pa da, predinstalacija windowsa, prilikom boota, pritisneš F11 i pokreće se instalacija windowsa, ne treba ti win boot cd. to je systemska particija namjenjena samo bootu windowsa.
bok!
nakon proslogodisnjih problema s diskom, krecem u novo formatiranje diska. e sad me zanima dal netko ima na laptopu particiju pod ovim nazivom:
Pqservice, FAT32 format, 2,93 GB, healthy( EISA configuration)..
posto sam laptop kupil u trstu ( talijanski windosi), odmaah sam isao formatirat cijeli disk, znaci i tu particiju. nakon toga vise nisam mogao dic windoze. ugl. neki se mozda sjecaju tog slucaja. morao sam mijenjat disk ( pod garancijom), ali sam opet dobiosve na talijanskom, pa tako i tu particiju, ali ju prilikom formatiranja nisam formatiral. nisam se usudil.
kaj me zanima. ako ima netko tak nesto ili je mozda imal, ili zna za kaj je zapravo ta particija, molio bih da mi objasni. formatiral bih cijeli disk,ali se ne usudim da ne krepa disk, makar su mi u servisu rekli da nije zbog toga krepal disk, vec tvornicka greska, a da je ta particija samo backup tal. winsa.
ako je netko imao to i obrisao, nek javi. tih 3 gb bi mi dobro doslo
Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(
pa da, predinstalacija windowsa, prilikom boota, pritisneš F11 i pokreće se instalacija windowsa, ne treba ti win boot cd. to je systemska particija namjenjena samo bootu windowsa.
znaci nije nekakva particija koja bi mogla nastetiti disku?
ne, ni slucajno. takvo rijesenje imaju danas vecinom svi laptopi, nema vise boot cd-a.
to znam. ali nakon lanjskih sokova, full sam oprezan. jos cu malo provjerit. ugl ako ima jos netko za potvrdit ovo, bit cu jako zahvalan.
ako imaš druge windowse moreš slobodno formatirat cili disk i instalirat nove...
al ja bi ti ipak preporučio da sadržaj te particije iskopiraš i pomocu nlitea napraviš cd/dvd od windowsa...
ili probaj izvuć cdkey pomocu nekog programa za to pa instaliraj sa nekog drugog cda... iako nisam siguran oćeš li onda moć aktivirat normalno...
uglavnom nemoj mukte bacit originalne windowse...
ma to su talijanski winsi. dobio sam i original cd sa kljucem, zato me i to sve skupa malo zbunjuje. dobio sam winse i backup na cd-ima s laptopom. imam winse od firme i to cu vjerojatno stavljat. da, zaboravil sam reci. tu particiju vidim samo u computer managamentu. nigdje drugdje. i ne mogu je formatirat, ako ne formatiram cijeli disk. a ja bi formatiral samo c: i eventualno tu particiju. ugl, mislim da cu ipak to ostavit, dok me netko cvrsto ne uvjeri da mogu slobodno brisat. znam da se negdje govorilo da je to i nekakva sistemska particija koja je povezana s biosom.
sve uspjesno formatirano i sve radi bez problema.cak mi se cini da radi bolje, hvala svima
e da, moze closed kaj se mene tice![]()
lock on....
Bookmarks