sad buju šeici pokupovali sve ferrarije na lageru....![]()
Ferrari
McLaren
Williams
Renault
BAR Honda
Jaguar
Toyota
Jordan
Sauber
Minardi
Renault me malo razočarao, ali bit će bolje- a Schumi i Rubens zna se...![]()
trenutno nemam inspiracije...
sad buju šeici pokupovali sve ferrarije na lageru....![]()
McLaren je peti sto je odlično jer ne znam od kud im toliko bodova
Mamama volim te ali mi je GT4 drazi
je fakat je za njih 5. mjesto odlicno
Suci su nakon utrke pregledali snimke iz boksova i utvrdili kako je Barrichellov mehaničar, koji diže "lizaljku" i pušta vozača iz boksa na boks liniju, to učinio u trenutku kada nisu bili ispunjeni uvjeti za sigurno uključenje bolida na taj dio staze. Točnije, to je učinjeno u trenutku kada je opasno blizu bio bolid Jarna Trullija, sudar je zamalo izbjegnut.
Zbog sudara sa Takumom Satom Ralfu Schumacheru izrečena je opomena, a u slučaju tri opomene slijedi zabrana jednog nastupa. Suci su, naime, utvrdili kako je Ralf Japanca "prisilio na izlijetanje sa staze", što je Sato izbjegao ostavši na putanji i zabivši se u bok Ralfovog Williamsa.
"Ralf je samo 'zatvorio vrata' i skrenuo na mene", kazao je Sato. Ralf je, pak, izjavio:"Mislim da je Sato bio malo preoptimističan. Mislio je da jednostavno može vratiti poziciju koju je upravo izgubio". Slučaj riješen.
Sato spada u kategoriju onih "ludjih" vozača i on se sigzrno nikome nece sklonit i zbog toga mi se svidja
U tome ima istine. I Montoya je takav. On bi se sa svakim svađao. Poznato je da se on i Ralf baš ne podnose iako su u istoj momčadi.
Ih poznato mrze se!!
Jos kad dodje u meclaren bice jos gore ja mislim
Sljedeća utrka VN San marina: Imola
Friday 23 April
11:00-12:00 Friday Practice 1
14:00-15:00 Friday Practice 2
Saturday 24 April
09:00-09:45 Saturday Practice 1
10:15-11:00 Saturday Practice 2
13:00 Saturday Pre-Qual
14:00 Saturday Qualifying
Sunday 25 April 14:00 Race
To mi je jedna od naj dratih staza
Meni je bio stari Hockenheim, ali od kad je novi nije baš tako zanimljivo. Volio sam kad ih je pola ispalo. Onda se je vidjelo tko ima dobar motor.
Slobodnim treninzima u Imoli dominirao Ferrari
Zagreb, 23.04.2004. 18:07 (autosport)
Michael Schumacher i njegov timski kolega Rubens Barichello (ponovo) su dominirali slobodnim treninzima.
Ferrari počinje osjećati rezultate svojeg testiranja prošlog mjeseca u Imoli. Michael Schumacher i njegov timski kolega Rubens Barichello (ponovo) su dominirali slobodnim treninzima. Na današnjem je prvom slobodnom treningu Schumacher postavio najbrže vrijeme sa odvoženih 11 krugova i najboljim vremenom 1:20.084, ostavivši pritom Barichella za više od sekundu, a trećeplasiranog Ralfa Schumachera za više od dvije. Četvrto mjesto na prvom današnjem slobodnom treningu osvojio je BAR-ov iznimno talentirani mladi test vozač Anthony Davidson. Jedino izlijetanje bilo je ono Jordanovog test vozača Timo Glocka koji je sudarivši se s barijerom izgubio dio svojeg stražnjeg kraja i skoro oštetio sliku preminulog Ayrtona Senne koju ponosno nosi na svojem bolidu.
Drugi je današnji trening mnogim momčadima služio za isprobavanje pojedinih postavki na bolidima, te su stoga postignuta vremena vrlo oprečna jutarnjima. Nakon sto je u prvom treningu postavio najbolje vrijeme dana, Michael Schumacher (u drugom treningu treći s rezultatom 1:21.164) odvozio je samo par krugova pritom isprobavajući promjene na kočnicama. Nastavno na svoje dosadašnje dobre rezultate najbrže vrijeme postavio je BAR-ov Jenson Button, no ono je skoro sekundu sporije od Schumacherovog najboljeg vremena danas. Drugo i trećeplasirani s prvog treninga - Barichello i Ralf Schumacher odvozili su svaki po 3 kruga, te zauzeli 10. i 11. mjesto.
Vremenske prognoze za sutrašnji dan su vrlo različite, no ostane li suho kao što je bilo i danas, očekuje nas žustra borba između Ferrarija i BAR-a za pozicije na startu utrke koju su najavili već danas. Williams i Toyota za sada stoje po strani, no sigurni smo da i oni imaju što za pokazati. Imola koja tradicionalno naginje Ferrariju, sigurno će im biti veliki poticaj.
'Autodromo Enzo e Dino Ferrari' domaćin je prve ovogodišnje europske utrke bolida Formule 1.
Ova 4,9 km dugačka staza oduvijek je za vozače predstavljala veliko iskušenje.Imola je uz brazilski Interlagos jedina čiji je smjer vožnje suprotan kretanju kazaljke na satu. Bolidi će u ovoj utrci biti podvrgnuti pravoj torturi. Kombinacija mnogih brzih zavoja i zahtjevnih šikana traži savršeni setup, a česta nagla kočenja i vrlo izdržljive kočnice. Primjerice, pri ulasku u kombinacije zavoja Acque Minerale ili Variante Bassa bolidi koče sa preko 300 km/h na nešto manje od 100 km/h. Pri tome se njihove kočnice prekomjerno zagrijavaju i ubrzano troše, a njihova se učinkovitost smanjuje. U nedjeljnoj utrci biti će odvožena 62 kruga, a teamovi predviđaju 2 redovita zaustavljanja u boksu.
Pista u Imoli izuzetno je zahtjevna i za gume. Najviše će problema vozačima predstavljati različita kvaliteta podloge koja je na nekim mjestima vrlo loša i klizava, dok je na drugima potpuno nova. Upravo stoga, svaki krug znači za vozača i bolid drugačije uvjete na stazi, zbog čega će biti iznimno teško savršeno postaviti bolid. Na taj je problem upozoreno još davne 1981. godine, kada je na ovoj stazi vožena prva službena Velika nagrada San Marina. Prema sadašnjim najavama, oba će treninga jednako kao i nedjeljnu utrku, pratiti kiša. Spremajući se za ove uvjete, Michelin je na stazi u Estorilu testirao svoju novu 'kišnu' mješavinu. S druge strane Ferrari (ohrabren dosadašnjim uspjesima) na testiranju u Fioranu izjavljuje - 'Očekujemo izvrsne rezultate !'. Budimo iskreni, pokaže li se Ferrari nadmoćnim i izdržljivim kao i do sada u sezoni, te dokaže li se Michael Schumacher ponovo kao najbrži vozač u kišnim uvjetima, ponovo nas nažalost očekuje nezanimljiva utrka. Ostaje nam nada da ćemo ove nedjelje vidjeti bar koje izravno pretjecanje na stazi.
Od svojih davnih početaka u 40.-ima pa do sada, staza u Imoli pretrpjela je mnoge promjene. Krajem 1995. godine izvršene su zadnje velike izmjene na konfiguraciji staze, a od tada se ona svake godine obnavlja po potrebi te povećava svoj kapacitet prihvata posjetitelja. Ove se nedjelje očekuje od 100 000 - 130 000 posjetitelja, ovisno o vremenskim prilikama, no sigurno je da 'Ferraristi' neće propustiti priliku da prvi puta ove godine bodre svoje ljubimce na 'domaćem terenu'. Smještaj na tribinama uz stazu navijači će platiti od 25 do 50 eura, dok su mjesta na startno-ciljnoj ravnini daleko skuplja, te već odavno rasprodana.
Ova najava nikako ne bi bila potpuna da se ne prisjetimo jednog od velikana svjetskog automobilizma. Prije nepunih 10 godina, 01.svibnja 1994. godine, upravo na stazi u Imoli nakon teške nesreće preminuo je Ayrton da Silva, poznatiji pod majčinim prezimenom Senna, jedan od najvećih vozača u povijesti auto utrka i jedan od najkarizmatičnijih sportaša kraja dvadesetog stoljeća uopće. Obljetnica tog tragičnog vikenda, u kojemu je život uz Sennu izgubio i mladi vozač Roland Ratzenberger biti će obilježena od strane vozača i pratećih ekipa.
