Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    d600 samsung, SE k750i
    Operater
    t-mobile. tomato
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Olympus e330 ili?

Lijep pozdrav svima,

imam pitanje pa bih molio pomoć.

Imam namjeru kupiti SLR, ali vječno pitanje koji.

Pročitao sam sve postove koje ste naveli i svi su uglavnom rekli ne Olympus.
    Zanimljivo mi je što ima Live Preview slike jer ga neću samo ja koristiti pa je mislim pojednostavljena upotreba SLR-a.

Zanima je da li se isplati kupiti Olympus E-330 s dva objektiva 14-45mm + 40-150mm za 5350 kn ili predažete nešto drugo.

Razmišljao sam o Canonu 350 D koji u istoj cijeni ali s jednim objektivom ili ne manje važno s jednom godinom garancije dok Olympus ima dvije.

Sve u sve zanima da li mislite jel ti taj aparat kvalitetan i da li se isplati kupiti?

Hvala i Lijep pozdrav svima.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovakva je odluka sve teza i teza potencijalnim kupcima jer je ponuda entry level DSLR modela sve sira i sira.

U ovome rangu cijene nudi se vise izbora (300D, 350D, D50, D40, Pentax istD, cak niti D70s, ako se negdje moze pronaci, makar i malo rabljeni ne bi bio los izbor, E330, E400...). Svi se navedeni aparati nude u raznim kitovima i raznom dodatnom opremom (bljeskalice, memorijske kartice...) sto dodatno siri izbor i otezava odluku kupcu.

Danas ne treba biti rob nekoga od proizvodjaca foto aparata i opreme. Svaki od njih korisniku nudi nesto drugaciji proizvod (govorim o entry level DSLR klasi) vrlo slicnih performansi.

Netko planira i ima na umukupnju vece kolicine dodatne opreme sa svoj SLR digitalac (dakle vise dodatnih objektiva, konvertera, filtera...), takvome bi kupcu svakako savjetovao kupnju jednoga od Canon modela, jer Canon ima najsiru gamu objektiva i opreme koje nudi uz svoje digitalce. Takodjer i alternativni proizvodjaci (Sigma, Tamrom...) nude najvise proizvoda upravo za Canon.

Netko zeli imati DSLR sto manjih dimenzija. Takvome bi preporucio definitivno Olmpus E330 ili pogotovo E400 model ili Pentax istD.

Netko pak zeli punokrvnije, robustnije, teze i vece tijelo foto aparata. Takav bi model za sebe najprije pronasao u Nikon - ovoj gami.

Treba napomenuti i to da Olympus svoje DSLR modele bazira na 4/3 sustavu sto ga separira od ostalih proizvodjaca. Ovakvi objektivi su ipak nesto skuplji od objektiva istih performansi ostalih proizvodjaca, ali i ovo je sve manje zamjetno, s obzirom na cinjenicu da alternativni proizvodjaci nude sve vise proizvoda namjenjenih 4/3 sustavu.

Sto se samoga live preview sustava tice. Navedeno ne smatram nesto osobito korisnim, tako radi cinjenice da ga odredeni model posjeduje, ne bi davao prednost istome modelu samo na osnovu te karakteristike.

U konacnici E330 je kvalitetan proizvod i kadar je ispuniti i zahtjeve koje bi bilo koji napredniji amater pred njega mogao postaviti.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    d600 samsung, SE k750i
    Operater
    t-mobile. tomato
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na opsežnom odgovoru,

Bilo je korisno jer sam u velikoj dvojbi, mislim kad vec kupujem i kad mogu birati da ne kupim nesto za sto cu kasnije požaliti.

Hvala

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao figuar Pregledaj post
    hvala na opsežnom odgovoru,

Bilo je korisno jer sam u velikoj dvojbi, mislim kad vec kupujem i kad mogu birati da ne kupim nesto za sto cu kasnije požaliti.

Hvala
    Nema na cemu.

Jucer sam jos mislio spomenuti, ali sam smetnuo s uma da je bitan parametar pri kupnji ovakvih DSLR kit rijesenja i kvaliteta objektiva koji dolaze u kitovima. Radi se o objektivima, manje vise slicnih zarisnih duljina i slicnih performansi.

Ipak neki su kvalitetniji, neki nesto losiji.

Od kit objektiva koji su me cak iznenadili kvalitetom naveo bi dva kit objektiva koja dolaze uz Nikon aparate i to: 18-70 (koji je dolazio u kitu sa D70) i 18-135 (koji dolazi u kitu sa D80). Kvalitetom me iznenadio i objektiv koji je dolazio u Olympus kitovima i to Zuikko 14-54.

Neugodno sam iznenadjen ostao sa Canon - ovim 55-200 i sa Olympus kit objektivom Zuikko 14-45

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    NOKIA 6280 (+1GB)
    Operater
    vip
    Bodovi
    5.555
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.555, Nivo: 17
    Bodovi: 5.555, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Ukupna aktivnost: 7,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4940kn (gotovina, u Optimumu) za olympusa e-330 s DZ kitom, isplativa kupnja ili...?

@Bimbi: možeš malo pojasnit što ne valja sa zuikko 14-45 objektivom?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Olympus x760(fe-170) vs Sony W30? hitno
    By dubrava in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 15-04-2007, 23:58
  2. Olympus x760(fe-170) vs samsung a402 hitno
    By dubrava in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 31-03-2007, 00:44
  3. Odgovora: 4
    Posljednji post: 08-05-2006, 23:20
  4. PANASONIC DMC-FZ5EG-S ili OLYMPUS SP-500 pitanje je sada?
    By ivek66 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 26-04-2006, 15:40
  5. Olympus SP-700 - 3 inča i za Olympus
    By whiteboy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 22-10-2005, 21:00

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke