He, he... izgleda tako jednostavno :-) ali ipak ću pustit moj da radi na zrak
He, he... izgleda tako jednostavno :-) ali ipak ću pustit moj da radi na zrak
ja sam voljan probat na starom kompu al zanima me gdje takav akvarij nabavit?????...u Osijeku?...e da jel to obićna destilirana voda ili?? i di to ima za kupit...pa ja složim!
Stvar je super,vec sam vidio nekoliko snimaka sa istom forom ali nisam uspio skuzit dali je i disk stavio u ulje..
@darac_os - stavljao je mineralno ulje, oliti neko prirodno...
@Gocznet - ja mislim da je hdd ovo sto je pored akvarija... Samo onda neznam gdje je DVD-rom ili tako sta?
Fora izgleda, samo da imam vremena, napravio bi si takvo sta (mozda cak i hocu)...![]()
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
Vjerojatno su i hdd i dvd-rom negdje sastrane jer to nema sanse koristit u ulju..Ovu foru bi trebalo probat sa nekom prastarom kantom tipa 486 ili P1..![]()
da nesto sto sveukupno dodje cca 50kn, pa ako se i unisti, steta nije velika... Samo kakva mu je ono limena ploca za maticnu? Di ima tako sta za kupiti?
Znam da obicno kucista imaju samo jednu malu plocu koja se pricvrsti za nj, ali ovdje je na toj limenoj ploci i ono za ucvrstiti npr grafu i sl...
Neka kucista,uglavnom ona skuplja ti imaju takvu mogucnost vadjenja toga kompletnog dijela van radi lakse ugradnje komponenata.Za isprobavnje je najbolje bez tog lima,samo plocu stavit i u nju upiknut djelove.
E vidis, s takvim kucistima ja jako malo dodira imam, samo ako nekome popravljam ili sastavljam... Nisam ni razmisljao da se moze cijelo to rastaviti...
Dobra je to fora, samo sad sam vidio da je oko 300-400kn samo ona tekucina, mozda sam nesto krivo skontao, al to je poprilicno...![]()
Skupa je to zajebancija ali je fora reci da imas komp umocen u ulje![]()
Pa, 300-400 kuna dođe malo iznad prosječan cooler. Samo je pitanje treba li i koliko često mijenjati ulje.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Da to je dobro pitanje,dali treba to ulje mjenjat i kolko cesto..Druga jako nezgoda stvar je da je jako tesko nesto zamjenit u slucaju kvara ili prodat.![]()
@gocznet
"Many projects used vegetable oil, which would go rancid after a short time. The mineral oil does not have this problem, and is completely clear."
Mislim da ga ne mjenjaju uopce.
Sve u svemu odlicno izgleda![]()
ATATCGCCCATATTTCGATGACCCCAAATTTCGAGGGGATTTAGGGCATG AACAATTTGACGACTGAG
TATAGCGGGTATAAAGCTACTGGGGTTTAAAGCTCCCCTAAATCCCGTAC TTGTTAAACTGCTGACTC
Ja mislim da je HDD unutra jer on je potpuno zapečaćen i nema kako ući ulje u njega...tak da nemaš roblema jedino je dvd-cd-floppy vjerojatno vani....a ona ploća na kojju idu komponente ima na svakom kućištu kolko ja znam sam ga treba potpuno rastavit i odvojiti od ostalog (probo sam)...dakle sve imam osim akvarija i ulja a to će me izaći oko 700-800 kn tak da ću još razmislit...
@darac
"Note the external SATA hard drive -- we didn't want anything to have to be plugged in or unplugged from down in the oil -- too messy!"
btw ja i frend mozda slozimo to. ako bude postam slike
Zadnji uredio Jericho : 17-05-2007 u 20:53
HDD nije totalno zapečačen iako mnogi misle drukčije. Svaki disk ima rupisu za izjednačavanje tlaka na kojoj je ugljeni filter. Zato i piše na svakom disku: "Don't cover any drive holes!". Mene zanima još jedna stvar - trebaju i smiju li se ventilatori uključiti?
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
pa u clipu su ukljuceni i trebaju biti
jel ima ko kakvu ideju za ulje?
Mislim sto se tice ventilatora da ih nije pametno ostavit jer ulje radi veliki pritisak kod vrtnje tako da nevjerujem da ce ventilatori dugo izdrzat..
Gledaj, Pregrijati se ne mogu, podmazivanje im je idealno, jedino troše više struje pa ih možda ne bi bilo pametno spajat na matičnu!
Za tu foru sam znao još prije 3 godine... i to se može koristit tako samo zato što ulje nije vodič....
To je planirao frend napravit još davno, al nema se materijala i nema on živaca za to...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Ventilatore treba uključiti, da ulje može koliko toliko cirkulirati...
Gdje je sada na kraju HDD i CD/DVD-ROM?
Bookmarks