Kupio sam neki dan BQ-S EF81, i na njemu je stari software. Mob je malo usporen, i baterija mi ne drži baš. Pročito sam na nekoliko foruma da FW58 ubrzava mob, popravi sve bugove i drastično produži trajanje baterije.

Ali vidio sam i dosta komentara gdje su neki pokušali instalirati FW58 sa siemensmania.cz pa su uništili mob. Instalacija im stane na pola, i mob krepa. To mi se dogodilo jednom i sa CX65, al sam ga popravio bez problema, al sa BQ-S nemam iskustva.

Na službenoj stranici, zadnji FW je 48, ali taj FW navodno ne pokazuje takva poboljšanja kao FW58.

Zanima me sad da li se isplati riskirati, i kakve su šanse da ću si uništit mob? Imam ga tek par dana, pa bi fakat bilo šteta. Inaće sam oduševljen, samo da mi je instalirat taj software.
FW58 sam već skinuo sa Siemensmania, ruska verzija (ima negdje i njemačka verzija, gdje je dodana neka Google ikona, neznam ima li kakve druge razlike), i skinuo sam FW48 sa službene stranice.

Ak neko ima iskustva nekakva sa time, il zna neš više, nek napiše, il savjetuje.
Isto, neznam šta mi treba sve za update? Imam kabel, DCA-140, al nemam nikakav program. Imam Mobile Phone Manager još od CX65, al neznam jel vrijedi on i za BenQ-Siemens. Imam i USB Bluetooth, al ne bih se baš usudio update radit prek Bluetootha, žica mi je nekak sigurnija opcija

I još jedno pitanje, kolko znam BenQ-Siemens se raspao, al isto sam pročitao da bez obzira na to, Siemens nije prestao radit na novim mobitelima, samo što više ne surađuju sa BenQ-om. Garanciju sam dobio uz mob, na Hrvatsku je i vrijedi još do 12. mjeseca, al pitanje je dal ona zapravo vrijedi pošto firma više ne postoji? Tražio sam neš više po tom pitanju, al nigdje ni riječi o tome.

Hvala unaprijed.