A vidiš, ja imam skoro potpuno suprotne dojmove... Display mi se na suncu vidi bolje od bilo kojeg sa 16M boja koje sam dosad imao prilike vidjeti. OK, kamera je to što je, to smo ustanovili. Foliju sam stavio after-market na display, jer ona s kojom dođe služi za zaštitu u transportu i pregledavanju samog uređaja. Po njoj ni stylus ne klizi kako treba, nije ni lijepljena nego se drži na statički elektricitet - nije to ona zaštitna folija. Ova moja (20kn za 2 kom = za nalijepit 4 puta na P1), osim 2 mjehurića zraka, radi OK.
Brzina? P1 je jednako brz ili brži od svakog drugog Symbian moba (možda postoji neki model koji nisam vidio, ali od ovih poznatih je tako). Baterija? S obzirom da ne gasim mob, s obzirom da sam doma spojen na WLAN često, s obzirom da sve stvari sinkroniziram preko bluetootha, baterija mi izdrži fenomenalno: punim jednom u 5 dana!!! I to, molim lijepo, imam bateriju od 950 mAh (dakle stariju), a ne ovu 1120 mAh koja dolazi s P1 kad se kupi u dućanu.
Tipkovnica? Tu ne mogu suditi, jer sam se navikao kad sam uzeo m600i. Uz njega, tada (a i sada) imam službeni mob - Nokiu (ne znam koju, jeftinjara uglavnom) sa običnom tipkovnicom, i tipkam po njoj i po P1 jednako. OK, na P1 treba malo više paziti jer su tipke manje pa da se ne stisne kriva, ali tipkam u autu, dok vozim, bez gledanja, i po jednom i po drugom mobu.
A ovo što postoje stvari koje baš moraš po displayu kliknuti, dakle koje se ne može preko tipkovnice, te sve stvari mogu noktom palca pogoditi - u 95% slučajeva. U onih 5% to napravims noktom kažiprsta, i nemam problema.
Pouzdanost - ne vidim zašto ne bi bio pouzdan kao i svi drugi? Alarmi zvone, reminderi isto, sve 5. Jedino što alarm ne radi ako ugasiš mobitel, no to je stara boljka i nitko ne zna (osim SE developera) zašto je to tako ako na drugim (Symbianima) to radi bez problema.
Software? Pa i PC dođe bez softwarea pa ga se ne sudi po tome. Bundle je, po meni, čisto pristojan. Imaš viewer za većinu danas prihvaćenih audio i video formata, imaš viewer za sve MS-Office aplikacije, sve one kalkulatore, konverter, simo, tamo... Ko i normalni mobiteli, plus još malo više. A ostalo - plaća se, yebat ga. Kao i sve drugo... A ima softvera, stvarno za sve i svašta, što poželiš - svega ima. Da ne velimo da je sve osim jedne ili dvije aplikacije moguće bez ikakvih problema naći crackano na netu, tako da ni plaćanje nije obavezno (mada je preporučjivo i u redu).
Po mom mišljenju, P1 je top-Symbian telefon trenutno u ponudi.

Odgovori uz citat
Bookmarks