Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    iP6s, Lumia 930
    Operater
    BonBon
    Bodovi
    16.860
    Nivo
    31
    Bodovi: 16.860, Nivo: 31
    Bodovi: 16.860, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koliko košta taj model, tj. gdje ga se najjeftinije može naći? Jel ga ima tko da napiše malu recenziju ili je Bimbi možda došao do informacija glede navedenog modela?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rak21 Pregledaj post
    koliko košta taj model, tj. gdje ga se najjeftinije može naći? Jel ga ima tko da napiše malu recenziju ili je Bimbi možda došao do informacija glede navedenog modela?
    Bimbi osim informacija dostupnih na internetu, nema nikakvih dodatnih o navedenomu modelu.

Ipak, nadam se da ce clan XoFoX odrzati obecanje sto se osvrta ili krace recenzije na model tice, jer me doista zanima.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2007
    Mobitel
    Nokia N8
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    5.956
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.956, Nivo: 18
    Bodovi: 5.956, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bio sam malo u gužvi pa nisam stigao prije, ali evo, sad izvršujem svoje obećanje.

P.S. Ovo mi je prva recenzija, pa nemojte zamjeriti ako sam nešto izostavio ili fulao.

R6 je izrađen od crne plastike sa metalnom sivom linijom, a jedina zamjerka je plastika koja dihta, a nalazi se sa prednje strane gdje se nalazi baterija. Odabrao sam crni jer mi je nekako ljepši od sivog i crvenog, no ipak ako ga držite malo duže u rukama i to na suncu, neće vam biti baš ugodno jer će se plastika malčice zagrijati. Dimenzijama od 100x55x23 i težinom od 165 g odlično leži u rukama.
    Sa zadnje strane nalazi se ekran veličine 2.7“ i rezolucije 230 000 pixela. Dobrih je boja te se na može naštimavati svjetlina. Sa stražnje strane se nalaze mali gumbići za pregled slika, namještanje pojedinosti pri slikanju, timer/brisanje, isključivanje displaya te u obliku kruga smješteni su gumbi za mode, menu, flash, makro i brzi pregled slika. Svi ti gumbi mogli bi predstavljati problem ljudima sa malo većim prstima jer su smješteni vrlo blizu jedan drugome, no, to je ipak kompakt.
    Prednja strana sadrži flash, AF lampicu i ogromni objektiv koji ostavlja dojam ogromnosti, a leće su zaštićene plastičnim zastorima koji se sami otvaraju i zatvaraju. Sa donje strane nalazi se otvor za karticu(SD ili SDHC) i bateriju koji nemu lufta te ga je vrlo teško otvorit u džepu te otvor za stalak.
    Sa gornje strane se nalazi power gumb koji je malo pritisnut unutra, okidač koji se može pritisnuti do kraja te ne prikazuje izoštravanje dok se pritiskom do pola slika najprije izoštri, a kasniji stiskom do kraja okine. Oko njega se nalazi zoom kotačić kojeg je moguće namjestiti da zoomira postepeno ili u koracima. Inače, digitalac nije bučan, samo ima malo metalni zvuk pri otvaranju ili zoomiranju (ali to zvuči baš fancy). Na gornjoj strani se još nalazi i gumb za različite modove slikanja te zvučnik i mikrofon koji odlično obavljaju svoju funkciju.
    Glavni meni je vrlo jednostavan i kroz njega se vrlo lagano kreće te će se svaki početnik moći snaći. Postoje 3 glavna moda slikanja: MY koji ima dva podmoda i u kojem se digitalac može potpuno namjestit za dva korisnika ili dvije vrste slikanja, to je onda još i mod FOTO(zeleni digitalac) u kojem je moguće namjestiti sve, od ekspozicije, bjeline, ISO, kvaltete slike, fokusa(R6 ima i manual focus koji je jako odličan), pa sve do slika sa zvukom. Sljedeći mod je SCENE u kojem su isto tako moguća sva namješetenja, no u njemu je moguć odabir 12 modova slikanja, a to suortret, face (služi za prepoznavanje lica, no taj mod ne mogu nikako prokužuit), sport, landscape, nightscape, high sens(koristi se za slikanje u mraku, lakše se vide stvari na ekranu), zoom macro(iako neznam čemu im ovo služi jer se sa makrom može slikat u bilo kojem modu), black&white, sepia, skew cor mode(služi za slikanje stvari koje su pod kutem, te ih on sam ispravlja, no, još uvijek nisam potpuno skužio kako to radi, a i kako čitam po stranim forumima ni njih software za to nije baš potpun); text mode(odličan mod ako želite slikati neki tekst jer ga stvarno dobro uzfokusira i lagan je za čitanje na kompu) i movie mod.
    Malo da još pojasnim tipku ADJ.: tipka ima funkciju brzog namještanja 4 postavke po vašoj želji, te nije potrebno ulaziti svaki puta u meni za namještanje npr. ekspozicije, jednostavno stisnete ADJ. tipku, namjestite postavku i to je to.
    Zoom je odličan (wide 20 mm – 200 mm), jedino je malo problem slikati sa najvećim zoomom jer se tada i najmanja drmanje ruke osjeti, no to popravi image stabilization.
    Flesh je vrlo jak, te je za slikanje lica u tami potrebno malo namjestit ekspoziciju jer inače lice bude bijelo(ako se slika sa daljine od 1 m ili manje).
    Baterija izdrži negdje oko 300 slika(od toga oko 160 s blicom), s tom istom baterijom sam flešao digitalac i prebacio više od 750 slika na komp, te je moje skromno mišljenje da bi baterija izdržala i oko 350-400 slika bez problema Bateriju je moguće puniti jedino preko punjača i punjenje traje oko 90 minuta što je vrlo brzo za bateriju tolikog kapaciteta.
    Sa fotićem dobijete upute na više Europskih jezika, CD s programom koji je skoro pa nepotreban (sprema slike direktno u My Pictures na kompu, samo uključite digitalac na USB i to je to), vezicu za držanje fotića na ruci, punjač, USB i A/V kabel. USB kabel je kompatibilan sa USB 2.0 te je prijenos slika brži preko kabela nego preko card readera. SD kartica se ne dobije sa digitalcem, jer on ima 54 MB memorije što je dovoljno tek za nekoliko početničkih fotografija te preporučam kupnju barem 1 GB SD kartice na koju će vam stati, na najvećoj kvaliteti oko 350 lika.

Za kraj:
    + makro, manual focus, wide zoom, dobra baterija, brzina, ekran
    - nešto lošiji IS, osobito po mraku, jeftina plastika

Neznam dali smijem napisati gdje je digitalac kupljen i kolika mu je cijena, pa me možete slobodno pitati preko PP-a.

Sva pitanja su dobrodošla.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Ricoh Caplio R2
    By SEguy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 04-11-2005, 01:45

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke