ako se ne igrate previše s fotićem i izbjegavate korištenje bljeskalice. Već tjedan dana se svakodnevno igram s njim barem pola sata i baterija je tek na pola. Pošto je malo većeg kapaciteta,potpuno punjenje traje 5-6 sati što je po meni malo previše.
    Rukovanje s Memory Stickom je također prilično jednostavno. Lako se stavlja i izvlači iz fotoaparata,moguće je kreirati foldere i u njima razvrstavati slike na samom aparatu,a zapisivanje i brisanje slika također ide prilično brzo.
    Uglavnom,moj opći dojam je da je W55 dosta kvalitetan aparat i prilično isplativa kupnja. Naprednijim korisnicima će možda smetati nemogućnost ručnog podešavanja svih parametara,ali neiskusnijima će odlično „sjesti“. Jedina zamjerka s moje strane mu je rezolucija displaya,ali to i nije tako strašno. Njegova živost to nadomješta.
    Preporuka za W55
    P.S. Nisam baš imao vremena ovaj tjedan pa nemam nekih lijepih slika za staviti. Bude i to stiglo

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo par fotki sa W55. Sve su slikane u Auto modeu. Stavio sam ih na T-Comov server jer ImageShack resize-a sve slike preko 1.5MB

Frendica
    Frend - 3x optički zoom
    Još jednom frend - 3x optički zoom
    Ja
    Frend
    Ulična lampa - 3x optički zoom
    Mob
    Zadnji uredio Balkanac : 27-05-2007 u 13:23

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uz dužno poštovanje, al meni se ove slike nimalo ne sviđaju: kao prvo sve izgledaju dvodimenzionalno, kao da nemaju dubine, sjene dosta loše. drugo: šum je fakat dosta jak i detalji se gube (a ne bi reko da je usred dana slikano s većim iso-om). treće. boje mi djeluju umjetno i ne toliko oštro (pravo): pogle samo plavu boju na bavarijinom suncobranu. i četvrto: primjećujem na svim slikama na rubovima dosta veliko zamućenje, to čak ni moj stari osnovni model olympusa ne radi u tolikoj mjeri. jedino mi se ova slika mobitela čini dostojnom reputacije ovog fotića, to recimo moj olympus ni pod milim bogom ne bi mogo tak izoštrit. ali, ukupno gledajući, ovi rezultati su mi prilično razočaravajući. al to je opet samo moje mišljenje, možda se varam (slobodno me razuvjerite). ja bi, recimo od svog budućeg fotića tražio i očekivao puno više.

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK,slike nisu nešto,ali ni ja nisam mnogo očekivao od Auto modea. Mogu se dobiti bolje slike (uz malo prčkanja,za koje jučer kad sam slikao nisam imao vremena/nije mi se dalo )

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    iPhone 6S Plus
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    51.213
    Nivo
    55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Bodovi: 51.213, Nivo: 55
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nedavno sam uzeo Sony DSC-W55 i mogu reći da sam zadovoljan sa time što taj fotić nudi za navedenu cijenu...jedinu zamjerku bi dao načinu izrade, odnosno fotić izgleda super i sve, ali mi djeluje dosta plastično...DSC-S80 koji sam imao prije mi djeluje dosta kvalitetnije napravljeno...
    Inače, počevši od kvalitete videa i kvalitete fotki - sve je super! Nisam neki fotgrafski ekspert, ali za ono za što mi fotić treba je više nego dobar...

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da,onaj "kromirani" dio i meni zna zaškripiti ponekad,ali ostatak mi djeluje dosta dobro

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Apr 2007
    Mobitel
    SE K800i+Sony DSC-W55
    Operater
    T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja imam DSC-W55. Meni je odličan, ali odličan. Istina, ostaju packe po onom plastičnom dijelu, ali mi ne smeta. Imam lijepu torbicu i memorijsku i uživam. Za ispod 2000 kn nemožete dobiti bolji, nema teoretske šanse.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    iPhone 4 32GB
    Operater
    Teletina, T-ŠIT
    Godina
    40
    Bodovi
    5.428
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.428, Nivo: 17
    Bodovi: 5.428, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 17,0%
    Ukupna aktivnost: 17,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imam i ja taj fotić i prezadovoljan sam..

