ocito se spajas preko GPRS-a ako imas za vrijeme surfanja G na ekranu. Naplata ti ide prema prenesenim podacima 5,96 kn za 100 kB ukoliko nemas neku drugu data tarifu aktivnu.
Sorry ako sam otvorio ovu tema da je vec negdje napisano, trazio sam ali nisam mogao nac. Zanima me, kupio sam mob Nokiu E50 i probo sam se spojit na internet, malo sam iso na google pa na cafe.mobil... Zanima me kako se to naplacuje, vremenski ili po prometu i kolika je cijena? I neznam dali se ja to spajam preko GSM ili GPRS (nekuzim se bas u to, zato sto mi je to prvi mob sa podrskom za HTML).
ocito se spajas preko GPRS-a ako imas za vrijeme surfanja G na ekranu. Naplata ti ide prema prenesenim podacima 5,96 kn za 100 kB ukoliko nemas neku drugu data tarifu aktivnu.
dobar grah daleko se čuje
eto da se nadovezem..koje su najjeftinije opcije gprs prijenosa podataka? 100kb za 6 kuna je dosta skupo..
mislim da je u tele2 100KB=2KN...
no, imaš i t-mobile web n walk, no to nije tema ove teme, imaš to već na forumu, zajedno sa detaljnim cjenicima i objašnjenjima i opisima usluga
Najeftinija varijanta ti je od t-mobila web'n'walk 1gb = 100kn
ako vec postoji tema isprika!!
btw imam tele2 i vip jos da uzimam i t-mobile radi toga.. pa nemam toliko djepova..![]()
Imas kod VIPa Carnet data tarifu (ne znam da li se moze vezati uz SIM karticu za call) ali zato mozes sigurno vezati uz pretplatu nesto slicno kao i w'n'w na t-mobile, ali bez popusta kao na Carnet data tarifi.
Nema potrebe vise vezati Carnet uz voice. Imas 50% popusta na bilo koju Mobile Broadband tarifu ako na njoj imas voice. Jedina fora je da moras imati pretplatu.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
trenutno je najisplativiji web and walk platiš 100kn mjesečno i surfaš do mile volje (1gb)![]()
...FORCA FIUME...
Ako imaš prijenos podataka do 1GB...za more će ti ipak trebati više![]()
na vipu se moze uzeti 1152 MB uz tarifu 50 sveukupno za 198 kuna a dodatni GB je 91 kunu.
Pa jel ima koja manja tarifa, racimo od 64mb ili 128mb,a da nekosta puno i da to mogu uzet recimo na mjesec dana ili koliko ja hocu?? Meni tak jedino kada nisam doma da malo prosurfam.
Mislim da je za mobitel i povremeno surfanje najpovoljnija opcija ili uzeti web n walk, tj aktivirati povremeno opcije 15 kn za 5 mb, ako se slike iskljuce dosta se moze surfati, pogotovo ako samo povremeno to radis.
Druga opcija je vip pretplata sa 128 mb, a u suradnji sa carnetom daju 50 posto popusta i to sa naknadom za radijske frekvencije iznosi oko 60 kn mjesecno.
A opet se ponavljam...ako ćeš kombinirati pretplatu sa tim Mobile Broadbandom 128, ne moraš CARNet uzimat, nego možeš i obični Vip Mobile Broadband 128.
VIP Mobile Broadband 128MB (i sam ga koristim). Uz govorni tarifni model dođe 45 kn.
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8722797&idnews=250909
Testis unnus, testis nullus!
E sutra ranom zorom i ja idem na taj 128 i to samo data, bez voice i otkazujem pretplatu na T-debilu.
Samo data ti je 91 kn, a voice + data ti je 50 (za voice) + 45,50 kn (za data) i imas opciju, kada vise koristis, uzeti 1GB za 91 kn sto se vise isplati od 512 koji je 191 samo data ili 95,50 + 50 sa voice.
tako da se isplati uzeti i voice jer onda imas besplatne pozive prema vip friends br. + 50 kn na pozive u vip mrezi, a platis isto kao kada uzmes samo data.
povratak motoroli :)
Uzeo sam samo data, voice na Vipu mi ne treba.
I ono što nisam znao, kad je samo data, onda ne plaćaš "porez na čisti hrvatski zrak" od 12,5 kunanije puno al čovjeka veseli
![]()
Ček malo, ako imaš samo data, jel možeš i u tom slučaju uzet opciju 1GB?
EDIT: evo skužio sam da može, ali ne vidim na koji način se uključuje taj 1GB.
Anyone?
Zadnji uredio Drug Mile : 30-05-2007 u 09:53
Da, tog se nisam sjetio... Al mislim da je to jedini način.
Testis unnus, testis nullus!
jedini nacin je da se posalje pismeni zahtjev (faxom ili mailom)
a sto se tice radijske frekvencije koliko mi je poznato ona se naplacuje iako je samo prijenos podataka.
Pored svih cuda tehnologije, ja da koristim faks. No way. Slacu I'm mejlove, pa kud puklo da puklo.
a glede frekvencije, ova treba sto mi je jutros radila ugovor, zbori da se ne placa, a posto je onako zgodna, ko joj ne bi povjerovao
Jos bi joj I ponudio svog titana da se malo druzi s njenom nokijom![]()
U mailu im trebas stavit scan osobite karte i popis vlastitom rukom.
ocito ti je krivo rekla. A jes ti procitao ugovor?
Bookmarks