hvala, Bimbi!

da odgovorim na tvoja pitanja:

ISO postavke je moguće mijenjati manuelno. iznimka su unaprijed programirane scene kod kojih to nije moguće (kod njih je uglavnom moguće mijenjati samo WB i ESP, negdje i drive speed).
ovdje je niz slikica slikanih u raznim ISO vrijednostima (80, 100, 200, 400, 800 i 1600). što je veća ISO vrijednost, to fotografije postaju nešto zrnatije. ove su fotke snimljene u polumraku s punim zoomom i IS, a model je bio moj printer. (ne znam ima li svrhe fotkati s većim ISO pri dobrom osvjetljenu? )

ako želiš vidjeti punu rezoluciju, možeš pogledati ove ISO 400, 800 i 1600 ovdje: http://www.sendspace.com/file/enpu5o

ovo 2. pitanje i mene pomalo muči...osim ovog fotića, imala sam jedino olympus c770-uz koji nije imao IS, tako da ne mogu napraviti nikakvu objektivnu usporedbu. Jedino mogu reći da imam subjektivan dojam da ima utjecaja.
U uputama nema ništa što bi malo više objasnilo IS (ima samo napisano da se na jednom gumbu može uključiti i isključiti digitalni stabilizator, a o mehaničkom nema ništa, pa pretpostavljam da je stalno uključen)
Nemoj mi se smijati na ovom opisu, ali jedino što sam primjetila je da kad koristim puni zum i IS (pogotovo pri lošem osvjetljenju), osim onog zujanja kod fokusiranja, dok radi fotku, objektiv se miče i proizvodi glasniji zvuk, pa bi to pretpostavljam bio IS na djelu.

@lili
možeš li mi reći u kojem je dućanu bio po toj cijeni? i frendica se zanimala za njega pa da joj prenesem...