Konačno sumi vise nije prvi![]()
![]()
papčino jedna,vidjet ćemo ko će se sutra smijeati
Zavisi kako kome bude sta smjesno...meni ce biti smjesno gledat shumahera na 2-oj ili 3-oj poziciji a mozda i nize![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a dobro, sigurni smo da ga na tim pozicijama neces dugo gledati
24.04.2004. u 14:44 h, datum i vrijeme koje će Jenson Button sigurno dugo pamtiti, točno tada osvojio je svoj prvi pole position u karijeri. Da slast prvog "polea" za ovog mladog Britanca bude još veća, ostvario ga je ispred nedodirljivog vozača Ferrarija, svjetskog prvaka Michaela Schumachera! Vrijeme 1:19.753 rekordno je vrijeme ovog vikenda te je s njime Button jedini vozač koji je uspio probiti granicu 1:19. Juan Pablo Montoya (vodeći nakon prvih kvalifikacija) ostvario je treće najbolje vrijeme 0,2 sekunde iza Schumachera. Svoj će startni red Montoya dijeliti s Barichellom ispred Ralfa Schumachera i Alonsa. Drugi BAR-ov bolid Takume Sato-a nalazi se na sedmom mjestu ispred Marka Webbera koji je napravio ogroman korak u odnosu na dosadašnje kvalifikacije.
Vozači McLaren Mercedesa (ponovo) su razočarali. David Coulthard upisao je tek 11. vrijeme, zaostavši za Buttonom više od 1.5 sekunde. Njegov timski kolega Kimmi Raikonnen koji ove sezone nije završio niti jednu utrku, morao je odustati zbog problema s motorom te nije završio niti jedan kvalifikacijski krug i startat će iz zadnjeg reda.
Ove su kvalifikacije pokazale kako Ferrari nije uspio zadržati mjesto favorita, ali i obećavaju vrlo uzbudljivu sutrašnju utrku. "Fantastično. Bolid je odličan cijelog vikenda, napravili smo odličan posao te s pravom očekujemo odličan rezultat", rekao je Button nakon osvojenog "polea". Ferrari nije davao komentare, povukao se u svoj boks, spremajući taktiku za sutra. Sve u svemu, Velika nagrada San Marina obećava mnogo te bi mogla vratiti izgubljeni interes publike za Formulu 1.
Rezultati kvalifikacija za VN San Marina
1. J. Button (VB/BAR-Honda) - 1:19.753
2. M. Schumacher (Njem/Ferrari) - 1:20.011
3. J. P. Montoya (Kol/Williams-BMW) - 1:20.212
4. R. Barrichello (Bra/Ferrari) - 1:20.451
5. R. Schumacher (Njem/Williams-BMW) - 1:20.538
6. F. Alonso (Špa/Renault) - 1:20.895
7. T. Sato (Jap/BAR-Honda) - 1:20.913
8. M. Webber (Aus/Jaguar) - 1:20.921
9. J. Trulli (Ita/Renault) - 1:21.034
10. C. Da Matta (Bra/Toyota) - 1:21.087
11. D. Coulthard (VB/McLaren-Mercedes) - 1:21.091
12. F. Massa (Bra/Sauber-Petronas) - 1:21.532
13. O. Panis (Fra/Toyota) - 1:21.558
14. C. Klien (Aut/Jaguar) - 1:21.949
15. G. Pantano (Ita/Jordan-Ford) - 1:23.352
16. N. Heidfeld (Njem/Jordan-Ford) - 1:23.488
17. G. Bruni (Ita/Minardi-Cosworth) - 1:26.899
18. Z.Baumgartner (Mađ/Minardi-Cosworth)-1:46.299
19. K. Raikkonen (Fin/McLaren-Mercedes)
20. G. Fisichella (Ita/Sauber-Petronas)
Ne volim McLaren, ali sam ih već počeo žaliti. Što se tiče Montoye, preporučao bi mu da ostane i sljedeću sezonu u Williamsu. Što se tiće Ferrarija, ne bi rekao da je slućajno nego mislim da imaju punije spremnike s gorivom nego BAR što je po meni bolja taktika![]()
Ma imao je samo loš dan. Sutra je sigurno prvi!![]()
trenutno nemam inspiracije...
