Ima li opt zoom i koliki mu je?
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Imam pitanje u vezi fokusiranja.Naime imam slj.opcije pa me zanima što znaće. PF, focus infinity, standard focus.
Također me zanima može li se i kako mjenjat vrijeme ekspozicije, i brz.okidaća
Hvala
PF je Panoramic focus. Dakle predefinirani mod rada focusa koji daje najbolje rezultate kada je objektiv aparata na najsirem kutu. Takodjer i mjerenje svjetla se pri koristenju ove opcije nesto drugacije odradjuje, s obzirom da kod fotografiranja panorama intenzitet svjetla u razlicitim dijelovima kompozicije prilicno varira-
Focus infinity je mod rada focusa aparata u kojemu je focus podesen na beskonacno. Koristi se kod fotografiranja udaljenijih objekata.
Standard focus je mod rafa focusa foto aparata u kojemu aparat algoritnom trazi tocku na koju ce fokusirati. Obicno to u konacnici bude ona najbliza foto aparatu.
Ovaj model aparata raspolaze sa rasponom vrijednosti i kada govorimo o duljini ekspozicije i brzini okidaca. Na zalost odredjivanje ovih parametara spadaju u auto sustav foto aparata. Manualne intervencije nisu podrzane.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks