![]()
![]()
E ova je najbolja...
![]()
![]()
E ova je najbolja...
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Pa to zavisi od auta do auta,npr na mojoj hondi da bi abs djelovao moraš dobro pritisnuti kočnicu,na peugeotu mi je bio dosta rano aktiviran,na Audiju od staroga se isto dosta na lagan dodir uključuje ali se ne osjeti baš jako pod nogom,na bratovom bmw-u isto kao i na mojoj hondi treba dosta sile,ali možda je stvar i u gumama jer na mome autu i bratovom bmw-u su dosta široke tako da imaju veću gaznu površinu a samim time i bolje zaustavljanje,mada opet i stari ima dosta velike gume na svome autu pa se opet uključuje puno prije nego moj npr..
Jesi siguran da imaš ABS?![]()
I feel the need -the need for speed!!!!!
Nama je profesor iz fizike postavio takvo trik pitanje, da li će auto sa širim gumama zakočiti prije nego onaj sa užim.. Odgovor je na kraju bio da će zaustavni put biti isti, jer se u formuli za trenje nigdje ne spominje kontaktna površina između gume i ceste, bitan je faktor trenjaŠirina gume daje navodno bolje držanje u zavoju...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Pa meni se čini da se bratov doslovce ukopava.serijski je imao 215/50/17Prije nekih mjesec dana je stavio na prednje 245/40/19,jer te i jesu najvažnije,dok su zadnje šire 265.Dobro možda se to samo meni ćini,ali imam osječaj da na SUHOM bolje staje dok na mokrome je situacija obrnuta
I feel the need -the need for speed!!!!!
Iskreno i ja sam skeptičan prema tome što nam je rekao jer ne vidim drugi smisao stavljanja šire gume. Poboljšava stabilnost, trakciju, znači mora se raditi o nekom trenju..
Isto tako mi je logično da po kiši ne drži dobro jer je veća površina dodira i automatski manja istisnina, lakše se stvara vodeni klin. Samo pogledaj kakve gume imaju ovi na rallyju po snijegu: uske, sa "čavlima" da se lakše istisne snijeg i led i stvori kontakt sa asfaltom. U suprotnom klize.. Ali opet, svu ovu logiku nemogu povezati sa fizikom, ipak sam imao samo bijednu duju
Hmm, možda sam i offtopic...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
brijes , stari ..
za 90 posto vozaca je auto s absom bolje rjesenje nego da sami koce pa pricekaju pa koce.
kod absa uopce nije fora da ces s njim prije stat ,nego da mozes upravljat autom dok kocis ... to vecina ljudi nezna.
nemojte bit ofce ekipo , kaj vi bolje znate od strucnjaka koji zadnjih onak 20 godina stavljaju abs u aute?
svasta..
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Onda sam ja medu tih preostalih 10 posto koji smatra da ABS nije bolje rješenje....
Na jednom autu mi je ABS dok na drugom nije i na ovome gdje ga nema, predstavlja mi definitivno bolje rješenje da ne ulazim sad u prednosti/odnosno nedostatke....
BTW, znam za sto sluzi ABS ali sam gore u onom postu naveo činjenicu kad je vani sklisko, tako da ne moras odmah prozivati....![]()
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Bila su neka testiranja i ovak je nekak to išlo:
Suho - ABS PROdužuje put kočenja
mokro/led - skraćuje put kočenja
(uzima se u obzir naglo kočenje)
Tako da kolko pomoći toliko i "odmoći" od ABS-a
Dok kod ovoga se slažem i ABS je tu dosta od pomoći. Isprobano na vlastitoj koži! Bez ABS-a ovo nebi pisao sada...![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Bookmarks