Prije bih rekao taktika. Sigurno ne bi dva puta vozio i nijednom ne imao najbolje vrijeme. Spremnik mu je sigurno barem 20L puniji nego Buttonu, a sigurno i više, jer 10L goriva više je zaostatak od 0,2s po krugu.
booky se ziher ugušio od silnog smijanja
Nema veze pobjediće opet....nije njemu nista bilo punije to je se vidjelo na utrci jer je odmah krug nakon buttona usao u box...zauzeo je drugo mjesto jer je pogrjesio
1. M. Schumacher
2. Button
3. Montoya
4. Alonso
5. Trulli
6. Barichello
7. R. Schumacher
8. Raikkonen
@booky boy: Moja sućut, nadam se da si uživao u utrci.
Svjetski prvak Michael Schumacher svojom je 59. pobjedom u karijeri nastavio niz od 4 uzastopne pobjede u sezoni.
Tim se rezultatom približio rekordu slavnog britanca Nigela Mansella od 5 uzastopnih pobjeda. BAR-ov vozač Jenson Button svojom je odličnom vožnjom na drugim kvalifikacijama "zaradio" prvu startnu poziciju te nagovijestio zanimljivu borbu s nadmoćnim Ferrarijem F2004 Michaela Schumachera.
Tako je (bar do 11. kruga) i bilo. Button koji je svojim prvim poleom karijere ugodno iznenadio, odlično je započeo utrku te ubrzo stvorio malu prednost pred Nijemcem. Schumacher je do kraja petog kruga vodio žustru borbu s Montoyjom, no tada je počeo postavljati najbolja vremena na stazi, da bi ubrzo zatim odmakao pratitelju te se približio Buttonu. Krajem 9-og kruga Button je morao u boks, te je to za Ferrarijevog vozača značilo slobodan put prema pobjedi. Nakon što je postavio dva najbrža kruga dana, Schumacher se zaustavlja u boksu, obavlja najbržu promjenu guma i dolijevanje goriva, te se vraća na stazu ispred Buttona i ostatka vozača, gdje je i ostao do kraja utrke. Sve su momčadi preuzele strategiju 3 zaustavljanja u boksu, a najpreciznija se i najbrža pokazala momčad Rossa Brawna.
Barichello i Schumacher sa sigurnošću su ulazili i izlazili u boks, bez gubitka i jedne jedine sekunde. U 25. krugu vodeća je trojka (Michael Schumacher, Button i Montoya) obavila svoje drugo zaustavljanje u boksu te neometano vozila do kraja utrke. Već u krugu broj 35 Button se nalazio 16 sekundi Schumachera, a skoro 20 sekundi ispred kolumbijca. U drugoj polovici utrke prva je trojka polagano povećavala svoju prednost, dok se iza njih vodila prava bitka za bodove. Fernando Alonso potvrdio je svoj status vrlo agresivnog vozača, te nakon što je "izmješao" pozicije 4-7, u zadnjim je krugovima neuspješno pokušao napasti i Montoyu. Renaultovi vozači ponovo su obavili odličan posao, te završili na 4. i 5. mjestu. Uz Ferrari, Renault je jedina momčad koja ima oba vozača među bodovima na svim utrkama. Danas nenadahnuti Barichello u drugom Ferrariju završio je na 6. mjestu, a Kimmi Raikonnen spasio je ugled McLarena osvojivši 1 bod. Usprkos novim pravilima o korištenju jednog motora za cijeli vikend, ova je utrka nastavila niz vrlo malog broja odustajanja.
Rezultati utrke
1 Michael Schumacher Ferrari 1:26:19.670
2 Jenson Button BAR Honda 9.7
3 Juan Pablo Montoya Williams-BMW 21.6
4 Fernando Alonso Renault 23.6
5 Jarno Trulli Renault 36.2
6 Rubens Barrichello Ferrari 36.6
7 Ralf Schumacher Williams-BMW 58.1
8 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1 krug
9 Giancarlo Fisichella Sauber Petronas 1 krug
10 Felipe Massa Sauber Petronas 1 krug
11 Olivier Panis Toyota 1 krug
12 David Coulthard McLaren Mercedes 1 krug
13 Mark Webber Jaguar 1 krug
14 Gianmaria Bruni Minardi Cosworth 1 krug
15 Christian Klien Jaguar 2 kruga
16 Zsolt Baumgartner Minardi Cosworth 4 kruga
17 Takuma Sato BAR Honda nije završio
18 Nick Heidfeld Jordan Ford nije završio
19 Cristiano Da Matta Toyota nije završio
20 Giorgio Pantano Jordan Ford nije završio
ovo je već prestrašno, prestajem gledati F1...
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Bookmarks