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    N8310, iPhone 5S
    Operater
    t-moBajL
    Bodovi
    11.431
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.431, Nivo: 25
    Bodovi: 11.431, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fotich je sasvim ok, no kako pratim foto aparate vec duze vrijeme, moram reci kako su oni prije par godina bili kvalitetnije napravljeni (p100 recimo....puno bolje kuciste, jedan od najbrzih mehanizama..)
    RoBee

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jest,ali sad marketing potencira samo broj mpx,optički zoom i takve stvari. W55 je entry-level fotić pa bi ionako očekivao malo cvrčaka po kućištu i sl. Meni ponekad kvrcka samo onaj "kromirani" dio koji ne nasjeda perfektno na ostatak kućišta,nego ima sićušni luft na nekim dijelovima. Npr,T-klasa je daleko čvršća,ali i skuplja

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Meizu MX5
    Operater
    T + bonbon
    Godina
    41
    Bodovi
    7.342
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.342, Nivo: 20
    Bodovi: 7.342, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo kupio ga danas, odlicna recenzija... prvi dojmovi odlicni cim vise sto mi je to prvi digitalac...

Preporuka za pocetnike!!!
    - too risky to do drunk...to precious to be drugged -

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Godina
    39
    Bodovi
    7.688
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.688, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Planiram kupiti W55, ali sam na netu naišao na podatak da snimanje videa u najvećoj rezoluciji i "FINE" postavkom (640*480, 30 fps) popuni karticu od 1 GB za samo 12 minuta.

Molim vlasnike da kažu da li je to stvarno tako jer mi se čini da je cca 80 MB po minuti puno previše.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao vladobrad Pregledaj post
    Planiram kupiti W55, ali sam na netu naišao na podatak da snimanje videa u najvećoj rezoluciji i "FINE" postavkom (640*480, 30 fps) popuni karticu od 1 GB za samo 12 minuta.

Molim vlasnike da kažu da li je to stvarno tako jer mi se čini da je cca 80 MB po minuti puno previše.
    to ti je kod skoro svih fotića tak. jedino sam kod kodaka našo da može stat oko 25 min, al je video zato jače komprimiran pa se gubi kvaliteta. ako hoćeš više, vjerojatno ima opciju da se smanji rezolucija ili kvaliteta, pa onda stane više.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Godina
    39
    Bodovi
    7.688
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ajvl Pregledaj post
    to ti je kod skoro svih fotića tak. jedino sam kod kodaka našo da može stat oko 25 min, al je video zato jače komprimiran pa se gubi kvaliteta. ako hoćeš više, vjerojatno ima opciju da se smanji rezolucija ili kvaliteta, pa onda stane više.
    Da, vidio sam ako se stavi na 16 fps onda stane 40-ak min na 1 GB, ali nije to to...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    E550,V3x
    Operater
    Tele2,Vip
    Godina
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Stvarno je tako.Meni na 2GB karticu stane 25min.
    E

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, vidio sam ako se stavi na 16 fps onda stane 40-ak min na 1 GB, ali nije to to...
    a gledaj, možda si ti u zabludi šta uopće kupuješ - w55 je FOTOAPARAT a ne DIGICAM, budi sretan da uopće može snimat u normalnoj rezoluciji i s donekle pristojnim zvukom, al nemoj očekivat da s njim možeš snimit cjelovečernji film.

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Nov 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sony DSC W55

ima li na ovome aparatu opcija da datum i vrijeme ostane i kad se slika izradi ?

ima li opcija višestrukog snimanja(naprimjer slikanje osobe u trku ili igrač pod košem) ?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zalik city Pregledaj post
    Sony DSC W55

ima li na ovome aparatu opcija da datum i vrijeme ostane i kad se slika izradi ?

ima li opcija višestrukog snimanja(naprimjer slikanje osobe u trku ili igrač pod košem) ?
    Za vrijeme i datum na fotografijama nisam 100% siguran, ali ovako po sjecanju mislim da ima.

Sto se tice visestrukoga snimanja...tu opciju ima...ref. u Sony manualima...uzastopno snimanje.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove